Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
2010
7,2 35 tys. ocen
7,2 10 1 34780
7,3 14 krytyków
Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole
powrót do forum filmu Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole

Może wam też się zdaje, ale film przypominał mi "Władce Pierścieni" po sowiemu. Muzyka bardzo podobna i tak samo piękna. Co do dubbingu: beznadziejny. Efekty 3D były naprawdę fantastyczne. Niektóre sceny miały być śmieszne, ale nie zaśmiałam się ani razu. Więc moja ocena to 6/10. ; )

ocenił(a) film na 7
one_black_rose

Miałam dokładnie to samo skojarzenie! Sowie Lothlorien i Sowi Mordor ;)
Efekty 3D - niesamowite, szczególnie podobały mi się sceny, gdy Soren szybował wewnątrz burzy, a potem w ogniu. Graficy dopieścili dosłownie każde piórko:)
Ale co do fabuły - miałam wrażenie, że wszystko działo się za szybko, pozostawiało niedosyt...

ocenił(a) film na 7
one_black_rose

a czy we "władcy pierścieni" też była segregacja rasowa? tak się pytam bo nie jestem specjalnie fanem trylogii tolkiena. widziałem raz i nie zamierzam więcej. podobnie z tymi sowami

ocenił(a) film na 6
dzesio

wiesz, fabuła była trochę podobna. muzyka też.

one_black_rose

jak dla mnie jedyne co mozna bajce zarzucic to tragiczny dubbing, reszta nienajgorzej

użytkownik usunięty
eternity89

Filmu z polskim dubingiem nie miałem okazji obejrzeć, więc nie mam co się w tej kwestii wypowiadać. Za to muszę przyznać, że oryginalny dub był bardzo dobry. Nie było irytujących głosów, ja np w HTTYD oryginalny Czkawka.