Matrix

The Matrix
1999
7,6 859 tys. ocen
7,6 10 1 858771
8,0 76 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

10/10

ocenił(a) film na 10

krótko bo w sumie to ja oceniam to jako całość. Matrix miał ogromny wpływ na mnie. oczywiście 1 część rządzi i to nie podlega dyskusji. natomiast czy 2 i 3 część zasługują na tak wysoką ocenę? myślę, że tak. traktuje te 3 filmy jako całość więc nie sugeruję się tym, że Reaktywacja była najgorsza a jedynka najlepsza. cała trylogia miała swoje mankamenty ale jako jeden film, trylogia nie ma sobie równych. są momenty kiedy fabuła jest ważniejsza a są momenty gdzie górę biorą efekty specjalne. ja przeżyłem z Matrixem wspaniałą podróż i ze smutkiem oglądałem jak maszyny zabierały Neo do źródła.

ocenił(a) film na 10
lennykrawiec

Zgadzam sie 10/10 i oczywiście 1 część jest najlepsza , 2 i 3 też aczkolwiek chyba zawsze ta 1 jest najlepsza bo jest tą wprowadzającą do późniejszych części. Osobiście też bardzo przepadam za tym filmem , za każdym razem jak leci w tv oczywiście oglądam, nie przegapie tego :)

ocenił(a) film na 10
Karolina90_2

co tu pisać... tu trza wielbić :)

Ja osobiście 2 i 3 część traktuję jako całość... bo w końcu to miała być całość, tylko im wyszło trochę za długie i podzielili.
Ale jedynka jest REWELACYJNA i na miano arcydzieła zasługuję już nie tylko przez sam film, ale (co najważniejsze!) przez wpływ na popkulturę i to jest wyznacznik, moim zdaniem prawdziwego arcydzieła.

Simon_Harrison

o jeah:)))

Simon_Harrison

Dokładnie arcydzieło. Przed chwilą leciał na TVN7 i mimo że oglądam go n-ty raz to i tak ten film za każdym razem zapewnia mi dużo wrażeń. Finalna bitwa Neo i jego przesłanie genialne, wbija w fotel.

ocenił(a) film na 10
MrBlue

ja już ten film oglądałam na pewno "naście" razy... za każdym razem to samo - dreszcze, skurcz mięśni, wielkie oczy (hihi) itp. wtajemniczeni pewnie wiedzą o co chodzi! to niesamowite, jedyny film (cała trylogia w sumie) który wywołuje u mnie takie emocje. Nie wiem jak to wytłumaczyć... nie jestem fanką sci-fi, ale ten film ma coś w sobie... ostatnio na pytanie znajomego "jak można kilka razy oglądać ten sam film?" odpowiedziałam mu że ten film jest niesamowity... po czym on dodał, że "ten film jest przecież głupi..." ok, to ja na to - "tak? a o czym jest ten film wg ciebie?", on - "yyyyy, yyyy, jak to o czym ... o walce DOBRA ZE ZŁEM" śmiałam się z tego dobrą godzinę;);)

ocenił(a) film na 10
crazy_h

Masz kiepskich znajomych. Warto iść w jakość, nie ilość :)

ocenił(a) film na 10
crazy_h

Ja przyjąłem zasadę nie barani pod uwagę wypowiedzi ludzi którzy nie traktują Matrix a jako trylogii,działa mało kto poza forum pozostaje do syskusji:D