...że będzie to dobry film. Nie jestem fanem tego typu produkcji, raczej siedzę w takich filmach jak Rocky, Predator, Obcy itd... a on mnie na prawdę zainteresował. Dobra produkcja Disneya, film może być nawet mobilizujący, bo wielu nastolatków ma swoje problemy. Nie mówiąc o tym, że niektóre piosenki nawet bardzo wpadały w ucho ;)
Oglądałem High School Musical całą trylogię,oglądałem Campr Rock,Hannah Montana,ale to przeszło moje największe oczekiwania.
Najlepszy Musical i ogólnie film jaki wyprodukował Disney.
Zasługuje na średnią 8,0 lub większą,ale to już użytkownicy Filmweb rozdają ocenki.Ja dam 10/10 bo kocham tą fabułę i piosenki,a zwłaszcza gdy śpiewa Adam Hicks i Bridgit Mendler
Co Wy gadacie... Filmy Disney Chanel original zawsze traktuję z przymrużeniem oka ale to to już przegięcie. Tak przerysowany, że szok. Ot dzieciaki siedzą w kozie, do tego momentu praktycznie w ogóle sie nie znają i nagle zaczynaja grać piosenkę i wychodzi im to tak jakby gralio ze sobą od dawna. Już nie wspominam o tym, że w dalszej czzęści okazuje się, że dziwnym zbiegiem okoliczności każde z nich potrafi grać na kilku instrumentach i do tego śpiewa. :) A na koniec tradycyjne nie udaje im się wygrac jakiegos konkursu...
Musicale zazwyczaj są przerysowane i to właśnie jest ich urok. Co do, samego filmu. Zaskakująco dobry jak na produkcję Disneya, jedna piosenka mi wpadła w ucho, chociaż takiej muzyki raczej nie słucham. Nieco przydługi, ale w sumie miło się go oglądało.
Ja również jestem pozytywnie zaskoczona. Myślałam że to będzie kolny High School Musical czy Camp Rock, a tutaj miła niespodzianka. W filmach Disney'a raczej wszystko jest kolorowe, piękne, a bohaterowie nie mają prawdziwych problemów. A tutaj pokazane były nie tylko nastoletnie problemy, typu kłopot z dogadaniem się z rodzicami, brak akceptacji wśród rówieśników, ale także życiowe problemy. Śmierć matki Olivii, lub to że jej ojciec siedział we więzieniu. Disney raczej unika takiej tematyki. Film ma też bardzo fajne przesłanie i polecam go młodym ludziom którzy nie potrafią znaleźć swojej drogi życiowej. Dorosłym również, może im pomóc w zrozumieniu swoich dzieci. Gorąco polecam!:))
Podpisuję się pod tym całkowicie . Po początkowych reklamach spodziewałam się czegoś faktycznie słabego , a tu proszę . Zwraca uwagę na problemy młodzieży , na dyskryminację utalentowanych muzycznie uczniów względem sportowców , na dyskryminację wśród rówieśników a także we własnej rodzinie . Choć faktycznie może lekko przerysowane umiejętności dzieciaków , które po paru minutach razem grają jak starzy znajomi , ale cóż - w końcu to produkcja dla dzieciaków , stąd też takie szczęśliwe zakończenie . Nie możemy wymagać zbyt wiele . A piosenki są naprawdę dobre . : )
Zgadzam się:) Muzyka bardzo wpada w ucho... I fakt, nie można wymagać że to będzie nie wiadomo jakie dzieło(film mam na myśli)... Ale jak na swój gatunek jest naprawdę dobry;-))
Zgadzam się, najlepsza produkcja Disney'a, bardzo zaskakująca ;p
Daję 10/10, bo film b. ciekawy ;)) =D ...!
zgadzam się, mam już swoje lata i gdyby nie fakt, że akurat nie miałam co robić w ogóle bym tego nie obejrzała (było dziś na Disney XD) zaczęło się typowo, "dramaty nastolatków" w szkole w której nie ceni się kreatywności i hołduje tylko sportowców. Ale pojawiły się piosenki, zadziwiająco!!! dobre, lekkie ale takie mają być, proste, docierające do każdego. Muzyka była cały czas na bardzo wysokim poziomie (obu zespołów). Za to daję 8/10, bo całą otoczką, ckliwych miejscami historii życia bohaterów, można się już znudzić. Nie mniej obejrzałam do końca, fajny film, BEZ kultu "piękności-przystojności" - za to ogromny PLUS.
Nie powiem ze film jest najlepszym disneya, czarodzieje z waverly place byli naprawde swietni, dodam ze nie spodziewalem sie tego patrzac na serial, nie mowie ze go nie lubie ale film byl calkowicie inny. Ale ten jest zdecydowanie drugi, muzyka mi sie spodobala, pare sytuacji bylo banalnych i przeslodzonych, jak to w filmach disneya bywa, ale ogolnie film bardzo dobry.
ps. na poczatku jak reklamowali to myslalem ze to serial ;D