Jedno pytanie (filmu jeszcze nie oglądałem) ale do kroćset...DLACZEGO SOWY? Już naprawdę nie mają czego wymyślać...
Ten temat był wałkowany setki razy ! Bo film jest na podstawie książki zrozumcie to w końcu że sówki nie zrodziły się od tak sobie w umyśle reżysera tylko ktoś je wcześniej stworzył !
http://en.wikipedia.org/wiki/Guardians_of_Ga%27Hoole
Arcydzieło?! Może pod względem graficznym tak ale fabuły toto wogóle nie ma oklepane do bólu a "humor" okropnie irytujący i wymuszony . Dorosłym nie polecam , dzieciom tak. No niestety bardzo się zawiodłam.
Szukasz oryginalnych tresci w filmach fantasy o sowach ? Rzeczywiscie, zdziwienie uzasadnione, serdecznie gratuluje . Fan mangi wypowiada sie na temat humoru - nie ma to jak opinia fachowca .
Zgadzam się z mUnIeCa_2. Pod względem animacji film był dobry, ale fabuła była bardzo przeciętna. A jeśli już film niósł jakieś przesłanie (np. o tolerancji, wspieraniu słabszych, czy okropieństwie wojny), to było ono strasznie banalnie ukazane i w sposób bardzo uproszczony. Można by z tego wywnioskować, że film jest dla bardzo młodych odbiorców, ale z kolei był mocno przepełniony przemocą! Moim zdaniem produkcja nietrafiona ...
"Arcydzieło?! Może pod względem graficznym tak ale fabuły toto wogóle nie ma oklepane do bólu a "humor" okropnie irytujący i wymuszony . Dorosłym nie polecam , dzieciom tak. No niestety bardzo się zawiodłam."
Autorzy powinni Cię przeprosić, że film nie jest paralelą na interwencję wojsk amerykańskich w Iraku oraz że Snyder nie zaszył w fabule odniesienia do konfliktu na Bałkanach. W sumie baśnie Andersena też są do dupy, opowiadają jakieś smutne, nie dla dzieci historie. Aż wstyd, że Mała Syrenka była banalną historią o niespełnionej miłości, a nie politycznym komentarzem do polskiego powstania listopadowego.
Riposta mistrzowska, istny knebel w jape ! Brawo, brawo i jeszcze raz brawo ! Serdecznie pozdrawiam .
Rzeczywiscie, przejawy agresji w pelnej krasie. Chamstwo ? Hipokryzja - zarzucasz mi brak kultury, sama polecajac film, ktory rzekomo kipi "irytujacym i wymuszonym" humorem, dzieciom ?
Film jest rewlacyjny. Wizualna uczta!!!!! I ścieżka dzwiękowa bardzo fajna. Co do fabuły - mamydo czynienia z wykorzytaniemlegendyasturiańskie - czyli młody bohater z paczka przyjaciół kontra żli. Mi się tak podobało że chciałam od razu iść na 2 seans. Najprzyjemniej spedzone 90 minut!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Polecam dużym i małym!!
Rewelacja! Film przerósł moje oczekiwania po tailerze. <3 <3 sówki sówki sówki <3 <3