Legenda o Kołowracie

Legenda o Kolovrate
2017
6,2 1,3 tys. ocen
6,2 10 1 1301
Legenda o Kołowracie
powrót do forum filmu Legenda o Kołowracie

Jak gra komputerowa, szczególnie w scenach batalistycznych. Jeszcze takich kilku Kołowratów a Ruś podbiłaby Chiny. Nielogiczności, robienie na siłę epopei (muzyka). Propagandowe, kolejne jakie widzę rosyjskie "dzieło" filmowe. Tworzenie wielkoruskiej "sztuki", mającej wyedukować nacjonalistów. Nawet w czasach stalinowskich filmy rosyjskie zachwycały (nie wszystkie -:) , a scena "budzenia się" wojów po bitwie na Lodowym Polu w "Aleksandrze Newskim" tak nie raziła. Szkoda rosyjskiej kinematografii, ale robi przecież także inne filmy. Oby na filmach się skończyło. Tandeta, chociaż budżet chyba wielki.

ocenił(a) film na 7
kkutz

Przecież nikt nie uwierzy, że 20 ludzi zatrzymało mongolską armię. Nawet w tytule zaznaczono, że to legenda. Rosjanie niewątpliwie inspirowali się filmem ,,300" i innymi produkcjami z Hollywood. Nie nazwałbym go propagandowym, a po prostu efektownym wyrazem patriotyzmu. Mam nadzieje, że doczekam czasów kiedy w Polsce będą kręcić takie filmy. Dziełem propagandowym za to był film Rok 1612. Polecam zaznajomić się z tym dziełem, lecz ostrzegam, że nie będzie to miły seans.