Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
2010
7,2 35 tys. ocen
7,2 10 1 34788
7,3 14 krytyków
Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole
powrót do forum filmu Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole

Bardzo przejrzysta indoktrynacja, która powoduje uśmiech politowania. Ostatnio komputerowo robione filmy dla dzieci przekraczały granice wiekowe, ale to nie ten przypadek. Film w kategorii fabuły raczej do 12 roku życia i to dla dzieciaków, powiedziałabym, lekko z tyłu rozwojowo. Moja grupa 13-latków na tym filmie się raczej nudziła. Pod względem wykonania technicznego za to film bardzo dobry.

ocenił(a) film na 5
Jorjan

No dokładnie tak samo myślę. ludzie piszą, że to film dla wszystkich, ale ja ledwo usiedziałem, już ciężko było wytrzymać, fabularna kasza, koszmarne dialogi i cały scenariusz. Ratuje ta grafika, chociaż 3D jak zwykle mnie raczej irytowało niż zachwycało

ocenił(a) film na 7
Jorjan

"Bardzo przejrzysta indoktrynacja" - tak, to mi się nie podoba. animacja za to zwala z nóg. nie widziałem nic równie dobrego. po okularach 3D bolą mnie oczy i nos, bo mam okulary korekcyjne więc muszę się męczyć z podwójnymi okularami ale to na inny temat.
przed filmem w niekończącym się bloku reklamowym dodatkowa indoktrynacja maluchów przez eurofaszystów na temat "walka ze zmianami klimatu". proszę zauważyć, że eurofaszyści nie mówią już o "globalnym ociepleniu".

dzesio

Jeśli tak uważasz, to myślę, że zostało to zrównoważone prawicowym przesłaniem filmu, że jeśli ktoś ma jakiś defekt fizyczny lub przeciwnie, jest zbyt ładny, należy go wytępić :]]]]