Lemoniada Gada

Lemonade Mouth
2011
6,5 19 tys. ocen
6,5 10 1 19163
4,3 3 krytyków
Lemoniada Gada
powrót do forum filmu Lemoniada Gada

...to film był naprawdę fajny.

ocenił(a) film na 10
Laura12345

To najlepszy film jaki disney channel stworzył <33333

ocenił(a) film na 10
pati125_2

tez się zdziwiłem, że taki dobry film.... zwłaszcza wątki nastolatków z problemami, kolejna fajna produkcja tuż obok "Powodzenia Charlie"

ocenił(a) film na 10
jugi42

Teraz filmu disney mogą być coraz ciekawsze ale nie wiem czy pobiją ten film. Naprawdę wyszedł super

ocenił(a) film na 8
pati125_2

SPOILER!

Film fajny, a najbardziej podobał mi się wątek ojca w więzieniu :)

ocenił(a) film na 3
danio344

Cienkie żarty, słabi aktorzy a scenariusz że pożal się Boże. Kolejna produkcja dla pokemonów z Disney Channel

ocenił(a) film na 4
banderasek

Dla pokemonów? Wypraszam sobie, bo wychowywałem się na naprawdę znakomitych produkcjach, jak Rocky, Rambo, Terminator etc. I film mi się spodobał. Tu nie chodziło o grę aktorską, albo aktorów. Scenariusz zły? Każdy nastolatek ma problemy, wielu z nich próbowało nawet samobójstwa przez nie popełniać bo nie wyrabiali. Film mógł nawet zmotywować i pokazać, że da się to obejść przy odrobinie chęci i zaangażowania. Pokazał, że nie można się poddawać i trzeba do końca walczyć o swoje. Skończ pier*olić głupoty.

ocenił(a) film na 5
Laura12345

Ten film rzeczywiście był najlepszym wśród tych disnejowskich filmów, ale i tak był średni... Podobało mi się, że poruszali tematy jak np. brak przyjaciół, ojciec w więzieniu (blondi), wysokie wymagania rodziców (gościu z długimi włosami i Hinduska) czy macocha. Wydaje mi się, że na siłę chcieli stworzyć coś wartościowego. Niektóre momenty są żenujące i sztuczne. Ale oceniam jako niezły ;)

ocenił(a) film na 7
Laura12345

Tez uważam ze to jak na razie z tych nowszych filmów ten jest najlepszy. Na dodatek super piosenki :)

ocenił(a) film na 10
VampireGirl

To film porusza właśnie te wszystkie rzeczy z którymi większość nastolatków (i nie tylko) mają problemy. Film wyszedł jak wcześniej mówiłam super.

Laura12345

Jestem pozytywnie zaskoczona. Całkiem niezły....a piosenki...dość chwytliwe ;]

pitrucha

Zgadzam się ,że jak na film Disneya to całkiem dobry:) wyróżnia się na tle tych innych badziewi:) I soundtrack też rewelacja;) pozytywne zaskoczenie:)

Laura12345

W WYPOWIEDZI POJAWIA SIĘ SPOILER!
Miałam spory problem z wystawieniem oceny, więc postanowiłam podsumować wady i zalety.
WADY:
Kilka sytuacji było kompletnie przerysowanych do tego stopnia, że raczej niemożliwe było zdarzenie się ich w prawdziwym życiu. Plus takie typowo disney'owe zakończenie, [SPOILER, SPOILER!] nie udało się wygrać konkursu, ale zamiast tego pojawia się jeszcze większa szansa. Poza tym fakt, że wszyscy bohaterowie okazują się multiinstrumentalistami a do tego mają jeszcze świetny głos.
ZALETY:
całkiem niezła muzyka
realne ukazanie problemów młodych ludzi
aktorzy faktycznie w wieku mniej więcej licealnym
ciekawie pokazana przyjaźń piątki bohaterów

Ogólnie znajduję więcej wad niż zalet, uważam, że to chyba najlepszy film Diney'a.

ocenił(a) film na 7
Chochlikowata

top 5 filmów disneya
5:high school musical
4:tajmiaki
3:lemoniada gada
2:wendy wo
1:czarodzieje z waverly place;film

Laura12345

ja też nie spodziewałam się że film na Disney channel okaże się być całkiem dobry. Trafiłam na niego przypadkiem i muszę przyznać że całkiem mnie zainteresował.

Laura12345

bardzo mi sie podobal, swietne piosenki! ;)

ocenił(a) film na 10
Laura12345

super , piosenki jak na disney chanel były bardzo ładne i dobre :)
podobała mi się fabuła i śpiew :)

użytkownik usunięty
Step_Up_123

ja też jestem pod wrażeniem tego filmu :) choć lubię też tajmiaków :) pozdro ;)

ocenił(a) film na 10

chyba tajniaków ... ale spoko :)
pozrdo ;)

użytkownik usunięty
Step_Up_123

upss pomyliłam się ;) ale to spoko film ;)

ocenił(a) film na 10

racja :)