PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202908}

Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 241978
7,7 60 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Banalny

użytkownik usunięty

Film nie podobał mi sie w ogóle !!!! był za bardzo nie realny bym mogła sie w to oddać !!! szkoda było mojego czasu !!! wiele osób oglądających ten film też tak uważa !! Dlaczego aż 6 Oskarów ?? niemożliwe !!!

ocenił(a) film na 1

popieram....................................... (sory za kropki ale za którki komentarz )

Zgadzam sie z Tobą w pełni. Szłam na ten film pełna entuzjazmu, myślałam że to bedzie fajne.. a tu jak sie okazało jedna wielka spektakularna porażka. Nie pamietam żebym kiedyś sie aż tak rozczarowała.
Pozdro

użytkownik usunięty
aaricia19

Rozumię, iż słowo takie jak - ARGUMENTY - jest wam obce??

ocenił(a) film na 10

6 oskarów ? Chyba musiałem 3 w jakiś sposób przespać <rotfl>
Aegumenty ? Nie oczekuj cudów, on jest banalny i musimy to zrozumieć w taki sposób :D

ocenił(a) film na 9

Dodaj jeszcze więcej wykrzykników. co według Ciebie znaczy "za bardzo nie realny"? czego można spodziewać się po dziwnym stworze na plakacie? że będzie to film faktach autentycznych?! może więc lepiej nie interesuj się ambitniejszym kinem i zostań przy złotopolskich...

Osobiscie nie zgadzam sie z ani jednym slowem napisanym przez Ciebie. Poza tym smiesznie brzmi argument 'wiele osób oglądających ten film też tak uważa !!'. Nie masz swojego gustu??

ocenił(a) film na 10
Neta

Popieram...i często patrząc na większość komentarzy stwierdzam, że filmy sa źle odbierane...a tak do banałów to...bez komentarza...W filmie zawsze jest jakieś przesłanie..tylko trzeba chwile po oglądnięciu film pomyśleć, a nie gadać jakieś bzdury...

ocenił(a) film na 8

Widać dla ciebie najlepsze są firmy proste jak drut :]. Weź się za brazylijskie telenowele.

Pajak_9

Marta 1805 1992 :

"Film nie podobał mi sie w ogóle !!!! był za bardzo nie realny bym mogła sie w to oddać !!! szkoda było mojego czasu !!! wiele osób oglądających ten film też tak uważa !! Dlaczego aż 6 Oskarów ?? niemożliwe !!! "

Ty to bys sie chetnie oddala jakiemus opalonemu pakerkowi w 7demce co? ;)
A realnie to obejzyj sobie sobie "Idiocracy" to zobaczysz jak bedzie wygladalo twoje potomstwo, lol ! :P

Pajak_9

Marta 1805 1992 :

"Film nie podobał mi sie w ogóle !!!! był za bardzo nie realny bym mogła sie w to oddać !!! szkoda było mojego czasu !!! wiele osób oglądających ten film też tak uważa !! Dlaczego aż 6 Oskarów ?? niemożliwe !!! "

Ty to bys sie chetnie oddala jakiemus opalonemu pakerkowi w 7demce co? ;)
A realnie to obejzyj sobie sobie "Idiocracy" to zobaczysz jak bedzie wygladalo twoje potomstwo, lol ! :P

użytkownik usunięty
Pajak_9

nie oglądam brazylijskich telenoweli bo uważam to za bzdurę.

ocenił(a) film na 9

Masz duże wygania, jak przystało na fankę M jak miłosć i 13-tego posterunku.

użytkownik usunięty
kattka

masz z czymś problem ?? ;/ patrz na siebie !!

dawajcie za wlosy i do basenu z blotem !

ocenił(a) film na 4
kotlet

Każdy ma swój gust. Mnie ten film nie zachwycił. Obejrzałam bo tematyka wydała mi się ciekawa. Niestety zawiodłam się.

mona_7

no bo to jest film dla doroslych dlatego cie nie zaciekawil :)

ocenił(a) film na 9

Mam problemy jak każdy normalny człowiek. Patrzę na siebie i co mam zobaczyć?

kattka

ja mam dobre remedium...poprostu nie patrze ;)

ocenił(a) film na 8

Nierealny? A wiesz dziecko kim byl faun w mitologii. Banalny. No tak bo ty ogladasz tylko glebokie filmy typu high school musical albo szkola uwodzenia. "..bym mogla sie w to oddac" Musisz byc mocno nedzna skoro sie filmom oddajesz. Desperatka. "szkoda bylo mojego czasu" To musisz byc bardzo zajeta i naprawde masz ciekawy harmonogram dnia co? "wiele osob...' itd Tez uwaza ze co? Ze szkoda bylo twojego czasu tak? A spoko bardzo ladnie budujesz zdanka kochanie. Jezeli te zdania maja tworzyc twoja "spojna" wypowiedz to chyba jestes budzona ze spiaczki albo po lobotomii.

mersiaczek

Nie obrażaj dziewczyny tylko dlatego, że napisała swoją opinię trochę nieskładnie. Bardzo tego nie lubię jak ktoś podważa czyjąś opinie tylko dlatego, że dana osoba nie potrafi ubrać jej w "ładne słowa". To samo tyczy się ortografii. To, że ktoś robi błędy to nie oznacza, że jest idiotą albo jego opinia jest zła. Co do filmu... Nastawiłem się po przeczytaniu komentarzy na jakieś wielkie dzieło... WIELKA KLAPA!!! Nudny nijaki, banalny, przewidywalny, naciągany. Nie wiem w ogóle dla kogo jest ten film bo na pewno nie dla dzieci. Strzelanie w ryj co 15 minut. Zresztą dzieci po 10 minutach już się wiercą. A dla dorośli... zobaczyłem Fauna... od razu brech a jak sie odezwał to już leżałem pod biurkiem ze śmiechu. Jedyną zaletą tego filmu to realizacja dźwięku. Reszta SŁABA!!!

lupuss

No...pasujecie do siebie z Martą. Idzcie razem na koncert Mandaryny. Podjezdzasz czarną 7demą rocznik 92' i Martuchna jest twoja. Tylko nie zapomnij wymyc siodła i skrzydeł.
Jebać Fauna !
Mama mowi że Legia...Tata mówi że też...

kotlet

Kolejny ignorant... Na Mandarynę to się sam wybierz. W moim guście jest raczej Nirvana, Metallica, Korn, SOAD itp. Może jakoś merytorycznie określiłbyś swoje zdanie na temat filmu lub odniósł się do mojej wypowiedzi? Oczywiście jeżeli potrafisz... Obrzucać błotem innych to każdy potrafi.

(L) :)

lupuss

Nie chce mi sie merytorycznie odnieść do twojej wypowiedzi. A do filmu odniosłem sie tutaj: http://www.filmweb.pl/topic/665788/Film+jest+genialny...chocia%C5%BCby+dlatego+% C5%BCe+jest+wybitnie+nie+banalny+i+zmusza+do+my%C5%9Blenia+%28przynajmniej+t%C4% 99+garstk%C4%99+ludzi+ktora+jeszcze+ma+mozg...uwaga+spoiler+inside%29.html

Mistrzem Polski jest Legia...Legia najlepsza jest...Legia to jest potęga...bo Legia najlepsza jest...

kotlet

.............z tą Legią to święta prawda :)

kotlet

Co do twojej opinii na temat filmu... Jeden lubi myśliwego drugi córki jego. Lubie ambitne kino ale taka forma i mentalność jak w Labiryncie w ogóle do mnie nie przemawia. A co do twoich wypowiedzi to doradzam trochę powściągliwości. Nie wszyscy muszą lubić to co ty i mieć takie zdanie jak ty. Uważasz, że każdy kto ma inne zdanie jest półgłówkiem??

ocenił(a) film na 9
lupuss

Lupuss czy ty naprawdę uważasz, ze ten film miał być dla dzieci? I pozwoliłeś, żeby go oglądały?

kattka

Nie wiedziałem czy jest dla dzieci czy nie. Miałem na dysku od jakiegoś czasu. Zdecydowałem się wreszcie obejrzeć a bracia (11 i 16) zobaczyli, że coś oglądam więc się dosiedli. Teraz po obejrzeniu wiem, że nie był dla dzieci co zresztą już napisałem. Dla dorosłych też nie jest. Śmieszny Faun mówiący po Hiszpańsku był po prostu komiczny. 11 letni brat dyktował mi co się zaraz stanie (zresztą nie musiał sam wiedziałem). Przewidywalny był do bólu i nudny. Co tobie się w nim podobało (zdobądź się na więcej niż jedno zdanie i daruj sobie teksty typu "czarna 7dema")

ocenił(a) film na 9
lupuss

Dla osób wrażliwych ta przewidywalność może być oczekiwaniem na nieuchronne, co potęguje pewne uczucia wyższe np współczucie. No cóż, jednym robi się słabo a inni turlają się ze śmiechu na widok cierpienia. Takie życie.

kattka

tak lupuss, wiem że to dla ciebie swieta prawda...tylko ze ja to tak ironicznie pisze, przez przekore, wiesz...
dla biednej Martuchny napewno tez prawda :)

kotlet

A ja nie dla przekory tylko na prawdę tak uważam. Czy teraz zwyzywasz mnie za to, że jestem kibicem Legii??

lupuss

Legia to leszcze, kazdy o tym w Poslce wie przeciez.

kotlet

Słabo im teraz idzie i co z tego? Jestem prawdziwym kibicem i nie skacze co sezon z kwiatka na kwiatek jak co niektórzy. Aha i tak dla informacji... nie jestem z Warszawy (mam jakieś 500 km do Wa-wy).

kattka

Twoje interpretacje tego co piszę są BARDZO luźne albo słabo ci wychodzi czytanie. Gdzie napisałem, że śmieszyło mnie cierpienie? Według film był za bardzo brutalny.

lupuss

i skopać Fauna ktory smiesznie mowi po hiszpańsku...nawet dzieci jak oglądajo to sie smiejo.

ocenił(a) film na 9
kotlet

No bo fauny tylko po hamerykańsku powinny gadać...

kotlet

Mi to nie przyszło do głowy za to tobie bardzo szybko. Myślicie, że ten kto więcej błota żuci na drugiego ten lepszy?

ocenił(a) film na 9
lupuss

Kotlet to raczej chciał wrzucić mnie i martę-założycielkę wątku do błota.

ocenił(a) film na 8
kattka

wasze gadki-szmatki sa smieszne a nie faun
jesli smialas/es sie na tym filmie to znaczy ze twoja wrazliwosc nie jest wieksza od mrowki
to tylko zle swiadczy o tobie

mersiaczek

Śmiałem się na początku a potem się nudziłem niestety.

lupuss

Nie dalej jak 2 tyg temu uczestniczylem w podobnie kretynskiej dyskusji gdzie jakis pol-glow roztaczał swieta aure naokolo filmu "Sunshine" ktory jest gniotem. Facet twierdzil ze "Sunshine" to "Odyseja 2007" Inny twierdzi ze "Odyseja 2001" Stanley'a K. to idiotyczny, nudny i banalny film i co zrobic...no przeciez nie wyedukujesz...a bo i po co tak naprawde. Niech zyją...jakas sila robocza musi przeciez zostac...a tak jak ich wyedukujesz i sie polapią to wszyscy uciekną do irlandii :P

ale sie nie polapią...

A tak powaznie to sluchajcie...przeciez kretyn nie wie ze jest kretynem prawda ? Giertych i jeden i drugi jest ultra-kretynem i nie wiedzą o tym wiec jaki sens w ogóle edukować kogoś kto ma na stałe przepalone tranzystorki. Jedyne co pozostaje to jebać takich sromotnie tak zeby miec z tego jakiś fun.

Oraz luppus...to nie jest do ciebie tylko do Marty...ty nie zasluzyles jeszcze na mega-zjebke.

kotlet

kattka a dla Ciebie buziak :)
Cofam wszystko...nie chce wrzucać cie to walki w blocie z tom gupiom Martom :)

kotlet

oraz Kattka...przejzalem twoją liste ulubionych filmow i przyszedl mi do glowy "Donnie Darko" Jak nie widzialas to obowiazkowo obejzyj...dobry film :)

ocenił(a) film na 9
kotlet

Donnie czeka i się doczeka na pewno, inne też czekają, czasu brak :((( A lista się tworzy powolutku, jest bardzo niekompletna, niedawno założyłam tu konto, nie bywam tu codziennie.

kotlet

Donniego również polecam. Bardzo klimatyczny film.

ocenił(a) film na 9
kotlet

Dzięki za buziaka i nawzajem :)))
BTW fajnie piszesz, lubię taki styl ;)))

kotlet

Mógłbyś byś być bardziej delikatny dla tej dziewczyny. Ma bidula pewnie ze 15 lat i wydaje jej sie, że "W rytmie Hip-Hopu" to wielkie arcydzieło kina. Może kiedyś z tego wyrośnie ;P Tobie Kotlet dziękuję za łaskę ;) A poważnie to tak jak już pisałem... nie wszystko się każdemu podoba. np uwielbiam wspominanego tu "Donnie Darko" ale bez zmrożenia oka od razu mogę powiedzieć, że niektórym o ogólnie dobrym guście nie będzie się podobał. Normalna sprawa... I nie jest tak jak niektórzy na tym forum piszą "my jesteśmy cool bo nam sie podoba a ci którym sie nie podoba to go na pewno nie rozumieją jełopy". Są gusta i guściki.

lupuss

Jak mialem 15 lat to interesowalem się fizyką teoretyczną, astronomią, genetyką, nanotechnologią...probowalem oglądać ambitne filmy i rozmawiać o nich z rodziną i starszymi kolegami z roznym efektem...czasem cos zrozumialem, czasem ktos musial mi wytlumaczyc. Jak mialem 15 lat, obejzalem "Flashdance" i "The Goonies" i bardzo mi sie podobaly te filmy. Teraz mam 33 lata i nadal mi sie podobają i wcale z nich nie wyroslem...jak bede mial 70 lat to tez mi sie bedą podobaly. Wiek tu nie ma nic do rzeczy...jak jestes kretynem to juz od narodzenia i z malymi wyjatkami az do smierci...a ten temat zalozony przez Marte swiadczy jednoznacznie. Czy jesli zrobisz doktorat z psychologii to Labirynt Fauna nagle cie oswieci i bedziesz go uwielbiał? Nie...nadal bedzie cie smieszyl i nudzil. A jesli komus sie nie podoba Donnie Darko a zarazem rozumie ten film to prosze bardzo, moze sie nie podobac jesli to kwestia gustu. Tylko ze Donnie Darko i inne ambitniejsze filmy nie podobają sie tym forum kretynom ktorzy nawet nie rozumieją o czym jest ten film. Oraz przyslowia "Są gusta i Guściki" oraz "O gustach sie nie rozmawia" należą do najbardziej prymitywnych i idiotycznych przyslow w Polskim jezyku...nie stosuje ich nigdy bo są beznadziejne. O gustach wlasnie trzeba rozmawiac a jak ktos ma "Guścik" a nie "Gust" to rozumiem że jednoznacznie jest głąbem i ma wrażliwość małpiatki.
Na koniec o Faunie bo zboczylismy z tematu...Labirynt Fauna jest dobrym filmem...jest głeboką, nowoczesną alegorią i zasluguje na nagrody ktore dostal. Ciebie znudził, no cóż...moze za duzo czasu spedzasz na meczach a za malo na kontemplowaniu wlasnej egzystencji i wrażliwosci.

kotlet

Ja jak w wieku 15 lat programowałem i bardzo interesowałem się polityką. Programowanie zostało a o polityce nie chce słyszeć. Również starałem się oglądać ambitne filmy choć z pomocą TVP1 TVP2 i Polsatu to wcale nie proste. Nie zgadzam się z tezą "jak jestes kretynem to juz od narodzenia i z malymi wyjatkami az do smierci" Ludzie się naprawdę zmieniają!!! Mam 3 młodszych braci i widzę to na własne oczy. A propo gustów to również uważam, że powinno się o nich rozmawiać.
Napisałeś:
"A jesli komus sie nie podoba Donnie Darko a zarazem rozumie ten film to prosze bardzo, moze sie nie podobac jesli to kwestia gustu."
A następnie:
"Oraz przyslowia "Są gusta i Guściki" oraz "O gustach sie nie rozmawia" należą do najbardziej prymitywnych i idiotycznych przyslow w Polskim jezyku...nie stosuje ich nigdy bo są beznadziejne. O gustach wlasnie trzeba rozmawiac a jak ktos ma "Guścik" a nie "Gust" to rozumiem że jednoznacznie jest głąbem i ma wrażliwość małpiatki. "

To ja już nie rozumie. Człowiek ma wg. ciebie prawo do innego gustu niż
ten lepszy (czyt. twój)? Takie jednotorowe podejście mnie przeraża. (heh prawie jak matura pisemna z polskiego... nie ważne twoje zdanie ważne żeby pasowało do klucza)

Ogólnie nie będę się rozpisywał więcej bo szkoda czasu (czeka na mnie całe mnóstwo filmów). Na koniec powiem tyko tyle, że mam wrażenie, że gdybyśmy porozmawiali ze sobą w 4 oczy to pewnie łatwo i szybko byśmy doszli do porozumienia. Naprawdę uważam, że mało nas dzieli. Uważam tylko, że nie trzeba wszystkich od razu spisywać na straty i wyzywać od kretynów.

PS: Polecam jeśli jeszcze nie widziałeś "Dowcip" ("Wit")

lupuss

No masz racje, nie rozumiesz i nie mam sily tlumaczyc tego co napisalem.

pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
kotlet

Lupuss jeżeli juz dyskutujemy o gustach na filmwebie, to nie wiem czy zauwazyłeś, bo ja niestety tak, że ową starołacinśką sentencją o gustach posługują się głównie osoby nie potrafiące umotywować swojej wypowiedzi na tamat danego filmu.
Ot piszą - film jezd gupi, bes sensu i nuuudny jakis w ogóle niewiadomo o so chosi - albo - super zajefajny film i wogóle full wypas, joł.
Natomiast pytając o umotywowanie swojej wypowiedzi pada sakramentalne:
Bo misie podobał/niepodobał. I co. O gustach not disputandum.
Tak więc kończąc.
Wybieg z "gustami" czy też "guścikami" stosują w przeważnej większości trole nie potrafiący nic rozsądnego napisać. Takie jest moje zdanie.