Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 552082
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Jak myslicie czy Nolan ogladal Chlopaki NIe placza... Przeciez ten teks "Pusc Ja"... no przepraszam bardzo ale wszyscy to dobrze znamy :) .
Tak poza tym, Szkoda ze Rachel i Dent zgineli... Dobrze ze Chociaz Batmana zostawili :0. Jesli chodzi o sam film, to faktycznie musze przynac ze ostatnio tworcy komiksowych postaci poszli jednak w strone jakosci dialogow niz ilosci efektow specjalnych. I powiem szczerze ze chyba to jest dobra droga. Film faktycznie przegadany niemilosiernie, ale tego wymagala chyba postac Jokera. Facet po prostu musial powiedziec wszystko co mu lezy na watrobie a pozostale postacie nie chcialy byc od niego gorsze. No i w koncu mamy w kinie zloczynce ktoremu nie chodzi o kase. To jest duzy plus. NIe wiem jak wy ale to jak Bruce zmienia glos jak dla mnie troche komiczne.Wiem Wiem Niby żeby go nikt nie rozpoznał i tak dalej, ale mnie to sie wydaje troche smieszne. Tak jaby mowil przez ten mikrofon co uzywali Ci psychole w Krzyku :) Poza tym film fajnie sie oglada, szkoda tylko ze jakos tak drugi raz juz nie chce sie do niego wracac :(. A i jeszcze co sie z Lau. Czy Joker go zabil czy oszczedzil.
A i w scenie na poczatku, jak Batman skacze na furgonetke to troche to zle nakrecili. Ci ktorzy widzieli film to wiedza :).
Widac tworcy chcieli zostawic Jokera... pewnie mieli pomysl zeby wrocil w 3 czesci... Tylko kto teraz zastapi Heatha :(

ocenił(a) film na 10
cooler_kk

Odnosnie glosu to moze nie tyle komiczne co dziwne i trzeba sie przyzwyczaic zeby go zrozumiec jak dla mnie udanie to robi. Wcale a wcale nie jest to podobne do tego mikrofonu ale coz kazdy ma swoje skojarzenia. Ja np. wybiore sie do kina po raz drugi napewno i podobnie jak czesto ogladam Batmana Begins tak i ten bede chetnie odswierzal w swojej pamieci. A jesli chodzi o Jokera( rewelacyjan kreacja) to nie dlatego go zostawili zeby byla trzecia czesc a dlatego ze to jest uklad jaki maja miedzy soba. On nie zabije Batmana bo musi mic jakiegos godnego siebie przeciwnika a Batman go nie zalatwi bo ma takie zasady.Proste. Heatha nikt chyba nie zastapi...

ocenił(a) film na 8
cooler_kk

Pisz w temacie, że są spoilery, skąd mamy widzieć o co chodzi w "do wszystkich, którzy widzieli film" <ok >.

ocenił(a) film na 8
cooler_kk

racja głos zmieniany przez Bale jest trochę komiczny, ale tylko troszkę, a co do zastąpienia Heath'a w trzeciej części (o ile w ogóle wyjdzie i będzie w nim ponownie postać Jokera) to Ledger jest nie do zastąpienia, ale gdybyśmy szukali aktora, który mógłby mu dorównać to jak dla mnie to Johnny Depp nadaje sie w 100% na Jokera. Pokazał już nie raz, ze potrafi zagrać niegrzecznych chłopców. No i rola z Piratów służy za przykład, ze potrafi zagrać błazna w pozytywnym tego słowa znaczeniu :)