6,9 3,1 tys. ocen
6,9 10 1 3124
2,9 7 krytyków
Miłość i miłosierdzie
powrót do forum filmu Miłość i miłosierdzie

Całkiem niezłośliwie. Ciekaw jestem, ile osób dało filmowi 10/10, bez jego uprzedniego obejrzenia, dając taką ocenę wyłącznie ze względu na tematykę. Podobne sytuację miały już miejsce przy premierach taki filmów jak "Bóg Nie Umarł" lub "Spotlight".

ocenił(a) film na 8
batgniewko

Dokładnie identycznie dla przeciwwagi ma się sytuacja z notami 1/10.

Tibor74

Wiem. I jest to tak skrajnie kretyńskie, że szkoda słów.

ocenił(a) film na 3
batgniewko

Moim zdaniem jest to sztuczne podbijanie oceny przez opłacone konta. :/

ocenił(a) film na 6
batgniewko

Akurat Spotlight to film antykościelny, więc co robi w porównaniu, które ma rzekomo ukazywać zawyżanie ocen, bo film religijny? Zawyżanie jak i zaniżanie odbywa się zarówno w przypadku filmów tego typu jak też prezentujących odmienną filozofię życiową.

Alee

Nie jest mowa wyłącznie o zawyżaniu ocen, a dawaniu najwyższej bądź najniższej noty filmowi wyłącznie na podstawie własnej etyki i poglądów. Tzn. wierząca osoba na dzień dobry, bez oglądania oceni Spotlight na 1, ten film zaś na 10, a człowiek antyklerykalny uzna Spotlight za arcydzieło i przełomowy film, a nie widząc ani sekundy Miłości i Miłosierdzia uzna go chłam i naiwną głupotę.

ocenił(a) film na 6
batgniewko

O tym pisałam ;) Gdyby to jeszcze było tylko na poziomie zwykłych użytkowników to cóż, głupota ludzka, nic się z tym nie zrobi (czasem mam wrażenie, że niektórzy nie widzą całej skali pomiędzy 1 i 10 oraz opisów dla poszczególnych cyfr i istnieją dla nich tylko te dwie oceny, nawet kiedy film oglądali). Często jednak wyraźnie widać, że oceny i komentarze są opłacone. Jedni klaszczą jakiemuś wątpliwej jakości dziełu, inni jadą po przyzwoitym filmie, bo kogoś w oczy kole. Niestety recenzja redakcji Filmwebu do tego filmu pokazuje, że raczej na uczciwą ocenę i pilnowanie porządku na portalu w tej (jak i w żadnej innej kwestii) nie ma co liczyć.