Mad Max: Na drodze gniewu

Mad Max: Fury Road
2015
7,2 235 tys. ocen
7,2 10 1 235313
8,4 79 krytyków
Mad Max: Na drodze gniewu
powrót do forum filmu Mad Max: Na drodze gniewu

Nie wiem po co robi się kontynuacje tego co wszyscy uważają za beznadziejne. Mel dlaczego ty sie na to zgodziłeś? Aha, dali ci dużo kasy, wszystko jasne....

Albertino

Z kilku wypowiedzi tutaj wynika, ze jednak nie wszyscy, nie uwazasz? :)

Albertino

Smieszny jestes... Ta seria to klasyk dzieciaku...

Albertino

Nie zgodził sie z powodu niezłej płacy, ponieważ o ile wiem budżet filmu wielki nie będzie.
Powodem uczestnictwa w ekranizacji"Mad Maxa4" jest wielka przyjaźń z reżyserem Georgem Millerem

Albertino

Mad Max jest świętością dla fanów Fallouta i Neuroshimy.
Więc nie mów że dla wszystkich jest beznadzeijne...

Acid_5

Możliwe, że tego rodzaju kino nie należy do Twoich ulubionych, ale nie mów, że seria jest beznadziejna...

Toster

BUDŻET FILMU : 104 miliony $ więc nie mało http://www.gildia.com/schron/madmax/mm4/opis [www.gildia.com/schron/m ...]

Acid_5

ACID - Amen.

Zobaczymy, jaka bedzie czesc 4ta.
O ile bedzie.

Albertino

Człowieku, oglądałeś chociaż fragment którejś części??? Napewno ja nie uważam że to było beznadziejne, co najwyżej Ty jesteś beznadziejny że tak mówisz - Peace

borewicz_2

zgadzam sie ze prawie wszystkimi Mad Max to klasyk i ze wzgedu na wszystko bedzie klasykiem. Mnie ten film sie bardzo podoba, lecz czy ten Mad max bedzie tak samo " fajny " ? ja nie wiem i pewnie wiekszosc tez...

ocenił(a) film na 9
Albertino

"Mad Max jest świętością dla fanów Fallouta i Neuroshimy.
Więc nie mów że dla wszystkich jest beznadzeijne..."

Swieta prawda. Gra Fallout oraz film Mad Max maja klimaty ktorych zadny inny film i gra nie mial i raczej nie bedzie mial.

Ten film to klasyka... i KONIEC!

ocenił(a) film na 8
Albertino

Albertino, bez urazy, ale trzeba być debilem, żeby dobrowolnie narażać się na gromy wysuwając tego typu idiotyczne tezy. ja również jestem fanem tej serii i jak dla mnie porażką są ostatnie dokonania Gibsona w rodzaju zdewociałej "pasji",, a nie jego wczesne, bardo dobre filmy.

Albertino

Nie znasz się człowieku dla mnie Mad Max to klasyk i czekam z niecierpliwością na 4. pozdro dla sympatyków Mad Maxa.

Albertino

Mad Max to klasyka switowego kina. 1 bardzo dobra; 2 rewelacja (moj nr 1 i nic tego nie zmieni!!); 3 inny klimat ale obejrzec trzeba obowiazkowo. Mam nadzieje ze 4 bedzie nawiazywala klimatem do 1 i 2. Wszystkich maniakow Mad Maxa (do ktorych ja tez sie zaliczam) Polecam gierke Interstate 76. jest stara ale klimat to po prostu na zywca z Mad Maxa2. Pozdrawiam:) Pablo

PabloC

Łoboshee jak ja kocham Mad Maxa i Fallouta !!!! Już niemoge sie doczekać. Mel moim Idolem!!

Taurus

Po 1 - pisałem to dobre półtorej roku temu, więc proszę o wyrozumiałość.
Po 2 - przypuszczam (nie wiem co wtedy myślałem) że chodziło mi tutaj głównie o część 3, która była bardzo słaba. Osobiście pierwszego "Mad Maxa" uważam za dobry film i nie przypominam sobie by kiedyś było inaczej. Niemniej jednak wydaje mi się, że z tego filmu i tak nic nie będzie. Zresztą premierę miał mieć już dobry rok temu, a teraz dalej nic o zdjęciach nie słychać, także chyba projekt zdechł.

Albertino

Witam wszystkich i po piersze chciałem powiedzieć do Caliguli, że jeżeli uważasz, że "Pasja" to zdewociały film, to nieznasz się gościu na porządnym kinie. Po drugie też jestem fanem Mad Maxa i to całej trylogii, chociaż 1 i 2 były jak dla mnie najlepsze. I tak sobie myśle, że nie bardzo jest tam już o czym opowiadać. Najlepszy był klimat w 1 i 2 i nie łatwo będzie go stworzyć, dlatego wydaje mi się że bardziej pójdą w klimat 3, co byłoby nie tym czego spodziewają się fani tego kina. Jedynym pocieszeniem jest to, że Mad Maxa zagra Mel Gibson i może dorzuci pare swoich groszy w to przedsięwzięcie.

Albertino

I te półtora roku temu jeszcze chodziłeś do przedszkola, ale teraz po tych półtora roku to wydoroślałeś, zmężniałes i pierwszy włos ci na klacie wyrósł - no to teraz możemy być wyrozumiali :)

Albertino

"wszyscy uważają za beznadziejne" - być może wszyscy ci którym dopiero pierwsze włosy łonowe wyrastają...

Albertino

mi osobiście podobały sie cześć I i II (roadwarrior). III (pod kopułą gromu) była beznadziejna moim zdaniem...
mam nadzieje że IV bedzie w klimacie I i II z dużą ilością akcji i przemocy...

Albertino

Yeah, Mad Max is back! ^^ Mam nadzieję, że nie skopią tego postapokaliptycznego klimatu, który panował w poprzednich częściach :) Dobrze, że Tina i Downey zagrają u boku Gibsona. Może nie będzie tak źle...

blaze_2

A i jeszcze jedno... beznadziejny to jesteś Ty, cieciu malowany :D

Albertino

latwo sie odwolywac ze pisalo sie cos jakis czas temu i ze sie myslalo o 3 czesci ale jednak napisalo o calej serii. a co my w myslach potrafimy czytac?
dla mnie film klasyk, a co do fallouta to napisze ze fallout by nie wygladal tak jak wyglada bez mad maxa. ile wkoncy zostalo sciagniete z tego filmu :D

użytkownik usunięty
83nd1n6_Un17

hehe, ano wystarczy spojrzeć na skórzaną kurtkę Mad Maxa i porównać z pierwszym pancerzem znalezionym w Falloucie :D

użytkownik usunięty
Albertino

Podejrzewam że z czwartą częścią będzie podobnie jak z Falloutem 3 tworzonym przez Bethesdę - czyli komercha i brak klimatu poprzednich części ;-)

Nie grałeś a już mówisz o braku klimatu... żal

użytkownik usunięty
gomez112rs

żal.. ? Chłopie grałeś chociaż w Fallouta 1 i 2 ? Fallout 3 to będzie właśnie "żal". Może poczytaj sobie trochę zapowiedzi i recenzji to zrzoumiesz że "trójka" nie będzie miała nic wspólnego z poprzednimi częściami ...

ocenił(a) film na 9

ja myśle że jednak fallout 3 będzie miał klimat jedynki i dwójki, pożyjemy zobaczymy.

użytkownik usunięty
pilek01

Też tak myślałem na początku :]. Ale z zapowiedzi i informacji ukazujących się na stronach wynika, że jednak z "Falloutem" będzie wspólna tylko nazwa. A na forach dyskusyjnych gracze już nie mają żadnych złudzeń ...
Bardziej to coś będzie przypominać "Obliviona" niż "Fallouta". Pozdr.

Albertino

W żadne Fallouty nie grałem, ale Mad Maxy, zwłaszcza 1, to świetne filmy, nie wiem o co ci chodzi. Boję się jedynie o poziom tej 4 części, ale skoro robi ją ten sam reżyser, co poprzednie, a nie jakiś Spielberg, czy Jackson, to pewnie nie będzie źle.

ocenił(a) film na 10
Albertino

przeciez to jest klasyk palancie,a beznadziejny to ty jestes......... .

mihle

BIJCIE SIE !! BIJCIE !! PO SZKOLE NA GÓRKACH!!

Albertino

beznadzieja? to ja nie wiem jakie filmy oglądasz chyba te brazylijskie

Albertino

To nie pisz więcej już nic... Twoją wypowiedź uważamy za beznadziejną

ocenił(a) film na 6
Albertino

przecież Mel nie zagra w tej części:D

Albertino

Ej nieno, tak nie może byc k**wa. Bez Mela Gibsona ten film niema prawa bytu. A co do samej produkcji i serii, to Mad Max stał się i jest ikoną gatunku SF którą wielu, tak jak "JA" uznaje za KAPITALNĄ.

Albertino

Niestety Mel Gibson nie zagra w tym filmie, a więc cały ten projekt skazany jest na klęskę.

ocenił(a) film na 10
Pseudoautochton

A mnie to jakoś nie boli... Gibsona już dawno temu przestałem lubić. Troche mu sie chyba w głowie powywracało ostatnimi czasy... no ale z drugiej strony to ikona tego filmu. Poczekam, zobaczymy.

ocenił(a) film na 10
Albertino

Sam jesteś beznadziejny... Mad Max to seria kultowa.