6,6 48 tys. ocen
6,6 10 1 47837
6,3 19 krytyków
Krzyżacy
powrót do forum filmu Krzyżacy

Kupa.

użytkownik usunięty

Cóż to? Kupa. Tak można określić ten film. Ponad 80 letnia "Gorączka Złota" jest lepsza od tego pseudo filmu. Żałosność... Film nie podobał mi się również z tego powodu, że miał nie ciekawy temat dla mnie. Bitwa pod Grunwaldem, i co z tego? Było i nie ma.

film jest adaptacją książki.
książka była nudna to co się spodziewałeś po filmie ? dla mnie molgi by wyciąć wszystko prócz bitwy oraz scen walk

użytkownik usunięty
Reynald

Właśnie dlatego nie czytałem książki a ze sprawdzianu z niej dostałem 4 z plusem.

ocenił(a) film na 7

Manipulator chyba, to ty zostałeś z manipulowany.

użytkownik usunięty
karasov

A to czemu? I przez kogo?

ocenił(a) film na 10

uwierz mi, twoja żałosna egzystencja przeminie także i nikt o tobie nigdy nie będzie pamiętał...byłeś, a jakby cie nie było...a "kupę" to masz raczej we wnętrzu czaszki, goraczka też chyba cie trapi - ale czy złota ?
PS. czy wykupiłeś prawa do posługiwania sie awatarem, którego uzywasz ?

jeansibelius

jeanisebelius ma rację
poza tym powieśc dla nie których może byc nudna, ale ją uwielbiam jak i w ogóle twórczośc Sienkiewicza , film jak na tamte czasy dobrze zrobiony , a ostatnio ulepszony cyfrowo wygląda naprawdę ładnie, może i jest trochę przekłamany i nmie jest satysfakcjonująy dla tych, co wymagają szybkich zwrotów akcji i amerykańskiego stylu , ale co chcecie - ten film ma już 51 lat! U mnie 8/10!