Meg 2: Głębia

Meg 2: The Trench
2023
4,6 19 tys. ocen
4,6 10 1 18970
4,2 20 krytyków
Meg 2: Głębia
powrót do forum filmu Meg 2: Głębia

Po obejrzeniu pierwszej części z marszu zabrałem się za druga odsłonę. Dla tych, którzy zastanawiają się, czy wymagane jest obejrzenie jedynki, przed dwójką odpowiem, iż nie jest to obowiązkowe, lecz moim zdaniem zalecane. Część bohaterów z jedynki pojawia się w drugiej odsłonie. Część natomiast pomimo iż przeżyła wydarzenia fabularne z pierwszej części, na stracie dwójki już nie żyje, o czym dowiadujemy się na stracie filmu. Są też tacy, którzy po prostu zniknęli z załogi i nie występują w kontynuacji cyklu np: postać Jaxx grana przez Ruby Rose. Fabularnie druga część wypada dla mnie minimalnie lepiej pod względem fabularnym. Akcja jest bardziej dynamiczna a fabuła troszkę bardziej wciągająca niż w pierwszej części. Po raz kolejny nie mamy tutaj do czynienia z żadnym horrorem. Jest to najzwyklejszy film akcji z efektami specjalnymi i elementami Sci-Fi. Dużą metamorfozę zaliczył Dj, który w pierwszej część był zwykłym wymoczkiem, a tutaj zmienił się w prawdziwego komandosa niebojącego się walki i ciągłego zagrożenia. Tym razem poza Jasonem Stathamem wyróżniłbym rolę Rigas zagraną przez Melissanathi Mahut. Ogólnie części na bardzo podobnym poziomie na pewno do obejrzenia jednak tak jak w przypadku jedynki nie wiem, kiedy i czy w ogóle będę jeszcze do tego filmu powracał.