6,1 32 tys. ocen
6,1 10 1 32374
4,5 6 krytyków
Mała wielka miłość
powrót do forum filmu Mała wielka miłość

Oglądając ten film miałam wrażenie, że producenci wzięli pod uwagę fakt, iż Polacy zazwyczaj nie kwapią się do oglądania ojczystych produkcji, a wręcz kipią na widok nowości zza oceanu. Dlatego też postanowili zapłacić amerykańskim aktorom (którzy w swym rodowitym kraju nie mają za dużo do powiedzenia...)niemałą sumkę, wprowadzić kilka egzotycznych detali, napisać większość scenariusza w języku angielskim (coby tak "hamerykańsko" brzmiało)i że niby sukces gwarantowany?
Jak widać, Agnieszka Grochowska potrafi facetów tylko na dziecko łapać ;) Wcale się nie dziwię. Jej role zazwyczaj są (no muszę to napisać) mdłe, bezbarwne i przede wszystkim chłodne. I w "Małej wielkiej miłości" nie powaliła na kolana. Ba! Jej bohaterka nie wzbudziła nawet mojej sympatii(takie moje personalne odczucie). Że niby "nieprzewidywalna"? Bo co? Bo przeskoczyła przez bramkę? ;)
Z całej obsady podobał mi się Pan Mikołaj Grabowski. Prawdziwy, naturalny i baaardzo podobny do brata ;)
I jeszcze ten deszcz...aaa, czy spadające krople są jedynym sposobem na zbudowanie tragiczno-romantycznego nastroju? No litości...