Mad Max: Na drodze gniewu

Mad Max: Fury Road
2015
7,2 235 tys. ocen
7,2 10 1 235284
8,4 79 krytyków
Mad Max: Na drodze gniewu
powrót do forum filmu Mad Max: Na drodze gniewu

Można zrobić wysokobudżetowy film w kategorii R! W marvelu mamy wojnę ogólno-wszechświatową, a nie widzimy by choć jedna osoba tam zginęła. MM wali wszystkie widowiska na głowę, bo nie ma tam grama zbędnej gadaniny. Co mnie zszokowało, to że twórcom MM udało się nawet tam wcisnąć przesłanie, które miażdży wszystkie blockbustery z ostatnich kilku lat razem wziętych.

ocenił(a) film na 10
DR16

grozisz mi ? :P heh a tak serio merytoryczna dyskusja nikogo nie powinna razić po oczach

Newelowsky

Ja nikomu nie grożę, po prostu proszę by zachować takie wypowiedzi dla siebie

ocenił(a) film na 10
DR16

forum jest do wygłaszania SWOICH opinii. Możesz poczytać całą rozmowę poniżej gdzie argumentuję swoją wypowiedź. Można się nie zgadzać, a dyskusja to nic złego. Dla mnie MM pozamiatał inne blockbustery, bo nie jest kolejnym grzecznym filmem dla nastolatków, jakich jest na pęczki. Nie znaczy, że są to filmy złe dla mnie, bo spełniają swoje funkcje robienia hajsu i całkiem przyjemnie się je ogląda, ale nie zachwycają mnie ponad miarę.
-z tym grożeniem to cytat z JOB,a jak nie kumasz ;p

Newelowsky

Dla mnie zarówno Avengersi i Najnowszy Mad Max są świetnymi blockbusterami, jeden idealnie definiuje kino Superbohaterskie a drugi pokazuje zniszczony wojną postapokaliptyczny świat w którym liczą się najsilniejsi.

ocenił(a) film na 10
DR16

w pewnym sensie tak jest. Dla mnie z założenia Av będą trochę gorsi. Są grzeczne i zbyt komputerowe, a wojna na najśmieszniejsze powiedzonko przestała mnie bawić po drugim Terminatorze.

Newelowsky

Nie ma tam aż tyle tego komputera, były ujecia w prawdziwych lokacjach, realne wybuchy etc. zresztą nowy Mad Max też ma trochę CGI i greenscreenów

ocenił(a) film na 10
DR16

oj trochę ma, ale scenografia tam to sztuka. Av nie jest złe... ładne, ale dla mnie bez duszy.

Newelowsky

To co ma zrobić film żeby miał duszę ? bo już cie nie rozumiem, Avengers mają spójny scenariusz, przekonujących bohaterów, wartką akcję i świetnie oddane relacje, konflikty i więzi między postaciami, chyba nigdy nie zrozumiem śmiania się z Avengers.

Aha i filmy bez duszy to np: Transformersy, The Amazing Spider Man albo Pixels

DR16

dlatego 16 - najprawdopodobniej określa twój wiek :)

Mothyff

16 to nie jest mój wiek, nazwę swojego konta wymyślałem na szybko żeby było bo nie przewidziałem że będe jeszcze z niego korzystał, mam 19 lat

Mothyff

16 to nie jest mój wiek, nazwę swojego konta wymyślałem na szybko żeby było bo nie przewidziałem że będe jeszcze z niego korzystał, mam 19 lat

Mothyff

DR16

to jest dla mnie dosyć dziwne, w ogóle są teraz dziwne czasy, ja i moi znajomi wyrośliśmy z takich upośledzonych płytkich filmideł i bajek jakoś w wieku 12 lat, powoli przechodziło się z bajek i bajdurzenia kreskówek na jakieś bardziej inteligentne filmy. No ale nasza młodość to nie były niszczące psychikę pokemony. Teraz widzę tendencję że im bardziej głupi i debilny scenariusz czy film więcej ciemnej masy na niego lgnie jak jakieś ameby czy glony gromadzą się w kinach i nabijają kasę śmiejącym się z nich filmowcom. To jest dosyć przykre ale co mi tam. Cieszy mnie fakt że to ja nie jestem z pokolenia ameb.

Mothyff

był jakiś błąd i wyskoczył mi taki sam komentarz 3 razy :/

DR16

nie przejmuj się, ja to naprawdę rozumiem.....

użytkownik usunięty
Newelowsky

W końcu wielkie wytwórnie filmowe wydały kasę na coś innego niż filmy o superbohaterach czy bajeczki sci-fi/fantasy dla młodzieży o buntowniczym podtekście...
I udało się? A jakże! Oby takich więcej.