7,7 1,6 tys. ocen
7,7 10 1 1559
Mind Game
powrót do forum filmu Mind Game

Mind game

ocenił(a) film na 10

Puszczam muze orbital kawałek Are we here.Leże wygodnie przed laptopem i zaczynam recenzje.Ostrzegam będzie długa pełna spojlerów i nie dla wszystkich tak jak to arcydzieło sztuki i muzyki.Biorę słownik w rękę i wnikam tylko najpierw to
Surrealizm, nadrealizm, awangardowy kierunek rozwijający się po I wojnie światowej we Francji, następnie w wielu krajach świata, m.in. w USA, Ameryce Południowej i Japonii.
Aż dziw że to nie jest w gatunku tego filmu tzn surrealizm.
mind 1)umysł(brains mózg)
2) myśl
3)przypominać (pamięć)
4)no pl (opinion) zmieniać zdanie moim zdaniem na mój rozum być tego samego zdania mieć swoje zdanie radzić komuś
5)worry uspokajać zmartwienie mieć świadomość czegoś oczyma wyobraźni zamierzać coś zrobić podjąć decyzję wyższość rozumu przestać się czymś zamartwiać zwariować to jest moje ulubione out of sight, out of mind - co z oczu, to i z serca nie móc się zdecydować
1)uważać na coś uważaj jak idziesz uważaj na stopień nie przejmuj się mną, nie zważaj na mnie
2) pilnować kogoś czegoś
3) nie mieć nic przeciwko czemuś pilnować swojego nosa
1)worry przejmować się on wydaje się niczym nie przejmować
2)care
game
1)gra
2)mecz
3)zawody igrzyska olimpijskie
4)wychowanie fizyczne wf
5)gem
6)zabawa
7)gra partia szachów
8)jak długo już siedzisz w tym interesie? zdradzić się pokonać kogoś jego własną bronią gra jest warta świeczki być prostytutką zabawa skończona co on knuje? gotowy chętnyIIadj.(pot.)
game2 zwierzyna łowna
A teraz własnymi słowami.
Hmm brawo ludzie naprawde są niesamowici utalentowani obdarzeni przez PANA BOGA niesamowitą wyobraźnią.Trzeba przyznać że to jest wielkie dzieło sztuki.nie dla wszystkich jest dużo przemocy która nawet mnie poruszyła i stwierdziłem że anime jest lepsze od prawdziwego życia bo w anime jest sieczka ale zobaczyć podobne rzeczy w filmie a jest to możliwe to już wtedy można mieć wrażenia jak po gaśnicy w nieowracalnych lub gwałcie w korytarzu.Szok niesamowity nie wiem co mam myśleć teraz nie wiedziałem co myśleć podczas oglądania nie wiem co mam myśleć do końca życia o tym anime można by to oglądnąć ze 100 razy (co oczywiście postaram się uczynić a i tak się wszystkiego nie zobaczy nie zrozumie nie pojmie i nie wyjaśni ani też oceni czy rozwinie czy wogóle zastanowi nad tym bardz ale to bardzo dziwnym śmiesznym brutalnym przepełnionym kolorami i niesamowitą muzyką obrazie który dostarcza nam tyle wrażeń myśli i odczuć zastanowień i nieskończenie wiele pomysłów na następne sekundy życia po tym jak ostatnią sekundę się zobaczyło na pasku odtwarzacza.
A teraz bohaterowie mam coś z tego młodego gościa
cechy bohaterów to też niesamowita sprawa ale nie wiem jak się za to zabrać narazie to oleje.
Humor niesamowity.
Przemoc niesamowicie brutalna doprawdy mają japończycy w tych główkach narysować i napisać scenariusz i muze dobrą dołożyć do tego to naprawdę musiało dużo ludzi robić.
A teraz coś z własnych przemyśleń początek zeschizowany już nie wiedziałem co jest grane później coś spowolniało możemy złapać myśli szok co się dzieje w barze normalnie masakra co tam się dzieje gość strzela przez dupę w głowe dusza od razu do góry.A wcześniej chce ten schizol zgwałcić panienke kopie kolesia do nieprzytomki.Normalnie turbo takie miałem na bani że pomyślałem że meet the feebles robił mi podobne schizy w głowie jak to dzieło.Później się dzieją prze schizy rozmawia z PANEM BOGIEM i wybiera piekło później się zaczyna bać i wybiera życie wraca scena jak mu strzela łapie gana i go zabija później ucieka z córką i matką samochodem przed yakuzą(a tak wogóle naprawde ta yakuza mnie przeraża to co widziałem w filmie http://www.filmweb.pl/Pozw%C3%B3l+mi+uciec,2005,o+filmie,Film,id=289661 pozwól mi uciec zszokowało mnie a to pewnie kropla w oceanie ile yakuza jeszcze złych rzeczy zrobiła w życiu)wieloryb fajna przygoda fajna muza jak się szturchają fajne przemyślenia na temat życia filozofia miesza się z religią.Tak naprawdę szczerze to nie wiem nic prawie po oglądnięciu jedno z drugim tak się miesz że nie wiem po prostu nie wiem na tym zakończe jak polecę do Japonia za około 2 lata zbieram kase leci ktoś 2700zł w obie strony z wszystkimi opłatami to chyba sobie to kupie na dvd jak znajde.Szok.Warto.Obejrzeć.

pominąłem dużo nie ważne
A teraz

ocenił(a) film na 10
Chucky_Tbg

Drugi raz sobie teraz puszcze bo normalnie wciąga

ocenił(a) film na 10
Chucky_Tbg

astro boy chyba był urywek z tego anime