7,4 72 tys. ocen
7,4 10 1 72268
6,7 36 krytyków
Monster
powrót do forum filmu Monster

za dużo scen ukazujących życie prostytutki! co chwila pokazywane było jak robi loda czy coś w tym stylu. troche mnie to raziło i było to nieprzyjemnie. film jest inny, ma jakąś głębie niestety mi nie przypadł do gustu ;(

użytkownik usunięty
Ewa__2

Ja też nie lubię wulgarnych scen w filmach,ale w tym wypadku były one w pełni uzasadnione. Reżyser nie mógł dobitniej pokazać prawdziwego życia prostytutki. Prawda jest taka, ze większość ludzi gardzi takimi kobietami, a przecież najczęściej to one w tym układzie są największymi ofiarami. Na dodatek w ludziach pojawiło się przekonanie, ze to świetny zawód....nie za dużo roboty,a niezłe zarobki (np.Paulo Coelho w swojej książce "Jedenaście minut: przedstawił pracę prostytuki jako zwykły sposób zarabiania (sporych) pieniędzy, który absolutnie nie odciska żadnego piętna na psychice, ba, nawet bywa przyjemny!). Poza tym Monster pokazuje również, że człowiek znajduje się w różnych sytuacjach i nie można go z góry osądzać....Dla mnie ten film był naprawdę wstrząsający, chociaż na pewno nie jest filmem do którego się wraca, by zapewnić sobie rozrywkę....

ocenił(a) film na 10
Ewa__2

ja takze nie gustuje w takich scenach i przyznam, ze az mi sie scyzoryk sam w kieszeni otwieral gdy je pokazywano, ale tak niestety wyglada zycie prostytutek :( Gdyby nie te sceny, brakowaloby czegos w tym filmie. Poza tym najwazniejsze, ze tworcy filmu nie przesadzili z ich iloscia czy dlugoscia, czyniac z niego jakis chory, masochistyczny obraz. Jak dla mnie, w pelni zasluzone 10/10.