6,1 32 tys. ocen
6,1 10 1 32374
4,5 6 krytyków
Mała wielka miłość
powrót do forum filmu Mała wielka miłość

Super film!

ocenił(a) film na 8

Super film na wypad z przyjaciółmi lub chłopakiem :))

ocenił(a) film na 10
paulina52

film jest cudny.... juz dawno nie ogladalam tak dobrego polskiego filmu...
a Joshua Leonard po prostu boski...

ocenił(a) film na 7
paulina52

Film zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie.Po pierwsze w roli dziewczyny żadna wypromowana pseudo-gwiazdka, tylko fajna,naturalna,młoda aktorka, a aktor? ....mhm,nie wypada mi pisać, ale facet pasował jak ulał, dobrze zagrał i dla płci niewieściej na pewno pozostał w pamięci.Pomimo,że to komedia romantyczna, nie obyło się bez bardzo ważnych problemów poruszanych w tym filmie,a przecież często występujących w życiu-duże uznanie. Film dorównuje komediom romantycznym rodem z Hollywood, a nawet je przewyższa swoim przesłaniem-nie ma różowego lukru okraszonego amerykańskim humorem.Aż miło oglądać,że potrafimy (z kimś wspólnie) robić dobre filmy dla rozrywki, a nie tylko do płaczu i darcia szat.

paulina52

Właśnie jestem świeżo po seansie. Uśmiałem się do łez. Niestety jest jedno ale... Na tej stronie znalazłem o wiele więcej scen, które nie wystąpiły w filmie. Np. scena pobierania krwi Ianowi (chyba na badanie ojcostwa), scenka w szkole rodzenia z Marcelem, scenka odwożenia Marcela przez Steve'a i wiele innych. Miejmy nadzieję, że pojawi się rozszerzona wersja filmu na DVD. Miło byłoby jeszcze raz dobrze się zabawić przy oglądaniu.

paulina52

Chłopakiem lub dziewczyną :) Nie wiem czemu, ale na seansie byliśmy sami, ja i ona.
Czyżby polska kinematografia się obudziła, odradza się niczym feniks. Coraz więcej takich polskich filmów.