Moja ocena 2/10 tylko ze względu na rolę Devon Aoki,do której mam osobistą sympatię bo ma sympatyczną buzię i fajnie się rusza z mieczami w rękach (Sin City między innymi).Poza tym historia z du... wysr...a i wogóle nie trzymająca się kupy,fatalna gra aktorska (wogóle jestem pełen podziwu,że Malkovich zagrał w czymś takim),nawet montaż zpartaczony.Ale i tak najlepsza jest przewidywalność tego fiilmu:
od samego początku,a właściwie od zebrania drużyny można się wszystkiego domyślić zaczynając od samego zakończenia,poprzez wątki przewodnie do samych sposobów w jakie giną poszczegulni członkowie załogi.A to mi aklurat najlepiej wyszło ponieważ dokładnie wyobraziłem sobie jak zginą obie laski i że klecha zostanie mutantem.:P
Po prostu coś pięknego.Gwiezdne Wrota z Kurtem Ruselem to przy tym film wysokiej klasy A!!!
fabula filmu naprawde niezaskakuje ale mnie naprzyklad efekty i wartka akcja w fotel wgniotly, naprawde akcja od poczatku do konca wszystko oprawione naprawde ladnymi wybuchami, krajoobrazami zniszczonych miast i reszta efektow. efekty 9/10 cala reszta 2/10
2/10 to jest maksymalna ocena jaką mogę wystawić temu badziewiu. Nie 1/10, bo fajnie się wyżynali pod koniec;)
Ja liczylem na sredni film s-f a dostalem bardzo dobry film s-f czyli jak widzac kwestia gustu.
daje 6/10 macie racje budzet filmu był mały a i tak udało sie w miare zwiezły i dowcipny (naprawde dowcipny a nie jakieś durne wygłupy)film stworzyć. Fabuła słaba. Klimat ok.
Śmieszne texty leciały podczas filmu ;D jak dla mnie się podobał... tak wystawiam mu 8.5/10
ja rowniez dalem 8. Film, w porządku był w klimacie na jaki został skrojony, to specyficzna produkcja i taka miała być.
pozdrawiam,
Co do tych śmiesznych tekstów, to rozwalił mnie na przykład ten: Tuż przed wyruszeniem w misję. Mnich pyta Huntera: "Może przyjąłbyś komunię?" Hunter z pełną powagą: "Nie dzięki. Nie jestem głodny".
Ja się zastanawiałam co brał Malkovich, że się zgodził zagrać w tym filmie.
Obejrzałam ten film, bo spodobało mi się, że jest w czymś a'la sepii, fabuła jest tragiczna. Tak przewidywalnego filmu już dawno nie widziałam. To tak jakby oglądać "Starship Troopers", tylko szczerze powiem, że nie wiem, które było gorsze.
Dam 2/10. Za film 1 i 1 za Devon Aoki, chociaż też nie wiem co ją natchnęło żeby zagrać w tym chłamie.
Ja się zastanawiałam co brał Malkovich, że się zgodził zagrać w tym filmie.
Obejrzałam ten film, bo spodobało mi się, że jest w czymś a'la sepii, fabuła jest tragiczna. Tak przewidywalnego filmu już dawno nie widziałam. To tak jakby oglądać "Starship Troopers", tylko szczerze powiem, że nie wiem, które było gorsze.
Dam 2/10. Za film 1 i 1 za Devon Aoki, chociaż też nie wiem co ją natchnęło żeby zagrać w tym chłamie.
No jakoś film o robalach, które strzelają ropą z tyłka na odległość galaktyki nie zaliczyłabym do najbardziej inteligentnych filmów ;)
To jasne, że nie jest inteligentnym filmem, nawet do takiego nie aspiruje - jest to rozwałka z przymrużeniem oka. Problem Kronik Mutantów polega na tym, że ten film został zrobiony zupełnie na serio.
Ludzie się siepiecie na ten film jak pogrzani a on jest zrobiony bodaj przez fanów dla fanów systemu rpg.
Bardzo sie ciesze, ze jestes az tak inteligentny, ze az wszystko od a do z przewidziales. Ta twoja inteligencja polaczona z wyobraznia chyba cie jednak delikatnie przerosla. Od dzis zacznij moze jeszcze jakies kryminaly spoilerowac chwalac sie, ze wiedziales od poczatku kto zabil i wyjawiajac wszystkim zakonczenie. W dupie mam czy ci sie ten film podobal czy nie, ale zasada jest jedna nie pierniczy sie farmazonow o zakonczeniu filmu bez ostrzezenia, bo ja az tak przewidujacy jak ty nie jestem... BTW dajac temu filmowi 2/10 zastanow sie dobrze bo zabraknie ci skali na takie perelki jak np Włatcy móch. Ćmoki, Czopki i Mondzioły. Dziekuje za uwage
Przykro mi bardzo Kolego Drogi, że uraziłem Twoje uczucia obrażając ten film,który jak widać znalazł się w Twojej kolekcji filmów niskiej klasy B.Teraz Ty posłuchaj i lepiej zacznij dobiereć lepiej słowa kiedy następny raz będziesz próbował kogoś obrazić stssując tak prymitywną prowokację bo może znaleźć się ktoś kto użyje mocniejszych i bardziej wyrafinowanych słów celu skompromitowania Ciebie,za pomocą Twojej własdnej próby prowokacji.
"BTW" - jak to sam mówisz; każdy kto kiedykolwiek słyszał o South Park obejrzał chociaż jeden odcinek Włatców Móch,którzy byli reklamowani jako polski South Park ale po jego obejrzeniu przynajmniej 90% zrezygnowała ponieważ poziom jest poniżej jakiejkolwiek krytyki.Tak więc Kolego Mój Drogi ja jestem w tej części 90%,która zrezygnowała a Ty zostałeś w tych 10% ponieważ to Ty obejrzałeś pełnometrażówkę i oddałeś na nią głos na FW.
P.S
W odpowiedzi na mojego posta nie pisz,że oddałeś głos 1/10 i obejrzałeś to tylko po to żeby ocenić bo jak inaczej można ocenić nie oglądając.Nie rób tego ponieważ wystarczy obejrzeć 1 potem 15 a potem załóżmy 99 (nie wiem ile na prawdę jest odcinków) odcinek serialu żeby wiedzieć jaki jest jego poziom i nie trzeba być geniuszem żeby wydedukować jaka będzie pełnometrażówka.
Pozdrawiam.:)
Lubię si-fi ale ten był naprawdę kiepski. Może z początku coś mnie tknęło ale ten czar szybko prysł i później oglądałem tylko aby się przekonać czy naprawdę jest taki beznadziejny. Wszak ocenia się film cały a nie tylko początek.
Wiele niedociągnięć, które drażniły mnie przez cały film.
Efekty - naprawdę bardzo nisko.
Fabuła - jeszcze gorzej.
Po obejrzeniu filmu miałem wrażenie jakbym obejrzał "Drużynę Pierścienia" w nieco innej odsłonie. Wszystko pasuje:
-w obydwu filmach są drużyny
-jedyny, który podoła zadaniu: Mitch-Frodo
-kapłan bractwa-Saruman (obydwoje jako jedyni wiedzą jak zająć się bestią)
-maszyna-Sauron
-podziemia-Mordor
-mutanty-orki
-w obydwu przypadkach doszło do "zjednoczenia" kilku nacji w imię dobra wyższego
-no i sama wędrówka do źródła zła.