Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 552082
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

spowodowany przede wszystkim betonową mordą Bale'a.
Więcej niż 5/10 to kpina.

ocenił(a) film na 9
Siber

Zalogowałeś się trollować frajerze?

senskomiksu

Sam jesteś frajerem! Ja mam rację!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
Siber

A my mamy ciebie w d*pie.

memphis007

No, właśnie widzę...

użytkownik usunięty
Siber

Bale niedawno dostał oskara za rolę w The Fighter

Nie kompromituj się... Dzisiaj byle gówno dostaje Oskara...

użytkownik usunięty
Siber

Czyli masz na półce tuzin Oskarów.

...widzę, że muszę ci tłumaczyć, że miałem na myśli filmy.

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 9

Moglibyście przestać :P? Wzajemne się wyzywanie to nie jest szczyt intelektualnej dysputy :P

A jednak napisałeś na moją cześć kilkanaście zdań... Widzę, że czujesz się dotknięty. Ale nie płacz.

no i po co go wyzywasz, nie zrozumiał filmu trudno, bywa nie on pierwszy i za pewne nie ostatni.

ocenił(a) film na 9
Siber

A ja dostrzegam, że chyba nie raczyłeś "wyłapać" ironii... Zwyczajna niemoc czy intelektualne braki?

użytkownik usunięty
Siber

To może nam pokażesz swoją szczerbatą gębę ?
A...rację to możesz mieć, kiedy usiądziesz u siebie na kiblu i weźmiesz w sparchowane rączki berło.

Moja gęba jest tak cudowna jak ty nieśmieszny.

ocenił(a) film na 8
Siber

moim zdaniem film miał 1 aspekt ciekawy, mianowicie po raz 1szy rozbudowany portret jokera. Pokazano ten czarny charakter jak nigdy dotąd. Z 2giej strony stało się o nim głośno gdy odtwórca tej roli zmarł. Proszę mnie poprawić jeśli się mylę ale Nicholson grał jakiś czas temu jokera i jeśli dobrze pamiętam to jest on jedynym aktorem, który wcielił się w tą postać i jeszcze żyje. Mówi się o "klątwie jokera" w kontekście aktorów odtwarzających tę postać.

mbm1988

W każdym razie Nicholson był 500 000 000 razy lepszy od Ledgera.

ocenił(a) film na 8
Siber

Nicholson oczywiście, to mój ulubiony aktor. Chodziło mi o pokazanie jokera, nigdy wcześniej to nie miało miejsca (brak tej głębi). Zauważ, że o Ledgerze zrobiło się głośno po jego śmierci ("klątwa jokera i kolejny odtwórca roli nie żyje"). Tym zabiegiem kosmicznie promowano Parnassusa. Szkoda, że za życia i na wcześniejszym etapie kariery nie był on aż takim geniuszem postrzegany. Typowe zabiegi marketingowe. Poza Nicholsonem, ustępuje większości uznanych aktorów np: Fordowi, Freemanowi, S.L.Jacksonowi, Hopkinsowi, Oldmanowi i tak można wymieniać bardzo bardzo długo. Po prostu przeciętny Ledger i tyle. Natomiast genialnie przewidziane ukazanie jego postaci. Ludzie to chyba pomylili, albo nie wiem jak to tłumaczyć.

mbm1988

Właśnie, nietrudno jest wzruszyć krytyków i fanów, wystarczy tylko umrzeć. Takie tępaki jak fani DK od razu na to lecą.

użytkownik usunięty
Siber

kiedy obejrzałem ten film pierwszy raz w kinie....to " wgniótł " mnie w fotel....nie wiedziałem wtedy że Ledger nie żyje ale jego rola mimo to zamurowała mnie, porównując grę Nicolsona jesteście śmieszni....nie było w nim nic przerażającego ani ciekawego.
Więc jeżeli macie obydwoje zamiar obrażać ludzi którzy są fanami DK i prawdziwego Batmana, to nawet nie będę się wyrażał na temat waszego zachowania....ponieważ samo to że uważacie że film zrobił na ludziach wrażenie tylko dlatego że aktor zmarł....to się mylicie i to grubo.
O śmierci Ledgera nie słyszałem z prostego powodu, nie obchodziło mnie to jak robiono film....nie oglądałem wiadomości czy gdziekolwiek to leciało, internetu wtedy nie miałem...chciałem obejrzeć ten film dlatego że BB był uważany przeze mnie wtedy za najlepszą część Batmana, i uwielbiam postać Jokera....żałuję tego że Heath odszedł, a kiedy czytam wypowiedzi takich ludzi jak Wy, to po prostu brak mi słów.

ocenił(a) film na 8

Nigdzie nie obraziłem fanów Dk, a ty w pierwszym zdaniu napisałeś "jesteście śmieszni". Proszę kto tu kogo obraża. Ledger był aktorem przeciętnym. Co do kreacji postaci jokera napisałem przecież że takiej jeszcze nigdy wcześniej nie było i otrzymała głębię. Ale to nie jest zasługa aktora tylko SCENARZYSTÓW i reżysera.
Masz też rację nigdy nie porównałbym Ledgera do Nicholsona bo ci panowie to zupełnie inna liga. Jeżeli ta 13 przy nicku to wiek, to rozumiem skąd brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. Nie obrażaj mnie słoneczko bo w żadnej wypowiedzi nie kierowałem przeciwko komentującym, a pępkiem świata nie jesteś.

użytkownik usunięty
Siber

" Tylko umrzeć " czy Ty k%rwa zdajesz sobie sprawę czym jest śmierć?!
Mam nadzieję że przemyślicie to co napisaliście....ceńcie to co macie zanim to stracicie, ponieważ śmierć dopadnie każdego...w taki lub inny sposób...i wiesz co Siber, pieprzę takie głupie wyzywanki z Tobą, ja to robię dla żartów...i nie obrażam każdego tylko tych ludzi którzy dodają takie idiotyczne wypowiedzi jak Ty....bez podania argumentów, bez najmniejszego sensu...wypowiedzi które być może służą specjalnemu prowokowaniu do takich wymian zdań jak nasze....można się bawić, można wyzywać obrażać się nawzajem, ale nabijanie się ze śmierci?
Nie popieram takiego zachowania jakie jest stosowane w przypadku katastrofy nad smoleńskiem, ponieważ większość tych ludzi którzy jeszcze ciągną ten temat są po prostu pijawkami, którzy żerują na tym wydarzeniu, ale co robić...prędzej czy później i tak wszyscy umrzemy...ale na śmierci innych osób nie powinno się żerować.

ocenił(a) film na 10
Siber

co ty piszesz chłopie widac ze nie znasz sie na aktorstwie

użytkownik usunięty
Siber

uuu...to pewnie chodzisz w papierowej torbie na głowie....

<fail>

użytkownik usunięty
Siber

pi3rdolnij się w łeb

<hihihi>

użytkownik usunięty
Siber

ChaChaCha!
Widzę że za późno....

Ale jesteś denny, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego jak to wygląda...

użytkownik usunięty
Siber

...wiesz co?
tak w sekrecie to ciebie mają za Trolla a nie mnie...ciekawe czy ty sobie z tego zdajesz sprawę.

Grubo się mylą. Może są po prostu za tępi żeby mnie zrozumieć?

ocenił(a) film na 9
Siber

Taki jesteś zacięty w bronieniu swojej opinii, że powyższy film to dno, a ukrywasz swoje głosy tyczące się innych filmów. Czyżbyś wstydził się swoich opinii? Po tej napisanej w pierwszym poście na Twoim miejscu też bym się wstydził i bał pokazać reszcie świata oceny innych filmów.

SilesiaVratislavia

Ależ ten film oceniam jawnie. Co cię obchodzą inne?

użytkownik usunięty
Siber

miło tu...

Footsoldier, why so serious??? olej trolla, tylko Ci nerwy zepsuje ;)

użytkownik usunięty

No wybacz ale jak widzę tak zj3banych ludzi to aż nie potrafię się powstrzymać...:P
...żeby wklepać im trochę prawdy.

Ta, następny grzmiący głosiciel prawdy...

Czemu trolla? ja mówię poważnie. Ten film to szmira i mam bezwzględną rację.

użytkownik usunięty
Siber

ChaChaCha!
" dotknięty " Ty chyba sobie k%rwa jaja robisz...
może suczko uzasadnisz swoją " wypowiedź " ? Dlaczego ten film twoim zdaniem to " szmira "?
nie wiem co ci robili jak byłeś dzieckiem ale to naprawdę zjechało ci banie...jesteś trollem bo jesteś duży, brzydki i śmierdzisz jak twoja stara.
uuu...uuuu...nie płacz, nie zesraj się....żabo żerna kur#o....i piszę poważnie...śmierdzisz.
UWAGA KAWAŁEK DLA MYŚLĄCYCH WIĘC Siber NIE CZYTAJ CZYTAJ :
Wielu z was może zaraz wyskoczyć z tekstami typu " przesadziłeś " lub " zachowuj się " i tak serio mam na Was wyjeb@ne ponieważ jeżeli piszę z istotami takiego pokroju jak " kolega " ( nie no teraz to obraziłem siebie ) jak owy stwór na którego post odpowiadam to będę pisał co chcę....ponieważ jeżeli ktoś nie może normalnie podać argumentów to wybaczcie ale jest zj3bany....

Wybaczamy.

użytkownik usunięty

Myślę, że nikt nie napisze "przesadziłeś" ponieważ każdy rozumie, że masz nerwicę.

ocenił(a) film na 9
Siber

Trzeba mieć naprawdę przerośnięte ego, by twierdzić, że się ma absolutną rację, zwłaszcza w materii sztuki ;).
A Footsoldier przesadził :P. Nie widzę sensu by kogoś obrażać w necie, wystarczy, że okażę swoją pogardę :P.

użytkownik usunięty
Siber

Każdy zrozumie twoje upośledzenie...no ale co jest szczerbaty, nie możesz napisać dlaczego uważasz ten film za " szajs " ? Chyba cię to przerasta....
albo lepiej nie... nie kompromituj się bardziej...

Oczywiście, że mógłbym, ale na razie obserwuję twoje ataki nerwicy...

użytkownik usunięty
Siber

bezwzględnie to ty jesteś żałosny ... ale nie martw się pajacu, w swoim realnym życiu też pewnie jesteś patetyczny, tępy i jesteś pośmiewiskiem więc to dla ciebie normalna rzecz, więc przynajmniej na forum możesz sobie anonimowo poużywać, bo ktoś przynajmniej zwraca tutaj na ciebie uwagę... zdrowia życzę ;) im więcej takich zer jak ty na świecie tym prościej się żyje...

użytkownik usunięty

Przynajmniej mamy się z kogo śmiać kiedy są taki lamy jak siber.:D

Właśnie, jak ktoś ma takie politowania godne poczucie humoru jak Footsolider13 to się może śmiać.