Też się cieszę, a przy okazji potwierdzają się historie o tym że Kubrick nie zgodził się na puszczanie jego filmów z lektorem.
to wytłumacz mi, dlaczego TCM puszcza FMJ i rozszerzoną wersję Lśnienia z lektorem? Tak samo jakieś 2 lata temu na TV1000 ;p
To jest właśnie drugie dno. To samo było podobno z Odyseją Kosmiczną. Cóż, nie wiem.
tak, odyseję też widziałem z lektorem na TCM. czytałem też kiedyś, że "Oczy szeroko zamknięte" leciały na TV1000 z lektorem, ale nie wiem, czy to prawda, bo nie widziałem na własne oczy. dziwna sprawa z tym zakazem ;)
Cholera, nie wiedziałem nawet, że to może być dla kogoś problem?! Dopiero, kiedy wszedłem tutaj... dzieci i wtórni analfabeci? Lśnienie? Wczoraj byłem w kinie na żałosnych trzech muszkieterach w 3d - Z NAPISAMI! Nawet dzieciaki, które sie tym filmem zachwycają nie marudzą, że bez lektora, czy dubbingu! O co chodzi?
Najfajniej się ogląda bajki bez dubbingu, jak sie jest 4 latkiem i nie potrafi sie czytac... Pomysł beznadziejny, tym badziej ze u mnie napisy same sie nie pojawiają (nie mam wypasionego telewizora) a z telegazety się co chwila wyłączają. Nie pozostaje nic innego, jak nauczyć się perfect angielskiego...