Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
2010
7,2 35 tys. ocen
7,2 10 1 34788
7,3 14 krytyków
Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole
powrót do forum filmu Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole

ARCYDZIEŁO

ocenił(a) film na 10

jestem pod ogromnym wrażeniem, szczerze polecam

nofree

Jedno pytanie (filmu jeszcze nie oglądałem) ale do kroćset...DLACZEGO SOWY? Już naprawdę nie mają czego wymyślać...

mistczNINJA

Ten temat był wałkowany setki razy ! Bo film jest na podstawie książki zrozumcie to w końcu że sówki nie zrodziły się od tak sobie w umyśle reżysera tylko ktoś je wcześniej stworzył !
http://en.wikipedia.org/wiki/Guardians_of_Ga%27Hoole

nofree

Arcydzieło?! Może pod względem graficznym tak ale fabuły toto wogóle nie ma oklepane do bólu a "humor" okropnie irytujący i wymuszony . Dorosłym nie polecam , dzieciom tak. No niestety bardzo się zawiodłam.

ocenił(a) film na 7
mUnIeCa_2

Szukasz oryginalnych tresci w filmach fantasy o sowach ? Rzeczywiscie, zdziwienie uzasadnione, serdecznie gratuluje . Fan mangi wypowiada sie na temat humoru - nie ma to jak opinia fachowca .

ocenił(a) film na 5
mUnIeCa_2

Zgadzam się z mUnIeCa_2. Pod względem animacji film był dobry, ale fabuła była bardzo przeciętna. A jeśli już film niósł jakieś przesłanie (np. o tolerancji, wspieraniu słabszych, czy okropieństwie wojny), to było ono strasznie banalnie ukazane i w sposób bardzo uproszczony. Można by z tego wywnioskować, że film jest dla bardzo młodych odbiorców, ale z kolei był mocno przepełniony przemocą! Moim zdaniem produkcja nietrafiona ...

ocenił(a) film na 8
mUnIeCa_2

"Arcydzieło?! Może pod względem graficznym tak ale fabuły toto wogóle nie ma oklepane do bólu a "humor" okropnie irytujący i wymuszony . Dorosłym nie polecam , dzieciom tak. No niestety bardzo się zawiodłam."

Autorzy powinni Cię przeprosić, że film nie jest paralelą na interwencję wojsk amerykańskich w Iraku oraz że Snyder nie zaszył w fabule odniesienia do konfliktu na Bałkanach. W sumie baśnie Andersena też są do dupy, opowiadają jakieś smutne, nie dla dzieci historie. Aż wstyd, że Mała Syrenka była banalną historią o niespełnionej miłości, a nie politycznym komentarzem do polskiego powstania listopadowego.

MickyThump

Z ust mi to wyjąłeś.

ocenił(a) film na 7
MickyThump

Riposta mistrzowska, istny knebel w jape ! Brawo, brawo i jeszcze raz brawo ! Serdecznie pozdrawiam .

Tommy_Red

No i po co ta agresja i chamstwo?

ocenił(a) film na 7
mUnIeCa_2

Rzeczywiscie, przejawy agresji w pelnej krasie. Chamstwo ? Hipokryzja - zarzucasz mi brak kultury, sama polecajac film, ktory rzekomo kipi "irytujacym i wymuszonym" humorem, dzieciom ?

MickyThump

Wystarczy mniej oklepanego amerykańskiego humoru.Widziałeś film, podobał ci się?

ocenił(a) film na 10
mUnIeCa_2

Film jest rewlacyjny. Wizualna uczta!!!!! I ścieżka dzwiękowa bardzo fajna. Co do fabuły - mamydo czynienia z wykorzytaniemlegendyasturiańskie - czyli młody bohater z paczka przyjaciół kontra żli. Mi się tak podobało że chciałam od razu iść na 2 seans. Najprzyjemniej spedzone 90 minut!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Polecam dużym i małym!!

ocenił(a) film na 10
nofree

Rewelacja! Film przerósł moje oczekiwania po tailerze. <3 <3 sówki sówki sówki <3 <3

ocenił(a) film na 10
nofree

Idąc na Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole nie liczyłam na animacje o fabule, która rzuci mnie na kolana, to jest animacja i tak ja przyjmuje, bez dramatyzmu, mam nadzieje że dobrze mnie zrozumiecie