PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=102}

Mafia!

Jane Austen's Mafia!
1998
6,7 15 tys. ocen
6,7 10 1 15458
4,6 7 krytyków
Mafia!
powrót do forum filmu Mafia!

WTF

ocenił(a) film na 2

Obejrzałam zaledwie jakieś 20-30 minut tego filmu. Mianowicie końcówkę.
I po tym co obejrzałam ten film mogę ocenić jako bardzo zły. Zamiast bawić, to mnie ten film szokował. Głupi na maksa, (nierealistyczny pomińmy), naciągany, nawet niesmaczny( np. scena na pogrzebie gdy wszyscy żygają.... no proszę. To was śmieszy? (!) ).
Nie wiem czy istnieje taki gatunek jak parodia, ale widzę, że w ostatnich latach trochę takich filmów powstaję. I to jest straszne. W sumie, że postają... no ok niech powstają. Tylko po co to oglądać, po co puszczać.( odpowiedź sie nasuwa sama no ale dobrze). Jest tyle fajnych komedii, które są zabawne, na których można płakać ze śmiechu, ale których humor opiera się na dialogach i sytuacjach, a nie na tym, ze ktoś się np. przewróci albo beknie, czy pierdnie czy też puści pawia.

Nigdy więcej takich filmów.
Szanujmy się;]

kaczy_dziup

Dawno temu widziałem jedną scenę z tego filmu, właśnie tą z rzyganiem ;p i mi też nie przypadł do gustu. Nie chciało mi się oglądać jakiegoś gniota ala straszny film. Dzisiaj obejrzałem go tylko po to żeby skojarzyć go z filmami gangsterskimi i chciałem zobaczyć co twórcy wymyślą. Cóż...głupie to było ;) ot, wezmą kilka scenek ze znanych filmów i przerobią na swoje.

Ale ja wiedziałem że tak będzie ;)

ocenił(a) film na 1
kaczy_dziup

No właśnie. O to mi cały czas chodzi. Ten film to tylko przerobione sceny z wspaniałych filmów jak 'Godfather' 1 i 2, nawet nie sparodiowane, a po prostu 'wzbogacone' różnymi głupotami.
Wczoraj widziałem urywki tego gówna i stwierdzam ostatecznie:
Najgłupsza, najbardziej żenująca, najmniej śmieszna parodia, oraz najgorszy film, jaki w życiu widziałem (już lepsze 'Freddy got fingered' - humor na poziomie w porównaniu z tym ;P)

kaczy_dziup

Zawsze oglądasz tylko końcówkę filmów i oceniasz? To tak jakbyś przyszedł na koniec kilkugodzinnej imprezy, gdzie wszyscy się świetnie bawili i powiedział, że owa impreza jest do bani, człowieku trochę rozumu używaj, jak chcesz oceniać film to obejrzyj od początku do końca. Dziwni są wśród nas ludzie ;/

kaczy_dziup

Patrząc na Twoje oceny, zobaczyłem, że od 1 do 5 oceny dawałeś praktycznie samym komedią, w ogóle znasz się na nich? ;/ Można powiedzieć, że jesteś dramatyczną osobą, zbyt poważną, która komedii nie powinna oglądać, bo tylko psuje oceny filmom i nie zna się na nich.

ocenił(a) film na 2
butryk_2

Love Actually, Dzień Świra, Dwa dni w Paryżu, Bridget Johnes...dobra, dajmy nawet American Pie, bo gdy pierwszy raz to oglądałam to mi się podobało, a i teraz potrafi mnie to bawić. Borat też np. To są dla mnie komedie które sobie cenię. Pewnie jest ich jeszcze więcej.
A oceny niskie daję najczęściej właśnie komediom(i horrorom;] ), bo według mnie humor jaki prezentują pewne filmy idzie w złym kierunku. Jest o wiele więcej słabych komedii, niż słabych filmów psychologicznych. Takei mam przynajmniej wrażenie.

Dramatyczna osoba...ciekawe.

ocenił(a) film na 8
kaczy_dziup

Człowieku... Trochę dystansu do świata i do siebie :) jak nie lubisz slapstickowych komedii - po prostu ich nie oglądaj! I będzie dobrze.

ocenił(a) film na 7
kaczy_dziup

"ale których humor opiera się na dialogach i sytuacjach"

No i w czym problem? Niektore dialogi byly swietne tak samo jak sytuacje. Scena z rzygami faktycznie bez sensu ale tez sie smialem ^^ Ogolnie jedna z lepszych parodii jakie widzialem, naciagane 6/10 sie nalezy i koniec!

Pozatym dziecko troche dystansu i obiektywizmu! Dajesz Wladcom Much 7/10 a Mafii! 2/10? I mowisz ze humor powinien sie opierac na dialogach a nie bezsensownych, odrazajacych scenach...

"Zastanow sie co chcesz w zyciu robic i zacznij to robic!" Nie zdradze tytulu filmu, ale polecam, swietna polska komedia ;)

Bo mowisz jedno, robisz drugie :/