Mam mieszane uczucia. Ocena od max do dno. 1,5 godzinny teledysk, fajna nawet bardzo muzyka,
sporo dobrych momentow ale nie wiem czy polecac. ten DJ Vitalic to mistrz ale troche za malo jest
szalonych ekspozycji jak z tej trailera. Vincent natomiast... ja go uwielbiam i jestem bezkrytyczny
ale obiektywnie rzecz biorac - tu gra dwie postaci i jedna jest super a druga jest dno. Chyba zreszta
o to chodzi w tym filmie zeby byly takie przeciwstawnosci. A i boże broń żeby sie zastanawiać o co
chodzi :)
Nie Jesteś głupi bardzo sensownie Się wypowiedziałeś opisałeś Swoje odczucia i spostrzeżenia, to czego nie ogarnełeś pozostawiłeś nie ogarniętym. W przeciwieństwie do dziesiątek osób które jak czegoś nie rozumieją to uważają że jest to głupie i złe a to co rozumieją uważają za wybitne ... bardzo zabawna postawa. Ja znowu ten film zrozumiałem tak>>> to moja odpowiedź na jeden z komentarzy także kopiuje Ci >>> Niektórzy twierdzą że trudno powiedzieć o czym jest film, nie trudno można to zrozumieć i poczuć... Film przedstawia wyspę, pustkowie na której mieszkają główni bohaterowie i tworzą "system" w którym są sługowie ("bramkarz" "właściciel koziołka") jest szeryf jest też księżna najwyższa władza oraz reprezentant kościoła. Film jest przepełniony muzyką electro i tańcem... Ci którzy w Swojej prezencji mają największy "flow" zajmują adekwatnie do tego "flow" społeczne pozycje które też utrzymują umiejętnością toczenia "szczurowatych gier" i... i... Nagle pojawia Się Kasper ma wyjątkowy "flow" umie zaprezentować się w otoczeniu dużo ciekawiej niż tacy "statyści" jak Księżna czy Ksiądz lecz nie umie toczyć "gier" umie być SOBĄ i tym BŁYSZCZY NAJMOCNIEJ! Dlatego też musi zginąć bo zagraża pozycji Księżnej. Wszystkich w tej społeczności łączy hierarchia, system więc wyrok chcąc nie chcąc musi wykonać Pusher/Szeryf... który po wszystkim płacze. Końcowy epilog to NIEBO Ono jest pozbawione już SYSTEMÓW, WŁADCÓW i hierarchii dlatego wszyscy szczęśliwie i wspólnie się bawią ... to tak po skrócie o co chodzi w tym filmie, film to metafora życia tu też mamy do czynienia z tym co naturalne a tym co każe system z tym co prawdziwe, naturalne i piękne a zarazem łatwo zniszczalne dla tych którzy trzymają władzę... Spróbowałem Ci odpowiedzieć mam nadzieje że trochę pomogłem choć film jest olbrzymią rzeką analizy...<<<
swietnie! dzieki za odpowiedz. ale wlasnie analiza precz. mnie bardziej odpowiada wersja teledysk nie film. na pewnoe fajne jest to,ze jest o czym rozmawiac i myslec. nie jest to kolejna wydmuszka, ktora mozna ogladac co kilka miesiecy i zastanawiac sie prawie do konca filmu czy przypadkiem juz kiedys sie tego nie ogladalo.
pozdrawiam.