Cóż to? Kupa. Tak można określić ten film. Ponad 80 letnia "Gorączka Złota" jest lepsza od tego pseudo filmu. Żałosność... Film nie podobał mi się również z tego powodu, że miał nie ciekawy temat dla mnie. Bitwa pod Grunwaldem, i co z tego? Było i nie ma.
film jest adaptacją książki.
książka była nudna to co się spodziewałeś po filmie ? dla mnie molgi by wyciąć wszystko prócz bitwy oraz scen walk
Właśnie dlatego nie czytałem książki a ze sprawdzianu z niej dostałem 4 z plusem.
uwierz mi, twoja żałosna egzystencja przeminie także i nikt o tobie nigdy nie będzie pamiętał...byłeś, a jakby cie nie było...a "kupę" to masz raczej we wnętrzu czaszki, goraczka też chyba cie trapi - ale czy złota ?
PS. czy wykupiłeś prawa do posługiwania sie awatarem, którego uzywasz ?
jeanisebelius ma rację
poza tym powieśc dla nie których może byc nudna, ale ją uwielbiam jak i w ogóle twórczośc Sienkiewicza , film jak na tamte czasy dobrze zrobiony , a ostatnio ulepszony cyfrowo wygląda naprawdę ładnie, może i jest trochę przekłamany i nmie jest satysfakcjonująy dla tych, co wymagają szybkich zwrotów akcji i amerykańskiego stylu , ale co chcecie - ten film ma już 51 lat! U mnie 8/10!