Mam pytanie, mianowicie dlaczego koń Claire dwukrotnie zawracał przed mostkiem? Dlaczego za drugim razem tak ją to poirytowało? Dodatkowo wózkowi golfowemu Justine też zabrakło benzyny tuż przed mostkiem. Z góry dzięki.
Witam
Może obrazuje "sytuację" bez wyjścia? Zwierzęta lepiej i szybciej wyczuwają zagrożenie/ tak mi sie wydaję. Nie bedę udawał pewniaka - bo co Lars ma na myśli - ja nie chcę mieć:)
Możliwe też, że mostek jest tutaj potraktowany według pewnej symboliki - moment przejścia na drugą stronę. Czym oczywiście w domyśle mogła być nawet śmierć. Tak jak napisał kin1978 zwierzęta lepiej wyczuwają pewne sytuacje. Było to najpewniej czysto metaforyczne przedstawienie samej wizji, momentu. No, a co do zdenerwowania... W obliczu masowej zagłady całego świata raczej każdemu by w którymś momencie puściły nerwy:)
Dziękuje bardzo za opinie, tak też przypuszczałem ale myślałem ,że to ma jakieś głębsze przesłanie (chyba się za bardzo doszukuje :) ). Myślałem także ,że może chciał tymi scenami pokazać iż nic nie jest w stanie uchronić nas od zagłady tak istoty żyjące jak i technologia. Pozdrawiam.