Mandy

2018
6,0 16 tys. ocen
6,0 10 1 16443
6,5 56 krytyków
Mandy
powrót do forum filmu Mandy

Obejrzalem 20 minut... po 20 minutach zaczelem przewijac i obejrzalem na podgladzie ... straszna kaszanka. Nicolas Cage od wielu lat gra w coraz to wiekszych kiczach ;-(((

1 / 10 nie polecam.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
che_to_fra_jer

Dziwne, że jeszcze nikt ci nie napisał o ukrytym przesłaniu tego gniota, które są w stanie zrozumieć jedynie osobnicy o wybitnej inteligencji.

ocenił(a) film na 6
Daryavush_Meribbaal

Tu nie chodzi o żadne przesłanie, tylko o to jak przedstawiony jest obraz. Fabuła nie ma większego znaczenia w tym wypadku.

Alex303

A jak jest przedstawiony obraz?

ocenił(a) film na 6
Daryavush_Meribbaal

Nie wiem o co pytasz, chyba widziałeś film? Jedna, wielka psychodeliczna jazda, jak po kwasie jakimś. Można to kupić, albo nie, ale ciężko powiedzieć, że forma nie jest oryginalna. A już muzyka jest naprawdę świetna.

Alex303

Jeśli scenariusz jest nieistotny, to każdy miernota, zwłaszcza na haju, może sobie nakręcić jakiś zlepek idiotycznych scen, byle były efekciarskie, dołożyć do tego chwytliwą muzykę i liczyć na to, że podobne jemu samemu miernoty, zwłaszcza po doświadczeniach z tzw. kwasem, będą piały z zachwytu, jaki to on jest oryginalny. Natomiast ja nie stosuję kwasu, mam czysty umysł, który tego kitu nie łyka i oczekuję solidnego scenariusza, odpowiednio uzdolnionego autora, zamiast nieudolnego płodu zaćpanego kretyna. Podobnie zresztą, jak inni prawdziwi miłośnicy filmu.

ocenił(a) film na 6
Daryavush_Meribbaal

Zgoda, ja tego filmu nie traktuję jako żadne wybitne dzieło, jeżeli chodzi o fabułę jest po prostu denna! :-) Ale było to ciekawe doświadczenie wizualne i szczególnie muzyczne, a to jednak każdy jest w stanie zrobić (w końcu muzykę robił utalentowany gość, Jóhann Jóhannsson, zmarły niedawno, który ma na koncie sporo ciekawych projektów), coś tam trzeba umieć! :-) Film celowo jest kiczowaty, bo taką ma konwencję ala kino klasy B, jak nie C! :-) Można to kupić, albo odbić się od tego od razu. Ja z zaciekawieniem to obejrzałem, jako zabawę formą, ale w życiu bym nie nazwał tego filmy niesamowitym doznaniem itd., zapomniałem o nim 10 min po seansie.

ocenił(a) film na 6
Daryavush_Meribbaal

A co do kręcenia na haju... muzykę robił gość, który ponoć ciągle bym na haju, przez to mu się zmarło niedawno. Może dzięki temu właśnie jest taka, a nie inna! ;-)

Alex303

Nie wiem, czy pracował pod wpływem narkotyków, czy to kwestia depresji, ale jego śmierć była dla mnie szokiem i smutnym wydarzeniem. Lubię większość twórczości Jóhannssona. Nie widziałem filmu (pewnie kiedyś obejrzę z ciekawości), ale słucham muzyki od kilku tygodni i jest znakomita. Czołówka jego dokonań, jak dla mnie.

Alex303

Muzyka jest dobra - na mnie też zrobiła wrażenie, ale oceniam film, a nie teledysk. Poza tym podoba mi się Twój wyważony ton wypowiedzi. Pozdrawiam.

che_to_fra_jer

ty tępaku

ocenił(a) film na 7
che_to_fra_jer

To po co dalej oglądałeś na podglądzie? Przecież to istna dziecinada z lat VHSów i filmów akcji, gdzie dzieciaki przewijały od sceny do sceny z mordobiciem i strzelaniną.

che_to_fra_jer

Gdzie oglądałeś ten film?

użytkownik usunięty
che_to_fra_jer

"Obejrzalem 20 minut... po 20 minutach zaczelem przewijac i obejrzalem na podgladzie"

Czyli w ogóle nie obejrzałeś. Ale ocenę wystawiłeś. Ja też Ci stawiam. Dwóję z ortografii i pałę z logiki.