Ludzka stonoga

The Human Centipede (First Sequence)
2009
3,6 53 tys. ocen
3,6 10 1 52752
3,5 12 krytyków
Ludzka stonoga
powrót do forum filmu Ludzka stonoga

Podobny film !!

ocenił(a) film na 10

Znacie może jakieś filmy podobne do tej " Ludzkiej stonogi " ? Żeby był też o takich chorych
lekarzach , o mutacjach też może byc itd

gogo94

Czarnobyl Reaktor Strachu może

ocenił(a) film na 10
janosik_filmaniak

dziękuje ;)

ocenił(a) film na 3
gogo94

Wcale nie podobny.

gogo94

Chyba w "O Lucky Man!" był epizod o przeszczepie ludzkiej głowy do owcy :)

ocenił(a) film na 10
guinnessbeer

dzięki sprawdze ;)

gogo94

Może japoński "Gurotesuku" ? Nie ma tam co prawda mutantów ale są chorzy ludzie.

ocenił(a) film na 10
fenio_px

o dzięki zobacze sobie ;)

gogo94

"La piel que habito" - Almodovara, "Srbski film" - Spasojevića

ocenił(a) film na 10
domnas

ok sprawdze ;)

ocenił(a) film na 4
gogo94

Do wyboru do koloru, czyli wszelka dewiacja, perwersja i wynaturzenia...

1. Forced Entry (1973)
2. Vase de noces (The pig fuc.king movie) (1974)
3. Salo or the 120 Days of Sodom (1975)
4. Boko Kirisaki Jakku (Kuba Rozpruwacz) (1976)
5. Cannibal Holocaust (1980)
6. Men Behind the Sun (1988)
7. Labolatory of the Devil (1992)
8. All Night Long (1992)
9. The Untold Story (1993)
10. Ebola Syndrome (1996)
11. Naked Blood (1996)
12. Zelyonyy slonik (1999)
13. Subconscious Cruelty (2000)
14. Baise - moi (2000)
15. Ett Hal i mitt hjarta (Dziura w sercu) (2004)
16. Slaughtered Vomit Dolls (2006)
17. ReGOREgitated Sacrifice (2008)
18. Slow Torture Puke Chamber (2010)
19. Srpski film (2010)

20. The Human Centipede II (Full Sequence) (2011)

...więcej grzechów nie pamiętam.

ocenił(a) film na 4
inter86

Może jeszcze to:

- Nekromantik (1987)
- Bijita Q (Visitor Q) (2001)

ocenił(a) film na 4
inter86

- Guinea Pig (1985)
- Flowers of Flesh and Blood (Guinea Pig 2) (1985)
- Aftermath (1994)
- Niku Daruma (1998)
- August Underground's Mordum (2003)

ocenił(a) film na 4
inter86

- Hakujitsumu (Marzenie) (1964)
- Farewell Uncle Tom (1971)
- Shogun's Sadism (1976)
- Ultimo mondo cannibale (Jungle Holocaust) (1977)
- Snuff 102 (2007)
- Philosophy of a Knife (2008)

inter86

Philosophy of a Knife - mocny film kręcony jako paradokument. Jest na youtube w dwóch częsciach.

ocenił(a) film na 10
inter86

ooo dziekuje bardzo panu ;* az oczy mnie zabolały tyle tego ;)

ocenił(a) film na 4
gogo94

Proszę. Oczywiście nie odpowiadam za to co może się stać z Twoją psychiką po obejrzeniu ww. filmów :))

inter86

Szczególnie ten "Slow Torture Puke Chamber" jest mocną propozycją :) Jeśli gogo94 lubi takie filmy a awatarze jest jej zdjęcie to.... cicha woda ;)

ocenił(a) film na 10
fenio_px

a dziękuje ja baaardzo lubie takie filmy ;))) chętnie po obejrzeniu podziele sie wrażeniami :p

gogo94

Chętnie poczytam o tych wrażeniach :)))

ocenił(a) film na 10
fenio_px

Pozniej opowiem hehe dzisiaj napewno obejrze, a wiesz gdzie mozna to obejrzec oline? :) a masz fb? ;p

gogo94

FB nie mam, jeśli chcesz to pisz na wiadomości prywatne tu na filmwebie Aniołku gustujący w "brzydkich" filmach :)

ocenił(a) film na 10
inter86

Myślisz ze mi sie psycha zniszczy przez te filmy?? :)

gogo94

Jak mawiają górale ;) "co cię nie zabije to cię wzmocni" a drugie powiedzenie które można by odnieść do takiego kina to "nic co ludzkie nie jest mi obce" :] Normalnej psychiki według mnie to nie zniszczy bo normalna psychika odróżnia film od rzeczywistości. Na pewno Twojej wrażliwości te filmy nie wzmocnią no ale z drugiej strony kino Japońskie z gatunku Pinku eiga które również do delikatnych nie należy istnieje od około 40 lat i ma wyrobioną ogromną ilość fanów a bynajmniej nie są oni samymi psycholami. Z tych wymienionych polecał bym jeszcze klasyka Cannibal Holocaust. Jest w nim fabuła, gra aktorska, scenariusz... od strony technicznej to normalny film a po 30 latach już nie szokuje tak jak kiedyś.

ocenił(a) film na 4
gogo94

Mam nadzieję, że nie :) Co poniektóre filmy są naprawde mocne, wliczając w to dosłownie WSZYSTKO (m.in.: SPOILER :) jedzenie fekaliów i własnych wymiocin, obdzieranie ze skóry, ucinanie języków i genitaliów, nekromancja), także trzeba przed seansem przygotować się na dużą dawkę emocji :)) A tak naprawdę wszystko zależy od tego, jakim jesteś człowiekiem. Jednych te filmy szokują, a na drugich nie zrobią żadnego wrażenia. Na mnie niektóre zrobiły :) Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
inter86

Cannibal Holocaust jest dobrą propozycją. Stonoga temu tytułowi czyści buty, jestem ciekaw jak po nim nasza koleżanka zareaguje.

ocenił(a) film na 10

a wiesz może gdzie to można obejrzeć?

użytkownik usunięty
gogo94

Jest to już starszy film, więc na pewno będzie ci go ciężko znaleźć. Z tego co się orientuję lata 80, czy jakoś tak.
Jeżeli chcesz go dostać legalnie, to polecam jakieś wypożyczalnie (chociaż nie wiem, czy go tam dostaniesz), albo jakieś anglojęzyczne strony z możliwością wymiany towarów (niestety musiałem tak napisać, bo filmweb nie dopuszcza do siebie paru słów).

Jeżeli wolisz drogę na pirata (ARGH!), to polecam chomiki i inne tego typu. Z tego co sprawdzałem, to tam są i to w dodatku łatwo dostępne. W tamtych czasach ten film cieszył się "popularnością", ponieważ był nazbyt brutalny i odrealniony.

Wątpie, że dostaniesz go od kogoś z polski, bo jedyne na czym mógłby to mieć, to VHS.

ocenił(a) film na 10
inter86

a powiesz gdzie je moge obejrzec online? bo szukałam i niemoge znaleść ;/

ocenił(a) film na 3
gogo94

na chomiczku jest do ściągnięcia, wiele stron, do wyboru do koloru. Tylko trzeba konto mieć i ściągnąć. Trudno znaleźć go online, to brutalny film.

ocenił(a) film na 5
gogo94

Chirurgiczna precyzja (2012)
Poryty film ale mi się podobal

ocenił(a) film na 10
arczi2010

Dzięki

ocenił(a) film na 6
gogo94

przelecialem cala liste i nie widze, zeby ktos wymienil:
- Martyrs. Skazani na strach
- Frontière(s)
- Bez litości (2010)
- Torturowani (2010)

patrzac na filmy jakie lubisz to mysle, ze te tez Ci sie spodobaja (lub byc moze mial*s okazje je ogladac- jednak w Twoich ocenach ich nie widze, wiec zapodaje). a na deser sobie ogladnij Mordercza Opone, o chorej psychicznie oponie, ktora zabija wszystko zywe co napotka :))

jak mi sie cos fajnego przypomni to zapodam ;)

ocenił(a) film na 10
KysiuS

ogladałam zabojcza opone,jestem w szoku po obejrzeniu tego ;)

ocenił(a) film na 10
KysiuS

dzieki za filmy :) a gdzie moge je obejrzec online i za free? :)

ocenił(a) film na 6
gogo94

przyjmij zapa a napisze Ci na priva, bo nie wiem czy tak mozna w komentach :)

przy okazji przypomnialy mi sie dwa inne:
- Eden Lake
- Teeth (ten Ci sie na 100% spodoba) hehe :))

ocenił(a) film na 10
KysiuS

heheheh okee :))

gogo94

Widzę, że pokaźna lista się tu utworzyła i bardzo fajnie, bo lubię od czasu do czasu obejrzeć taki poryty film, ten niestety do najlepszych nie należy, choć pomysł na fabułę miał. Dorzucam od siebie jeden tytuł:
Hiszpański cyrk (Balada triste de trompeta) czyli w jednym zdaniu taki cyrk z horroru, ale całość trzyma się kupy i nie jest to tylko gore gore gore. Polecam trailer obejrzeć.

ocenił(a) film na 10
Janiuszko

a gdzie mozna go obejrzec za free online?

gogo94

Wpisz w Google filmy online i na pewno znajdziesz pod dostatkiem. Chciałem podać kilka nazw, ale system filmweba blokuje to mimo że nie podałem żadnego linka :o anyway, na większości z tych stron wystarczy sie zarejestrować, zeby moc obejrzeć film.

ocenił(a) film na 3
gogo94

Taxidermia (2006).

gogo94

Sprski film może?