Obejrzałam sporo filmów indyjskich i przyznam się, że to chyba najgorsza produkcja... bardzo chaotyczny i raczej nie godny uwagi... niby dobry pomysł, ale złe wykonanie... Nie wyszedł im film, to moja opinia...
Ja może nie bardzo, ale się zawoidłam. Myślałam, że będzie to coś ciekawszego... Pomysł rzeczywiście dobry (fajne zakończenie), Abhishek i Ritesh byli dobrzy, ale samemu filmowi czegoś brakuje. Może po protu powinien być inaczej nakręcony, w inny sposób.
W każdym razie jeżeli chcielibyśmy zachęcić kogoś, aby oglądał i polubił filmy bolly to nie wybrałabym "Bluffmastera". Takie jest moje zdanie.
Tak jak mówię sam pomysł niezły, choć podobne już się pojawiły.
Pozdrawiam ;-)
Sporo czyli ile?
Mi sie ten film bardzo podobal, poniewaz wreszcie poscili w tv cos bez SRK i moze osoby ktore patrzą tylko na stereotypy Bollywood, ze to tylko sama milosc zmienia troche zdanie.
Mi też specjalnie nie przypadł do gustu, nastawiłam się na coś lepszego. Pomysł był fajny, wykonanie niezłe, ale piosenki były straszne i jak zauważył ktoś wyżej bardzo chotycznie to nakręcono. I do tego ten końcowy "clip" rodem z USA- bLE!!!Zdaję sobie sprawę, że filmy bolly są zawsze trochę kiczowate, czasem nawet bardzo, ale ma to swój urok, a bluffmaster było już grubą przesadą...Oczywiście nie cały czas, ale niesmak pozostał...
Cóż ja "Bluffmastera" lubię. Nie jest to według nie film rewelacja ale jest fajny. I w nim jest ten sam tryb wyłapywania smaczków i odniesień z innych filmów co z Om Shanti Om. Czyli, że jak ktoś nie oglądał zbyt wielu filmów bolly to nie zrozumie nie których żarcików.
Rola Abhisheka bardzo fajna, jedynie Priyanka jak zwykle mnie denerwowała swoim beztalenciem :/
A co do piosenek cóż, ja np. ja bardzo lubię zwłaszcza "Boro Boro".
I trzeba pamiętać, że teraz te bardziej nowoczesne piosenki wyglądają w stylu - Patrzcie my też mamy tu międzynarodową dyskotekę - nie tylko w tym filmie można się z tym spotkać. Dla pocieszenia (mam nadzieję) mogę dodać, że tą ostatnią piosenkę "Right here, right now" śpiewał a może raczej bardziej rapował sam Abhishek, trzeba przyznać, że nieźle mu to wyszło (a sama nie lubię hip hopu, więc dziwię się sama, że piosenka mi się podoba :P).
A co do kiczowatości bollywoodu, to na internecie można znaleźć artykuł, gdzie można się dowiedzieć, że kicz a bollywood nie ma ze sobą nic wspólnego :D
Pozdrawiam!!!
Anjali15: Może puścili bez SRK, ale była o nim wzmianka (zauważyłaś;))...
A tak w ogóle to film nawet fajny, inne zakończenie itd. Po prostu takie "inne" bolly;). Lecz tam gdzie jest więcej kolorków, więcej śpiewu tańca i gdzie miłość jest zakazana <no w każdym razie wiecie o co cgodzi, chyba;>... To taka moja opinia... Pozdro;)
No niestety wzmianka byla heh ;)
Ale moze wreszcie niektorzy przejrzą na oczy, ze wszystkie filmy nie są takie same ;)
Ja też się zawiodłam! Także twierdzę że to najgorszy bollywoodzki film jaki widziałam...
Gdy oglądałam ten film poprostu byłam znudzona... a przyznacie że taka emocja nie powinna towarzyszyć przy oglądaniu ciekawego filmu.
Bluffmaster... Nie polecam!
Ja również się zawiodłam!Ale na opiniach koleżanek!Wszyskie mówiły że film do duszy a tymczasem...Bardzo mi się podobał!I piosenki świetne!
Jeslii uważacie, że to jest najgorszy film bolly, to obejrzyjcie sobie "Serce ze złota". To dopiero chłam...
'Serce ze złota' nie jest złe... jak sie wypije tak ze dwa piwa... XD
a 'Bluffmaster'.. cóż.. jeszcze nie widziałam więc nic o nim nie wspomnę ;) :P
Zgadzam się z tobą magdzio w 100% Dobrze, że zakończenie było takie, a nie inne np. śmierć Roya. Film według mnie fajny. Troszkę bardziej nowoczesny. Nie był przewidywalny, a Abhishek fajnie zagrał (jak zwyklę xD) Priyanka też nie była zła. Chciałabym zobaczyć jakis inny film z jej udziałem. Jaki polecacie?
sorki wszystkim za ten 'offtop' ale muszę zadać to pytanie? znacie filmy godne polecenia? od jakiegoś czasu uwielbiam bolly ale jak wiadomo nie któe filmiki lepiej omijać szerokim łukiem, do tej pory posiadam:
- K3G
- Fanaa
- KANK
- DDDJ
- KHNH
- Dil se...
- Veer-Zaara
- Josh
- Devdas
- Monsunowe Wesele
od jakiegoś czasu staram się o Saalam Namaste. Moglibyście mi coś poradzić? Z góry wielkie dzięki :) Jeśli będziecie jakiś filmik szukać to piszcie, być może będę go mieć, chętnie wam prześle... buziaczki dla wszystkich ;* ;* ;*