6,9 83 tys. ocen
6,9 10 1 82755
7,6 51 krytyków
Melancholia
powrót do forum filmu Melancholia

eeeeeee

użytkownik usunięty

ale o co come on ?

co sie stalo z Johnem-(kiefer sutherland)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
junkier

bardzo smieszne junkier. wiec co sie z nim stalo w filmie?

użytkownik usunięty
JackBauer_2

Film byl faktycznie do usniecia, gdy nie bylo z kim w trakcie rozmawiac :D John ukradl zonie tabletki, nazarl sie i, z tej rozpaczy oraz za kare, ze zle mu obliczenia wyszly - poszedl spac z konmi w stajni :D Ewidentnie nie byl zainteresowany spektakularnym koncem cywilizacji, albo po prostu zaplacili mu tylko za wystep w czesci filmu :D

ogladalam film i zona Johna mowi swojej siostrze ze wzial konia i pojechal do wsi pozniej nie bylo o nim zadnych informacji wiec co sie z nim stalo za nim nastapilo zderzenie ziemi z melancholia

użytkownik usunięty
JackBauer_2

Ale mowi jej to dopiero po tym, gdy sie obudzilas :D
Gdy jeszcze spales zrobil to, co napisalem :D - popelnil samobojstwo.

JackBauer_2

hahaha o matko ;DD brawo

ocenił(a) film na 7
JackBauer_2

Proszę Cię, przecież leżal w sianie obśliniony - chyba faktycznie to przespałeś.

ocenił(a) film na 1
JackBauer_2

Ten cały film był bardzo śmieszny, ponieważ Trierowi udało się wreszcie nakręcić farsę. Jest to transcendentalna opowieść dla inteligibilnych odbiorców, którzy jako jedyni potrafią hermenutycznie dobrać klucz do poststrukturalnej wrażliwości tego arcydzieła. I wtedy okazuje się, że Lars czesząc bobra posadził kreta. Śmiech z taśmy, koniec.

ocenił(a) film na 9
JackBauer_2

Otruł się, przecież leżał w stajni z koniem Abrahamem.

użytkownik usunięty
Cobra_Choke

nie no - kon nie lezal

ocenił(a) film na 9

kuźwa, koń stał, a Suterland leżał zaśliniony.

użytkownik usunięty
Cobra_Choke

no to mowie, ze kon nie lezal

ocenił(a) film na 1
Cobra_Choke

Czyj koń stał?

ocenił(a) film na 9
junkier

twój nie ?

ocenił(a) film na 1
Cobra_Choke

Nie grałem w tym badziewiu...

ocenił(a) film na 3

fajny temat;] spoiler
ja tez nie wiem o co chodzi, film totalnie nielogiczny- psychicznej babie (ktora powinna byc w zakladzie zamknietym)urzadza sie slub, pan mlody nagle po ceremonii sie skapnal, ze jednak nie wytrzyma, chore relacje miedzy Justine a jej szefem, mlody po szybkim numerku z panna mloda(!!) juz chce z nia spedzic reszte zycia,koles popelnia samobojstwo obok konia bez pozegnania sie z rodzina, bo zle cos obliczyl, cale towarzystwo totalnie dysfunkcyjne, dialogi, postaci sztuczne. do tego przedluzone sceny sikania na polu golfowym, lania konia itp. itd.

ocenił(a) film na 3
nika87

Właśnie obejrzałam ten film, fajnie,że napisałaś już to co ja chciałam dodać od siebie ;) Nie rozumiem dlaczego film , żeby był uznany przez krytyków musi być tak popieprzony . Spodziewałam się naprawdę czegoś dobrego, a tu flaki z olejem xD

ocenił(a) film na 10
corben1

Dlaczego na cale szczęście? Czy bycie gejem lub lesbijką jest według Ciebie czymś urągającym? Z doswiadczenia wiem, że ci, którzy krytykują homoseksualizm są albo bardzo niezorientowani w tym temacie (pół biedy), albo sami mają ukryte ciągotki do własnej płci.

ocenił(a) film na 3
nostraight

no to skoro jak stwierdziles/as masz wiecej w glowie niz my ( bardzo kulturalne swoja droga) to oswiec nas prosze, chetnie sie dowiem czego takiego sie doszukales/ as w tym "dziele". mnienam, ze poszukiwania byly bardzo usilne

użytkownik usunięty
nika87

Nie chcialo mi sie tego wszystkiego pisac. Zapewne zrobilbym to mniej delikatnie, ale oczywiscie to, co napisalas, to wszystko racja.

Dokładnie. Nudziłem się na pierwszej części, w drugiej trochę lepiej. Daję 4, jednak film ma zdecydowanie zbyt wysokąocenę.