Dzowniłam do IMAXU w Katowicach i co mi powiedzieli ??
Że w kinach dopiero pod konec sierpnia,
potem dzwoniłąm do Heliosa i to samo usłyszałam.
Pisze jak byk że w kinach od 8 sierpnia!!!!!!
ale jestem wsciekła
W Warszawie będzie na 100 % ??
A w jakim konkretnie kinie, bo ja mieszkam w Katoiwcach także,
ale moge bez proboblemu jechac do Wawy .
W Warszawie jest jeden Imax - http://www.kinoimax.pl/
tutaj masz notkę odnośnie Dark Knighta
"„MROCZNY RYCERZ"
Najbardziej oczekiwane wydarzenie filmowe roku
w Orange IMAX Warszawa
Już 8 sierpnia w Orange IMAX Warszawa widzowie będą mogli zobaczyć najbardziej wyczekiwany film sezonu „Mroczny Rycerz" (The Dark Knight), który bił rekordy oglądalności w Stanach Zjednoczonych. Film jest kontynuacją hitowego kina akcji „Batman - Początek", a reżyser Christopher Nolan i odtwórca tytułowej roli Christian Bale zadbali o mroczny i tajemniczy klimat miasteczka Gotham, w którym toczy się akcja filmu. Zanurzeni w bezwzględny świat grozy widzowie z dreszczem emocji będą wyczekiwać pojawienia się - na jednym z największych ekranów kinowych na świecie - kultowego bohatera Bruce'a Wayna.
W „Mrocznym Rycerzu" Batman postanawia raz na zawsze rozprawić się z przestępczością zorganizowaną w Gotham z pomocą porucznika Jima Gordona i prokuratora okręgowego Harveya Denta. Cała trójka działa skutecznie do momentu, gdy okaże się, że staną się celem rosnącego w siłę geniusza występku, Jokera, który spowoduje anarchię w Gotham
i sprawi, że Mroczny Rycerz prawie przekroczy cienką granicę pomiędzy bohaterstwem
a samozwańczym wymierzaniem sprawiedliwości.
„Mroczny rycerz" w wersji IMAX będzie zawierał sześć sekwencji filmowanych kamerami IMAX® (m.in. początkowe sześć minut). Po raz pierwszy w historii film fabularny był częściowo kręcony kamerami IMAX, co oznacza rewolucyjne połączenie dwóch formatów filmowych
"
W nowym Supermanie były sceny w 3D (wiem bo byłem na tym w IMAXie) więc nie wiem dlaczego akurat w Batmanie miałoby nie być skoro wspomniane sceny nakręcone zostały z myślą o tych właśnie kinach.
Witam !
Właśnie wrociłem z kina. Całe szczęście, że nie muszę czekać aż nasz śmieszny kraj sprowadzi film ...
Bylem na wersji IMAX
O filmie pisano już wiele, więc nie będę mnożył informacji. Dobry, świetna rola Ledgera. Dla mnie jednak numerem jeden i dwa są Burtonowskie Batmany. Ten niewiele ustępuje, jednak poprzendie darzę ogromnym sentymentem.
Ale do rzeczy :
Film nie jest w 3D. W kinach IMAX jest około 20 minut filmu w genialnej rozdzielczości. Sceny te zapierają dech w piersiach, warto dopłacić parę zlotych za bilet nawet dla nich samych. Reszta filmu to normalny ekran. Nic nie razi. Efekt jest super, bo w pewnych momentach z normalnej wielkości ekranu przenosimy się na pełen ekran IMAX i otwiera się przed nami panorama Gotham ( to tlyko przykład ). Naprawdę warto zobaczyć film w IMAX
Mam nadzieję że komuś się mój post przyda :)
Pozdrawiam
Damian