Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
2010
7,2 35 tys. ocen
7,2 10 1 34780
7,3 14 krytyków
Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole
powrót do forum filmu Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole

otóż planuję zabrać moją klasę (dzieci 11-letnie) do kina. Nie jestem jednak pewna, czy film nadaje się dla dzieciaków w tym wieku. Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję.

ocenił(a) film na 9
sunflower23

moim zdaniem nie. film rewelacyjny, mi się bardzo, bardzo podobał, aczkolwiek na twarzach dzieci siedzących na tym samym seansie zachwytu raczej nie widziałam. bo było dużo, trzeba przyznać, scen dosyć brutalnych, a żartów, czy innych scen rozładowywujących napięcie jak na lekarstwo, a i to nie na poziomie poczucia humoru 11-latków...

ocenił(a) film na 8
sunflower23

odradzam. pracuje w kinie, do ktorego przyszla wycieczka z uczniami w tym wieku i po pewnym czasie opuscili sale. wg mnie nie jest to bajka dla 11latkow (dosc brutalne sceny), bardziej dla nastolatkow i nawet doroslych, bo film naprawde moze sie podobac. proponuje poczekac na np zakochanego wilczka. pozdrawiam.

użytkownik usunięty
sunflower23

Ja też odradzam. Kiedy byłam na sali była też wycieczka szkolna (myślę, że mieli ok.12 lat) i bardzo się bali, nawet wychodzili z sali, po seansie słyszałam jak mówili, że nie sądzili, że to będzie taki straszny film.

Dziękuję wszystkim za odpowiedź. W takim razie zrezygnujemy z "Legend sowiego królestwa".

sunflower23

http://www.filmweb.pl/film/Zapl%C4%85tani-2010-122832

ta bajka zapowiada sie ciekawie:)

sunflower23

Szkoda.

sunflower23

Ja uważam ,ze jak najbardziej się nadaje dla osób w takim wieku.

ocenił(a) film na 9
sunflower23

Ktoś pisał, że dzieciak w wieku 9 lat z zaciśniętymi oczami przez pół seansu siedział i z tydzień przeżywał oślepione sowy.