Labirynt fauna

El laberinto del fauno
2006
7,3 242 tys. ocen
7,3 10 1 242444
7,7 50 krytyków
Labirynt fauna
powrót do forum filmu Labirynt fauna

Za malo Fauna

ocenił(a) film na 6

Oczxekujac na ten film miałem wyobrażenie, że bedzie to rzeczywiście horror fantasy ... Faun, "stworek z oczami w dloniach":) ... czekalem na ten film wlasnie pod tym katem, ze bedzie to folm ktory bedzie mogl postraszyc i to w innym klimacie niz wszystkie ostatnio wychodzace horrory ... jednakze rozczarowalem sie ... brak horroru fantasy, a mroczne postacie ze zwiastunow stanowia znikoma czesc filmu...
nie bylo to to czego oczekiwalem, jednakze nie mozna powiedziec ze fiilm ten jest beznadziejny, ma cos w sobie, ma przeslanie, a przerazajaca (wg niektorych na innych postach) brutalnosc, ktorej niby nie da sie ogladac jest niczym innym jak przedstawiona dokladnie rzeczywiosctoscia okresu wojennego ... nie mozna powiedziec ze jest to horror, choc jest brutalny ... mozna spokojnie powiedziec ze jest to dramat i nie ukrywam ze jest filmem ciezkim, jednak warto go obejrzec i nie zniechecac sie postami innych ...
pozdrawiam!

ocenił(a) film na 9
Szydzior

popieram w 100%. tez takie mialem oczekiwania. ale po obejrzeniu powiem ze to czego tak strasznie oczekiwalem zmienilo sie troche w cos innego ale wciaz dla mnie na dobrym poziomie. jesli chodzi o brutalnosc to uwazam ze w tym filmie jest jak najbardziej na miejscu. traktowac ten film mozna jak pewnego rodzaju basn dla doroslych. dla mnie swietny pomysl. powinno zdecydowanie byc wiecej takich filmow. podsumowujac: pomysl,scenariusz,charakteryzacja,efekty 8/10. bardzo dobry film. zadko tak bywa, ale nie moge sie do niczego przyczepic:) tak wiec isc isc i jeszcze raz isc do kina. warto.