Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 552082
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Kult Jokera

ocenił(a) film na 9

Czy po obejrzeniu filmu mieliscie ochote, albo kupiliscie jakis badziew z Jokerem, typu figurka, plakat itp.? Ja kupilam plakat :p nie wiem czemu, ale Joker heatha to jakas taka dziwna postac, wokol ktorej wytworzyl sie jakis rodzaj kultu. Az sama sie tym zarazilam, w sumie nie wiem dlaczego :p

ocenił(a) film na 10
Anastazja_2

Ja dziś kupiłam również magazyn "Film" bardzo interesujący artykuł o Jokerze i samym Ledgerze :).

ocenił(a) film na 8
alicja_placebo

http://allegro.pl/item425221939_batman_joker_plakat_3d_47x67cm_trojwymiarowy.htm l

Trójwymiarowy plakat Jokera ;)

ocenił(a) film na 10
Naciulek

Dwa plakaty z Jokerem na allegro!

1. http://www.allegro.pl/item424410528_wielki_poster_jokera_z_dark_night.html

2. http://www.allegro.pl/item424413144_wielki_poster_jokera_z_dark_night.html

ocenił(a) film na 6
Sub_Zero

Ja sobie coś takiego sprawiłem:
http://allegro.pl/item459445584_joker_batman_t_shirt_mdprints.html i
http://allegro.pl/item454429428_joker_batman_dark_knight_madprints.html

użytkownik usunięty
Bond__James_Bond

Ja tam mam ze 20 tapet z nim na pulpicie i to mi wystarczy
:)

ocenił(a) film na 9

Jeszcze 10 i będzie po jednej na każdy dzień miesiąca... xD

ocenił(a) film na 9
Bond__James_Bond

Też sobie u tego sprzedawcy sprawiłam coś takiego, bluzkę z długim rękawem z Jokerem stojącym na ulicy, co prawda, jest to męska S (a ja noszę damską S), ale fajnie wygląda, pomimo, że trochę długa jak na mnie :) Teraz zamówiłam u tego samego gościa damską koszulkę z nadrukiem - Joker za szkłem pisze "Why so serious?". No i zamierzam sobie sprowadzić plakat ze Stanów z Jokerem na ebay. Ech, no i niecierpliwie odliczam dni do wydania dvd.

Naciulek

Ja ustawiłem sobie Jokera na pulpicie, a na którejś z imprez znajomi powiedzieli że mam do tej postaci podobny głos, lubie czasem sie powygłupiać i zmieniam tonacje w głosie. Któregoś razu na urodzinach kumpla z 2 kumplami kupilsmy prezent i specjalnie spóźniliśmy się aby zrobić wielkie wejście. Założylem fioletowy garnitur, kumpel miał puder i farby, przygotowałem sie i zrobiłęm wejscie - wszyscy płakali ze śmiechu i przyznam ze kiedys to powtórze

ocenił(a) film na 7
Naciulek

musze sobie plakat kupic ^^!! tylko ze w polsce trudno dostac :(

ocenił(a) film na 10
aPosing

Ja mam Jokera na pulpicie w kompie, w telefonie ze 30 zdjec i w MP4, ale wciaz mi malo, musze sobie kupic plakat!

ocenił(a) film na 9
alexbarry

A ja po prostu lubię Jokera i to mi wystarczy... xD

ocenił(a) film na 8
Znawca_

ja chce fioletowy garnitur!!!! w sumie włosy jak mam mokre to ząb w ząb jak filmowy Joker, charaksteryzacje zerżne z neta i padajcie narody^^

ocenił(a) film na 9
_AcidDrinker_

Ja muszę się przyznać, że mój garnitur rzeczywiście jest robiony na miarę. Tylko jeszcze poodcinam metki xD

ocenił(a) film na 9
Znawca_

Postać Jokera jest naprawdę baaaardzo intrygująca, a sposób zagrania jej przez Ledgera był dla mnie powalający. Odwzorowanie tych malutkich rzeczy które składały się na postać - mimika, styl mówienia, gestykulacja.... Miodzio :)
Ale jak zauważyłem postać Jokera tutaj jest też wzorowana w pewnym stopniu na postaci Jigsawa (tak mi się wydaje), ten sposób mówienia, szczególnie to widać gdy zapowiada "zabawę" ludziom na statkach, na końcu kwestii brakowało tylko "Make your choise..." :)

ocenił(a) film na 10
Pyrovatis

Jigsaw był poważny a Joker cały czas roześmiany więc twoje porównanie jakoś mi nie pasuje.
A ja mam Jokera na pulpicie jako tapete fajnie wygląda :)

ocenił(a) film na 10
Twins

Wczoraj w telewizorni widziałam zabawny tiszert, mianowicie była na nim okładka pisma o modzie VOGUE, z jakąś seksownie pozującą modelką i dorysowana na niej twarz naszego Joker'a :D.

A dziś dowiedziałam się, że mój luby zamówił mi bluzę, będzie w czym grzać cielsko podczas zimowych wieczorów w domu ;>.

użytkownik usunięty
Naciulek

Nie no bez przesady :) Joker mnie rowalił pozytywnie, mordeczke ma śliczną ale figórki to ja kupuje tylko Transformerów, Predatorów, Obcych, Terminatorów i Star Wars (i to też nie ludzi) - nie lubie ludzi :DD są obrzydliwi. Nie ma to jak romantyczna szczęka Xenomorpha albo waleczna poza Predatora, czy też Dart Wader miażdżący swą mocą wszytko do okoła :)

Joker jest świetny ale jest tylko człowiekiem :) nie kwalifikuje się więc do mojego zwierzyńca.

ocenił(a) film na 8
Naciulek

Jak widać po moim awatarze to właśnie jestem w fazie tapet i obrazków z internetu, mlaskanie i mruczenie pod nosem "Why so serious"- obowiązkowe, robienie sobie koszulek z Jokerem itd. mroczne spojrzenie "spode łba" miałam już wcześniej :D Ledger zrobił z Jokera zupełnie inna postać, bardziej realistyczną niż poprzednie wersje tej postaci, bardziej nieprzewidywalną i hipnotyzującą. Tamten Joker był zabawny, miał złe dni, łatwo się wściekał itd. miał swoje słabości. Joker w wykonaniu Ledgera jest zupełnie inny, przebiegły i bardziej przerażający, nie wiedomo czy w danej chwili myśli o tym co mówisz czy o tym w jaki sposób najfajniej było by cię zabić. Uff, tak wiem jestem dziwna ale rozpracowywanie psychologiczne postaci jest bardzo zabawne :D

Swoją drogą to mój ulubiony czarny charakter.