Kret

2010
6,5 28 tys. ocen
6,5 10 1 27974
6,2 20 krytyków
Kret
powrót do forum filmu Kret

Świeżo po seansie Kreta, jestem pozytywnie zaskoczony jakością filmu, zdjęć - chociaż mieszkam w okolicach Bielska - Białej operator ukazał to miasto w ujęciu jakim jeszcze dotychczas go nie widziałem. Stworzył świetny klimat. Cała historia jest dobrze zagrana i zrealizowana ale niestety tylko do 2/3 filmu, końcówka niestety rozczarowuje - zabił SB'ka w zimie a pojechał do ojca w lecie WTF?. Brakuje tu również końcowego porachunku ojca z synem. Dla tego między innymi 7 a nie 8.

Grand23

bardzo dobra recenzja,takie samo odnioslem wrazenie.

ocenił(a) film na 7
Grand23

i tu sie nie zgodze i Toba jezeli chodzi o koncowke uwazam ze swietna poniewaz Szyc po obejrzeniu teczki i rozmowie z Sbekiem uswiadomil sobie jak wiele Ojciec poswiecil Jego matce i jemu ze nawet takiego goscia Sb potrafilo zlamac i w koncu nie wytrzymal i go zabil co do porachunku z ojcem co mial mu powiedziec ?? mysle ze mialo wszystko zostac w rodzinie miedzy nimi Zygmunt bedzie do konca zycia musial zyc z przeswiadczeniem co zrobil ale nie mial wyjscia a Szyc z ty ze zabil Wiec uwazam ze zakonczenie dobre i daje do myslenia szczegolnie ostatnia scena w sanatorium spojrzenie Syna na Ojca jak dla mnie bardzo bobry film POLECAM