Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 552082
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

moja minirecenzja

ocenił(a) film na 3

natknełem sie na ten film całkiem przypadkowo, polecił mi go znajomy. Niestety wynudziłem sie na nim potwornie, aczkolwiek miałem z tego momentami duży ubaw.
Scenariusz był niezwykle.. zwykły. Dobry bohater, przebrany za nietoperza pokonuje złego przestępce (ah jakież to pomysłowe). Śmieszom mnie dorośli ludzie którzy, fascynują się takimi komixowymi bzdurami, niestety, ale jest to dno intelektualne jak dla mnie. Widać, że nie mieli nigdy doczynienia z filmami artystycznymi, czyli filmami "górnych lotów", a jeśli nawet to pewnie wyłączyli po 10 minutach, ze znudzonymi minami. Rozumiem jeszcze zadowolonego 10- latka, ale ludzie ten film ma średnią 8! To świadczy albo o wieku użytkowników fw, albo o ich intelekcie. Ja sam jestem zafascynowany filmami Bergmana, pewnie większość z was o nim nie słyszała (zresztą nie dziwie się). To jest naprawdę reżyser z górnej półki, może po zobaczeniu jego dzieł część z was zrozumie, że kino nie służy tylko zabawie, ale też wyciąganiu z niego przemyśleń i refleksji . Mroczny rycerz to żenująca rozrywka, wymagająca nieznajomości "prawdziwego" kina.

ocenił(a) film na 3
senskomiksu

Jednak idiota to dla ciebie zbyt łagodne określenie. Jesteś tępakiem, albo przygłupem jak wolisz, skoro nie wiesz o jakiej ironii mówi emeph. A ja już zaczynałem cię traktować jak zwyczajnego kretyna :)

ocenił(a) film na 9
Kani88

I po jakiego wała wracasz znowu na ten portal "słowny" człowieku? Myślisz że jak mnie obrazisz to coś zmieni? Ludzie zaczną cię szanować? HAHA prawda jest taka, że jedynym idiotą, tępakiem, przygłupem i kretynem na tym forum jesteś ty. I to nie dlatego, że za takiego cię mamy,a dlatego że sam na takiego pozujesz żałosny dzieciaku... Sam sobie robisz krzywdę, ale widocznie lubisz jak inni mieszają cię z błotem... no trudno nie ma lekarstwa na głupotę, zwłaszcza jeśli odnosi się to do takiego kłamcy jak ty.

użytkownik usunięty
Kani88

a myślałem że nikt ci nie odpisze....a jednak, cóż....skończ, to Kani nie rób z siebie jeszcze większego pajaca.

ocenił(a) film na 9
Kani88

A co się będziecie trolem przejmować. Znam swoją wartość i nie widzę powodu by wierzyć trolowi, który nawet nie potrafi swoich argumentów uzasadnić ;)

ocenił(a) film na 7
Kani88

"natknełem sie na ten film"... NATKNEŁEM , przeczytałem nawet nie do końca to pierwsze zdanie tej "recenzji" i już dalej nie czytam... kur wa NATKNEŁEM hahaha

ocenił(a) film na 3
Gaeth

ależ to jest jak najbardziej poprawna forma

ocenił(a) film na 9
Kani88

Może pod twoją pustą czaszką... Długo będziesz jeszcze trollował? Masz jakiś konkretny cel w robieniu tej szopki, czy po prostu za mało jesteś sponiewierany w domu? Nawet dziecko, które dla zgrywy robi trzodę na portalu w końcu dałoby sobie siana, ale tobie miano kretyna, trolla, kłamcy itp to za mało... Dlatego zapytam czy to ma jakiś głębszy sens? Lubisz tak się sponiewierać? I uprzedzając twoje słowa, nie przekręcaj tego zaraz na swoją korzyść żałośnie szukając linii obrony. Nie wypisuj też, jaki to jesteś pokrzywdzony "znawca" na portalu "nieznających się imbecylów" - ten żałosny argument już dawno spaliłeś własnymi szopkami na blogu, które oczywiście z braku odwagi skasowałeś. No cóż... od początku miałem cię za tchórza i kłamcę, dziękuje że to potwierdziłeś.

ocenił(a) film na 5
senskomiksu

Nie troluje. Nie podoba mu się słaby film - proste :)

ocenił(a) film na 9
bartekb10

Spoko, nie oczekuje po tobie, że potrafisz czytać.

ocenił(a) film na 3
senskomiksu

gratuluje ci kultury osobistej, widzę że potrafisz tylko wyzywać normalnych użytkowników którzy chcą wyrazić swoją opinie