Jak mozna nakrecic film o wydarzeniach na Olimpiadzie w Monachium nie pokazujac nawet orginalnych zdjec . Film jest tani i nudny. Poszlismy z mezem na ten seans oczekujac trzymajacego w napieciach seansu tymczasem film okazal sie nudny, a fakty w nim niezgadzaja sie z prawda. Po tytule "Monachium" kazdy oczekowal czegos wiecej. Spielberg nawet sie nie wysilil pokazac orginalnego zdjecie Stadionu Olimpiskiego lub pejzazu "Olimpijskiej wsi"(tam zamieszkali uczestnicy Olimapiady) a szkoda bo to jest piekna architektura ocharakterystycznych ksztaltach. Zdjecia do filmu byly tanie i sam film jest tani. Rozczarowani i z niedowierzeniem po dwoch godzinach seansu pojechalismy samochodem do miejsc Olimpijskiej tragedii. "Olimpijska wies" od tamtych lat nic sie nie zmienila. Wjechalismy do wielkiego ciemnego garazu gdzie wlasnie z tamda weszli terrorysci do apartamentu wygladajacego jak piramida (jaest ich wiecej trzy ulice kazda o w innym kolorze apartamentow zeby bylo latwiej rozpoznac numery domow). U Spielberga Stadion Olimpiski a Olimpijska wies to zaledwia odleglos drucianego muru to bzdury!!!!! odleglos wynosi przynajmniej trzy kilometry. Film jest przeklamany bo amerykanie wcale nie pomagali niemcom. Ah co tu mowic tandeta. A sama fabula sorry 250 000 dolcow za zabicie terrorystow przez zwyklych cywilow he he. Szkoda tylko widzow ktorzy mysla ze Stadion Olimpijski w Monachium to pare schodow!!!
zgadzam sie, tez sie rozczarowalem, nudzilem sie, zaluje ze wybralem ten film, wprawdzie ja ogladalem w domu ale czas stracilem :( heh porazka
No macie pecha z mężem, z tego co piszesz wynika że zamierzaliście obejrzeć jakiś film o sporcie i nie zadaliście sobie najmniejszego trudu aby sprawdzić o czym też będzie film zatytułowany "Monachium".
No pech.
Naturalnie ze zadalismy sobie trud i ogladalismy recenzje z filmu "Monachium" niestesty Film o terrorystach i tragicznych wydarzeniach na Olimpiadzie zostal zareklamowany a cala fabula to wielka pomylka nie majaca nic wspolnego z tytulem.
No macie pecha z mężem, z tego co piszesz wynika że zamierzaliście obejrzeć jakiś film o sporcie i nie zadaliście sobie najmniejszego trudu aby sprawdzić o czym też będzie film zatytułowany "Monachium".
No pech.
To nieprawda. Ogladalismy recenzje i wiesz co? Spodziewalismy sie super filmu akcji trzymajacego w napieciu lub filmu tragicznego. A tu Spielberg robi nam film psychologiczny o rozterkach czterech marnych zabojcow-amatorow: jeszcze raz porazka!!!!!!
Jak dla mnie to ci czterej cywile, to było pięciu pracowników Mossadu, ale mogę się mylić :P. Ale coś mi się wydaje, że chyba nieuważnie ten film oglądałaś. A no i recenzje to się chyba czyta, a nie ogląda :)
Pozdrawiam
Pracownicy Mossadu, ktorym sie rece trzesa bo musza kogos zabic he he he . A do szczegolow sie nieczepiaj
Bo z tej załogi chyab tylko Avner zabił kogoś wcześniej... I w ogóle co to za zarzut? Ten film jest właśnie równiez o tym, co zabijanie (szczególnie takie) robi z człowiekiem. Pozdrawiam
Najlepiej zrobic film do bani i niech go wszyscy komentuja jak chca i tak wszystkim fanom "Wojny Swiatow" przypasuje a wiec bravo dla rezysera
Warto wrócić do pytania Marv'na:
"gdzie tam kurwa w tym filmie sa amerykanie??!!?"
Dlaczego twoim zdaniem film świadczy na kożyść amerykanów, skoro w filmie mówi się, że już po zamachu w Monachium nawiązali współpracę z czarnym wrześniem i w zamian za finansowanie terrorysci mieli nie "tykać" amerykańskich dyplomatów. No to zeczywiscie na korzyść amerykanów...
Było ich 5, ich to, że mają rozterki to kuwa jest normalne, nawet pracownicy mossadu to nie były tylko i wyłącznie maszyny do zabijania.
Film nudny? NIe zauwazylem, od poczatku do konca trzymał w napieciu.
Spodziewaliscie sie filmu akcji? No bez zartow prosze, to mial byc film sensacyjny o odpowiedniej dawce emocjiu a nie rambo 29 (chodzi mi o bezmozgą akcję to tylko przyszlo mi na mysl:P)
Fabula to bajka?
Proszę pani, ale te wydarzenia są na faktach, pani chyba coś się pomyliło.
A to, że im nie wychodziły "zabójstwa" tylko potwierdza, że to na faktach bo wszystkie zamachy tylko wychodzą w 100 % zawsze w fikcji :P
Pozdrawiam.
przepraszam bardzo, ale jeśli chcieliście oglądać dokument, to pomyliliście seans.
Zgadzam się w 100 % z JediAdam!
Film jest bardzo dobry, i co z tego ze jest pare niedociagniec.Pokazcie mi film w ktorym fakty historyczne sa dopiete na ostatni guzik:) Jesli ktos chce ogladac sport to mial nie dawno okazje (Olimpiada w Turynie). Kino ambitne i ciekawe. Nawet nie wiem kiedy minely te 3 godziny w kinie. Warto obejrzec. Spielberg jak zwykle zarobi na filmie sporo kasy.
ja wyszlam po 20 min.z sali w ktorym byl ten filmik i weszlam do sali gdzie akurat byl "the libertine" z deppem.wolalam ten drugi raz.moniachium ogladalam do momentu jak zalatwili tego goscia w klatce schodowej i zrobila sie taka kaluza z mleka ktore trzymal w rece...nuda.nuda
Przeczytałem właśnie wszystkie komentarze i odpowiedzi do nich do tego filmu i jestem na prawdę rozczarowany. Wszyscy oskarżają ten film, że nie oddaje prawdy historycznej... że jest nudny... dla mnie to po prostu niewyobrażalne - chyba na prawdę piszą tak ludzie, którzy oglądają każdą powtórkę rambo na polsacie. Zacznijmy od tego, że to nie jest film sensacyjny - to jest dramat i to dramat pierwszorzędny. Taki, który pokazuje ludzi - ich emocje, przesłanki ich działania... oglądałem ten film kilka dni temu i na pewno jak wyjdzie na dvd, to go kupię i obejrzę jeszcze parę razy. I na koniec pytanie - skoro wszyscy go tak krytykują (przynajmniej więkoszość komentarzy jest na nie) to skąd tak wysoka ocena tego filmu przez filmwebowiczów? Ponad 8 gwiazdek i na chwilę obecną 800 głosów - to chyba o czymś świadczy.
Rambo tez można poogladać, ale dla kompletnego odmóżdźenia się. Mnie film bardzo się podobał, a koleżanka pare razy odwracała wzrok (krwawe sceny). Po filmie stwiedziłyśmy, że warto było przyjść, chociażby dla samej fabuły. Tak wiem, że większość oczekiwała pewnie filmu o mordowaniu izraelskich sportowców. Bezmyślnej masakry...w takim razie powinni wybrać się na "Hostel" tego w tym "wybitnym dziele" nie zabraknie.
"Film jest przeklamany bo amerykanie wcale nie pomagali niemcom."
Kobieto nie ogladaj filmow jak ich nie rozumiesz... Uznalas ze on pracuje dla amerykanow bo ON sam powiedzial ze dla nich pracuje (np. w scenie kupowal sobie urocza pania informator by znalazla mu ludzi) a przeciez on klamal - przeciez wciaz pracowal dla Mossadu - chyba ze uwazasz ze Mossad to USA ... I jak mozna dyskutowac z takimi ludzmi jak Ty o filmie ? skoro nie rozumieja ? :)
Drodzy forumowicze-tzw. kobieta o pseudoniemie Katka ( właściwie Jasio Śmietana Filmwebu )pisze już któryś z kolei debilny post na temat ,Monachium'. Dyskusja z chorą umysłowo osobą nie ma większego sensu-ona zieje nienawiścią do Ameryki, Żydów i Spielberga więc ten film dla niej będzie ,be' obojątnie co tam byłoby pokazane.
Zwróccie uwagę jak ten człowieczek ocenił filmy takie jak ,21 gramów' ,Amores Perros' czy ,Biały Oleander'. To wystarczający komentarz jej gustu filmowego. W sumie można jednak popatrzeć na jej twórczość od strony humorystycznej-jej wypociny roją się od błędów interpunkcyjnych i językowych a ciągłe pisanie ,he he' świadczy o jej niedorozwoju umysłowym.
Tym, którzy mają wątpliwości czy Spielberg starannie podszedł do samej masakry sportowców polecam dokument ,One Day In September'. Po jego obejrzeniu powinniście mieć już wyrobione zdanie na temat poziomu umysłowego Jasia KatkoŚmietany :-)