Ludzka stonoga

The Human Centipede (First Sequence)
2009
3,6 53 tys. ocen
3,6 10 1 52752
3,5 12 krytyków
Ludzka stonoga
powrót do forum filmu Ludzka stonoga

Tych co dotrwali choćby do połowy.
A Twórców pod obowiązkowy dozór!

użytkownik usunięty
majk_czek

Powstają gorsze książki i również zryte filmy. W 2015 roku jeszcze są ludzie co dziwią się jakiemuś filmowi? Są strony w internecie gdzie możesz zobaczyć obrzydliwsze rzeczy, niż wymyślony film ze zszywaniem ludzi. Też mi szokujące...

ocenił(a) film na 7

wlasnie zreszta w tym filmie i tak malo co widac

użytkownik usunięty
martyna6667

Zdarzyły się sceny, które pozostały w pamięci, ale aż dziw bierze, że wcześniej nikt nie wymyślił takiego filmu. No podejrzewam że Japończycy wypuścili już ze 20 podobnych filmów zanim u nas powstał jeden i zrobił taką "furorę" :-D

ocenił(a) film na 1

To, że ludzie mają posrane myśli i je realizują w zakątkach internetu nie dziwi już nikogo.
Ale zwiększanie tolerancji na ich przenikanie do mainstreamowych mediów to już przesada.

użytkownik usunięty
majk_czek

Widziałaś japońskie horrory? Np. o atakującej kupie? Gdzieś mi się taki zwiastun przewinął. Tam powstają różne filmy, ale społeczeństwo jest na tyle tolerancyjne, że tam nic nikogo nie dziwi. Tylko u nas taki zaścianek, powstanie inny film od utartej klasyki i już wszyscy zbulwersowani.

A mówiąc o zdjęciach czy filmikach w internecie, kiedyś widziałam taką stronę, teraz niestety tytułu nie pamiętam (była po angielsku), gdzie umieszczano zdjęcia, filmiki np. świeżo z wypadków, morderstw, rożnych chorób, anomalii, zboczeń ludzi. I to nie były wymysły jakichś psycholi, tylko zbiór wszystkiego obrzydliwego co może zrobić człowiek innemu człowiekowi. Dopiero jak się naoglądałam takich okropieństw, to mnie w brzuchu kręciło, choć z reguły obrzydliwe rzeczy mnie nie wzruszają ;/

użytkownik usunięty

losz matko czy naprawde przy kazdej okazji ktos musi wciskac gadke o tolerancji tyczytasz jak to brzmi? wychodzi na to ze komus nie podoba sie film o zarciu kupy bo jest zacofany nosz co do filmu to jest slaby glupi pozbawiony logiki i sensu tak naprawde pomysl byl i na tym sie skonczylo mozna by z tego zrobic naprawde mocny film a wyszedl pastisz moze tak mialo byc dla mnie nie ma tam nic mocnego ciekawego bulwersujacego poza refleksja ze wystarczy zrobic fil w ktorym pojawia sie cos rzekomo mocnego by gimbaza zrobila z tego hita. az specjalnie go poszukalam by lepnac jedyne chociaz zazwyczaj tego nie robie. ps tysiace jest takich stron np goringa czy jakos tak zgadzam sie ze niech sobie to funkcjonuje gdzies ale na przeznaczonych dla siebie stronach itp gdy robi sie z tego kulture masowa to nie zaden podtep ale cofanie sie z zascianka do lepianki

użytkownik usunięty

A ty czytaszjaktypiszesz i jak to brzmi? Chyba nie.
Tolerancja tolerancją, śmieszy mnie oburzenie ludzi i udawanie wielkich niewiniątek. Film jak film, podoba ci się to sobie obejrzysz do końca, nie podoba się, to nie obejrzysz. Czy to taki wielki problem? Jak mnie coś obrzydza, to nie patrzę/nie wącham/nie słucham. Komuś się może podobać taki film. Dla mnie akurat średni. Może temat fajny, ale jakoś ci aktorzy i ogólne pokazanie tego wszystkiego takie bez wyrazu.
Wszyscy się tak na forum podniecali, a to zwyczajny film, aż dziw, że powstał tak późno.

użytkownik usunięty

O ciesze się,że chociaż mój przeczytałeś na tyle by przytoczyć to zdanie. M

użytkownik usunięty

M

użytkownik usunięty

Mnie nie obrzydza w sumie mało rzeczy mie obrzydza, ale zwyczajnie bawi mnie tlumaczenie tego,ze komuś się takie kino nie podoba bo jest "zasciankowcem" albo ""udaje niewiniotko" nie podoba się i już. I żeby coś się nie podobało to wypadałoby to chociaż kawałek obejrzeć,(-Nie podoba mi się ten film-A widziałaś?-Nie.) i wtedy można powiedzieć swoją opinie, nawet jak ktoś się porzygał ma prawo sobie ponarzekać,w czym macie tak wielki problem ? Zakaz krytyki to jakieś nowa wersja nowoczesności? Dla mnie ten film jest zwyczajnie słaby, słaby do tego stopnia,że na nim usnęłam z nudów i dlatemu dostał ode mnie soczystą jedyneczkę. I równo bawią mnie osoby które się nim zachwycają jako mocnym jak te które na nim się porzygały. Zwyczajnie nie rozumiem jak można komuś sugerować,że skoro coś mu sie nie podoba "to łeb w druga stronę i się nie patrz" i nie wypowiadaj swojego zdanie, tyle.Pozdrawiam.

użytkownik usunięty

"niewiniotko" i tym podobne......

Dziękuję za taką (!) "dyskusję" :-) szkoda mojego czasu na ciebie...

ocenił(a) film na 7
majk_czek

nikt nie kaze ci ogladac takich filmow
skoro sa dla ciebie obrzydliwe i chore to po co je ogladasz ?

ocenił(a) film na 1
martyna6667

Trafiłem na niego w telewizji!!!
I wyłączyłem jak zrozumiałem o co chodzi...

Ja głośno zapytałem siebie po co taki syf powstaje?

ocenił(a) film na 7
majk_czek

dla ludzi ktorym podobaja sie takie filmy

martyna6667

i którzy widocznie mają coś na bani i powinni się leczyć, przepraszam bardzo, ale taka prawda.

ocenił(a) film na 1
majk_czek

Zgadzam się, miałem dokładnie takie same myśli, twórców tego gówna pod dozór, a głównego pomysłodawcę scenariusza na przymusowe leczenie psychiczne, co najmniej roczne !!! ohydny zwyrol!

ocenił(a) film na 8
logotyp

Sam się idź leczyć jeśli nie rozumiesz takiego typu filmów twój problem, dla mnie jest to nowatorski horror coś nowego co dla przypomnienia zostaje tylko filmem, lepiej oglądać stonogę niż kolejny pseudo horror z duchami i opętaniami w roli główniej. Ps 2 jeszcze lepsza od jedynki mniam ;))) hehe

ocenił(a) film na 1
slayer6

co ty pitolisz? to nie jest film do rozumienia? to jest film stworzony przez chorych psychicznie ludzi, dla chorych psychicznie ludzi.... lecz się póki możesz!

ocenił(a) film na 8
logotyp

Dziekuje ale jednak nie skorzystam

majk_czek

Taki film może powstać tylko i wyłącznie na Zachodzie.