Mulan

Hua Mulan
2009
7,3 9,4 tys. ocen
7,3 10 1 9425
Mulan
powrót do forum filmu Mulan

Mam pytanie które raczej nie często pojawia się na FW. Dlaczego w kraju produkcji obok Chin są zaznaczone Stany Zjednoczone? Nie rozumiem tego. Film wyprodukowali Chińczycy w chińskiej wytwórni, postacie są grane przez Chińczyków, w procesie produkcji nie uczestniczył ani jeden Amerykanin i nawet historia wykorzystana do tego filmu jest chińska. W związku z tym pytam co zrobili przy tym filmie takiego Amerykanie że umieszczono ich państwo jako współuczestniczące w procesie produkcji. Zrobili coś? Czy zaznaczono to tylko dlatego że jakiś zapatrzony w USA Polaczek, uznał że jak film powstał to nie możliwe by było żeby Bogowie-Amerykanie ze swoimi długaśnym nochalem i brudnymi łapami nie brali w tym udziału i zrobiono to z przezorności? Jeżeli nie ma jakichkolwiek przesłanek do tego że brali w tym udział, proszę więc usunąć stamtąd USA, bo wciskanie na siłę Stanów Zjednoczonych wszędzie uwłacza innym państwom potrafiącym robić dobre filmy w tym wypadku Chińczykom.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Michal_Orzel9

Dzięki za info wcześniej nie zwróciłem na to uwagi, jednak fakt też mnie to zastanawia studia które produkowały film należą do Chin :)