Mroczna pieśń

A Dark Song
2016
5,3 4,1 tys. ocen
5,3 10 1 4061
6,3 7 krytyków
Mroczna pieśń
powrót do forum filmu Mroczna pieśń

4/10

ocenił(a) film na 4

Fajnie budowane napięcie... cały seans bardzo ciekawie wymyślony... powoli docieraliśmy do sedna sprawy... do finału filmu... no właśnie do beznadziejnego finału, bezsensownego, który kompletnie popsuł to co działo się przez pierwszą godzinę... Szkoda... twórcom chyba zabrakło pomysłu jak to rozwiązać... albo inaczej ich pomysł na wyjaśnienie historii zupełnie do mnie nie trafia... 4/10 !

ocenił(a) film na 10
reptile2006

SPOILER
Początkowo też tak myślałam. Trochę mnie "rozczarował" koniec pod względem doslownosci pokazania go. I że niby to takie pozytywne, banalne wręcz, że ona prosiła o wybaczenie. Ale gdy "przetrawilam" ten film pomyślałam, że cały rytuał zadziałał. Ona usłyszała syna, porozmawiala z nim (w pewnym sensie,ale jednak), zemscila się (na okultyscie, a to się liczy), facet stał się niewidzialny - można powiedzieć, że zniknął z powierzchni ziemi, pytanie, czy i kiedy go odnajdą. No i zyczenie o ujrzeniu Aniola stroza.Ich życzenia się spełniły, tylko nie tak dosłownie, jak sobie to wyobrazali. Właściwie, jeżeli twórca założył, że rytuał ma zadziałać, to nie mógł ten film inaczej się rozwiązać, jak właśnie tak. A wszystko w doskonałym rozumieniu magii, że jest przewrotna i powinniśmy uważać, o co prosimy.