6,9 83 tys. ocen
6,9 10 1 82755
7,6 51 krytyków
Melancholia
powrót do forum filmu Melancholia
ocenił(a) film na 1
glogi

Pewnie mu chodziło o aktora żołędziu. Literówka zwykła.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
pm7

True.

ocenił(a) film na 1
ocenił(a) film na 5
Znawca_filmowy

"UP!" rzekł z całą powagą down.

farba_plakatowa

Trzeba kiedyś zmontować petycję i napisać maila do administratora strony. Wymieni się paru największych trolli i poprosi o kasacje kont, IMDB tak zrobiło i tylko dobrze na tym wyszło.

ocenił(a) film na 9
Horlan

Jak najbardziej.... Chciałem dzisiaj w tej sprawie napisać do Ciebie, ale mi dygnęło że się nie udzielam,,,,
regulamin mnie zabił, bo nie napisałem 2. recenzji. Więc mogę je naskrobać, by go zabić jako komentarz do Ciebie.
MORDUJEMY SKUNKSA ??

Horlan

Pytanie kto tu jest trollem. Bo dla mnie całkiem normalne jest, że jeśli ktoś nie jest w stanie wytrwać na filmie do końca to ma prawo ocenić go jako "nieporuzumienie". Ba, ma prawo napisać o tym na forum, bo takie są jego założenia.
Czy "trollami" nie będą bardziej osoby, które od razu przeklinając odbierają mu prawo do oceny, wyrażają jakieś śmieszne politowanie albo w ogóle zaczynają używać przedziwnych i przeniestosownych do sytuacji inwektyw? Bo przecież ten film był tak wspaniały i ambitny, więc jeśli komuś się nie podoba, to można od razu zakładać (albo wręcz mieć pewność!), że jest idiotą. To pięknie.

Fairy_of_the_Lake

Zanim znów zabłyśniesz na forum, poczytaj inne wypowiedzi tego użytkownika. Albo takiego Kapitana_Orzecha...

Horlan

Haha przepraszam, nie sądziłam, że napisanie komentarza wymaga ode mnie prześledzenia wszytskich wcześniejszych wypowiedzi wszystkich osób biorących udział w dyskusji. Cały czas jednak pozstanę w swojej niekompetencji i nie będę wnikać w historię znawcy_filmowego, ale niezależnie od tego jak wielkim byłby trollem to wiele innych osób biorących udział w tej dyskusji nie reprezentuje swoimi wypowiedziami wyższego poziomu. Generalnie to przepraszam, że nie zabłysnęłam w każdym razie.

FisherN

dobrze prawisz, FisherN.
aczkolwiek nie można odmówić odwagi miłosnikom rozrywki którzy jednak zdecydowali się posmakować innego kina i zapłacili za bilety.
a że nie udało się tym razem dotrwać do końca ? może kiedy indziej.

ocenił(a) film na 10
FisherN

"Chciałbym kupić samochód, ale w zasadzie kupię rower, bo też ma koła." FisherN świetnie ujęte. ;)

Znawca_filmowy

Zasnełaś bo sie nie wyspałaś i najadłaś badziewia sprzedawanego na stoiskach przy kinie. Potem wątroba nie wydoliła i spowolniła krąznie, a to było bezpośrednią przyczyną senności. Nastepnym razem do wyra przed 22.00

Znawca_filmowy

a co ty chodzisz do kina spać czy ogladac filmy ?

ocenił(a) film na 10
Znawca_filmowy

oceniles film czy sen?

ocenił(a) film na 9
elloko90

Nie ma co dyskutować z takimi osobami jak autor pierwszego posta. Stara się sprowokować, a jeżeli to co napisał jest prawdą to zapraszamy na premierę "Transformers 3". Von Triera sobie już daruj :)

ocenił(a) film na 1
Luki_1

Chyba zartujesz, Transpampers 3 to bardzo soczysty gniot, 1/10 mu przyznalem

ocenił(a) film na 1
elloko90

Film ty szczypiorze.

Znawca_filmowy

wcale się nie dziwię... pomysł może i dobry mieli, ale co realizacji to już naprawdę jajco z tego wyszło :(
ps. tylko czytałam opis tego filmu, ale to mi wystarczyło .... no dobra, ostatecznie trailer mnie przekonał, że idąc na to do kina straciłabym kasę i tyle...

ocenił(a) film na 10
użytkownik usunięty
elloko90

lol<2> , assapan
nie podbijajmy tego trolla znawcę_filmowego xD

tutaj akurat się z nim zgadzam... nie twierdzę, że w innych kwestiach musimy mieć podobne gusta :)
pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Assapan1991

Książki oceniasz po okładkach?

ocenił(a) film na 1
elloko90

Ja tak robie, polecam, to szybsze niz zmudne czytanie.

elloko90

mówimy o filmach i recenzjach, a nie o książkach...
nie twierdzę, że tego nie obejrzę... ale na razie kilka osób mi ten film zniesmaczyło...
przejdzie mi i na pewno obejrzę... a potem podyskutujemy :)

ocenił(a) film na 1
Assapan1991

NI rób tego! Od oglądania tej szmiry mozna dostać jaskry albo zmetnic sobie rogowke, a stad do slepoty juz blisko.

ocenił(a) film na 1

Juz to zrobiles -_-

Znawca_filmowy

Skoro nastały czasy, że własna głupota sprawia właścicielom tyle radości, wypatrujmy Melancholii na niebie. Z nadzieją

ocenił(a) film na 1
bloodbuzz

Słabe to było.

Assapan1991

! O mało z krzesła nie spadłem jak przeczytałem: "realizacji to już naprawdę jajco z tego wyszło :(" i "ps. tylko czytałam opis tego filmu, ale to mi wystarczyło" to jest mój tekst-mistrz na kolejny miesiąc albo i pół roku ;-)

Emkas

wystarczy, że obejrzałam równie mdły film pt. "Jedwab"... starczy mi takich melodramatów, nic nie wnoszących do życia.

ocenił(a) film na 10
Assapan1991

Ale to i tak zachowanie na poziomie imbecyla, gdy film ocenia się żle, tylko i wyłącznie po trailerze i opisie.

ocenił(a) film na 10
nikike

Kto by mial czas ogladać filmy. Ale z pewnością ma duże zadatki na krytyka filmowego, podobne podejscie do tematu ;)

nikike

nie wiem kto tu jest imbecylem... na pewno nie ja, więc zostajesz Ty.
po drugie, jak nie umiesz normalnie dyskutować i musisz obrażać drugą stronę, to lepiej zamilcz, bo nikt nikogo nie musi obrażać, jasne?
po drugie, ja tylko zaznaczyłam, że takową recenzję przeczytałam w gazecie i wydal mi się ten film mdły, aczkolwiek nie powiedziałam, że się na niego nie skuszę i nie obejrzę.

i na przyszłość, zważaj na słowa młody człowieku.

Assapan1991

Ocenianie filmu po recenzji/trailere to oznaka ignorancji i braku własnej opini.. powtarzam.. OCENIANIE, a Ty go oceniasz... Mówisz realizacji, a nawet 5 minutowego klipu z nim nie widziałeś, porażka, doprwady porażka. Realizacja tego filmu to najmocniesza częśc tego tytulu, a nie sam pomysł. i tu odowadniasz jak mało o nim wiesz, bo nawet go nie widziałes.

joshee

ale będę widzieć... więc na mnie nie nacieraj jak jakiś napaleniec ok? wyluzuj stary... internet jest dla wszystkich...

ocenił(a) film na 10
Assapan1991

niestety, niestety dla wszystkich. co nie zmienia faktu, ze po cholere sie wypowiadasz na stronie o filmie jesli nawet go nie widziales? Jesli tak bardzo potrzebowałes wyrazić swoja ignorancje to trzeba bylo otworzyc okno i to wykrzyczec.

elloko90

jak widać tylko Ciebie to zirytowało... to samo mogę powiedzieć do Ciebie: wkurzyłam Cię swoim postem, to otwórz okno i się wydrzyj... coś jeszcze?

ocenił(a) film na 10
Assapan1991

Jest drobna roznica, czytajac wypowiedzi o filmie jest oczywiste, że licze na zdanie osób które ten film widziały.
Po co pisać o filmie którego nawet się nie widziało?

nikike

""po drugie, jak nie umiesz normalnie dyskutować i musisz obrażać drugą stronę, to lepiej zamilcz, bo nikt nikogo nie musi obrażać, jasne? "
"""nie wiem kto tu jest imbecylem... na pewno nie ja, więc zostajesz Ty."""

litości...

czupurny

no właśnie! litości....

ocenił(a) film na 10
Znawca_filmowy

Eee, nie przejmuj się. Narzeczona zasnęła na epoce lodowcowej 3 3d :D, a ja na tożsamości bournea, więc na wszystkim można spać.

ocenił(a) film na 1
Pieniek

True

Znawca_filmowy

Człowieku ale ty jesteś kur ewsko żałosny! I nie mówie o tym, że ten film to arcydzielo i tylko troll może go ocenić na 1(bo nie chodzi nawet o ten film) Mówie o tym debilu, co ma nick ,,Znawca Filmowy'' a nie potrafi nawet słowa o ŻADNYM filmie powiedzieć! Gdyby ten ignorant napisał; ,,nie podobał mi sie film, nie w moim stylu'' nikt by nic nie powiedział, ale ten kretyn obrażający rase ludzką potrafi ocenić każdy film, który mu się nie spodoba na 1/10 nie pisząć o konkretnym filmie słowa. Nikt kto ma mózg i zna sie na filmach na przeciętnym poziomie nie dałby temu filmowi 1/10 chociaż za same zdjęcia ( i nie mówie tu o osobach, którym po prostu film nie przypadł do gustu i dali 1/10)

Naprawde jestem okrutny obrażając osobe upośledzona umysłowo.. ale nie martw sie, najlepszy przyjaciel mojego brata też jest niedoroziwnięty więc w sumie całe życie przed soba dzieciaku.. walcz ze swoją chorobą i może kiedyś spodobasz sie jakiejs dziewczynie.

ocenił(a) film na 1
joshee

Nie ublizaj mi niepelnosprytny gamoniu, bo gdy ja pracowalem w JUESEJ to ciebie stara uczyla jak sie wysrac zeby sie nie obsrac, bez odbioru.

ocenił(a) film na 3
Znawca_filmowy

Dla mnie ten film to żadna metafora, a gigantyczny przerost formy nad treścią i dziadostwo.

"Jeśli będę krytykował kino artystyczne, skupię się na jego błędnym, z mojej perspektywy, przekazie. Bądź jego braku." - krytykuję więc jego błędny przekaz, lub całkowity jego brak.

Znawca_filmowy

spier*alaj trollu.

ocenił(a) film na 1
Znawca_filmowy

PODBIJAM BO TO NAJLEPSZY TEMAT NA FORUM TEGO FILMU

Znawca_filmowy

koniecznie zmien nick bo ten nie pasuje do Ciebie, chyba za ma byc ironiczny...