PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7656}
7,6 200 tys. ocen
7,6 10 1 200119
7,9 77 krytyków
Memento
powrót do forum filmu Memento

Od dłuższego czasu zastanawia mnie stosunek między Natalie a Teddym. Czy znali się przed zabójstwem Jimmiego? Ktoś w innym temacie napisał, że mogli razem uknuc spisek, przeciwko Jimmiemu, tzn miałoby to wyglądac tak, że Natalie zyskała by spokój po zabójstwie swojego chłopaka, a Teddy 200 000. No dobrze, ale dlaczego w takim razie chcieliby potem wzajemnie się pozabijac? Przecież Natalie pomagała Lenny'emu szukac Teddy'ego, a Teddy uważał że Natalie nie można ufac.
W związku z tym ułożyłem swoją możliwosc zdarzeń. Co myślicie o czymś takim: Teddy doprowadza do spotkania Lenny'ego z Jimmim, który na tym spotkaniu ginie. Teddy zgarnia 200 000. Lenny jedzie do pubu Natalie, która dowiaduje się poprzez samochód, podstawke do piwa oraz strój o śmierci swojego chłopaka. Nasyła na niego Dodda ( czy jakoś tak ), ale ponieważ jemu nie udaje się go zabic, postanawia dotrzec do źródła, czyli do Tedda, który odpowiedzialny był za śmierci Jimmiego ( Natalie wiedziała z kim ma się spotkac Jimmi ). Pomaga zatem Lenny'emu w odnalezieniu Teddy'ego, o którym w pubie mówił jej Lenny.

Co o tym myślicie?

ocenił(a) film na 9
Don_Corleone

Wpadła mi do głowy jeszcze jedna myśl, która w sumie wiąże się tym co napsałem wyżej. Natalie nie zależało na śmierci Dodda, który robiłby jej kłopoty po zabójstwie Jimmiego. Wysłała więc Lenny'ego aby pozbył się Dodda, a w zamian pomogła mu odnaleźc Tedda, który notabene był odpowiedzialny za śmierc jej chłopaka, więc ona zyskałaby na tym po raz drugi :)

ocenił(a) film na 9
Don_Corleone

Błąd w poście wyżej. W zdaniu NATALIE NIE ZALEŻAŁO NA ŚMIECI (... ), trzeba usunąc NIE. Mój błąd, nie myślałem co pisze chyba :)

ocenił(a) film na 9
Don_Corleone

ja myślę, że teddy i natalie z pewnoscia sie znali, albo wspolnie chcieli zabic jimmiego dla kasy lub tylko toddy o czym natalie sie dowiedziala- dlatego gl. bohater mowi ze ona tez kogos stracila, tylko nie wiem ze to on sam go zabił. jednak nie zrobil tego z wlasnej woli ale dlatego ze teddy go oszukal i natalie chce tym samsym sposobem co teddy zabic teddyego czyli z rąk lennego