tez się zdziwiłem, że taki dobry film.... zwłaszcza wątki nastolatków z problemami, kolejna fajna produkcja tuż obok "Powodzenia Charlie"
Teraz filmu disney mogą być coraz ciekawsze ale nie wiem czy pobiją ten film. Naprawdę wyszedł super
Cienkie żarty, słabi aktorzy a scenariusz że pożal się Boże. Kolejna produkcja dla pokemonów z Disney Channel
Dla pokemonów? Wypraszam sobie, bo wychowywałem się na naprawdę znakomitych produkcjach, jak Rocky, Rambo, Terminator etc. I film mi się spodobał. Tu nie chodziło o grę aktorską, albo aktorów. Scenariusz zły? Każdy nastolatek ma problemy, wielu z nich próbowało nawet samobójstwa przez nie popełniać bo nie wyrabiali. Film mógł nawet zmotywować i pokazać, że da się to obejść przy odrobinie chęci i zaangażowania. Pokazał, że nie można się poddawać i trzeba do końca walczyć o swoje. Skończ pier*olić głupoty.
Ten film rzeczywiście był najlepszym wśród tych disnejowskich filmów, ale i tak był średni... Podobało mi się, że poruszali tematy jak np. brak przyjaciół, ojciec w więzieniu (blondi), wysokie wymagania rodziców (gościu z długimi włosami i Hinduska) czy macocha. Wydaje mi się, że na siłę chcieli stworzyć coś wartościowego. Niektóre momenty są żenujące i sztuczne. Ale oceniam jako niezły ;)
Tez uważam ze to jak na razie z tych nowszych filmów ten jest najlepszy. Na dodatek super piosenki :)
To film porusza właśnie te wszystkie rzeczy z którymi większość nastolatków (i nie tylko) mają problemy. Film wyszedł jak wcześniej mówiłam super.
Zgadzam się ,że jak na film Disneya to całkiem dobry:) wyróżnia się na tle tych innych badziewi:) I soundtrack też rewelacja;) pozytywne zaskoczenie:)
W WYPOWIEDZI POJAWIA SIĘ SPOILER!
Miałam spory problem z wystawieniem oceny, więc postanowiłam podsumować wady i zalety.
WADY:
Kilka sytuacji było kompletnie przerysowanych do tego stopnia, że raczej niemożliwe było zdarzenie się ich w prawdziwym życiu. Plus takie typowo disney'owe zakończenie, [SPOILER, SPOILER!] nie udało się wygrać konkursu, ale zamiast tego pojawia się jeszcze większa szansa. Poza tym fakt, że wszyscy bohaterowie okazują się multiinstrumentalistami a do tego mają jeszcze świetny głos.
ZALETY:
całkiem niezła muzyka
realne ukazanie problemów młodych ludzi
aktorzy faktycznie w wieku mniej więcej licealnym
ciekawie pokazana przyjaźń piątki bohaterów
Ogólnie znajduję więcej wad niż zalet, uważam, że to chyba najlepszy film Diney'a.
top 5 filmów disneya
5:high school musical
4:tajmiaki
3:lemoniada gada
2:wendy wo
1:czarodzieje z waverly place;film
ja też nie spodziewałam się że film na Disney channel okaże się być całkiem dobry. Trafiłam na niego przypadkiem i muszę przyznać że całkiem mnie zainteresował.
super , piosenki jak na disney chanel były bardzo ładne i dobre :)
podobała mi się fabuła i śpiew :)