6,7 54 tys. ocen
6,7 10 1 53969
6,7 59 krytyków
Najmro. Kocha, kradnie, szanuje
powrót do forum filmu Najmro. Kocha, kradnie, szanuje

Filmy które dzieją się w czasach Prlu a bardziej opowiadają historię tego czasu są szare takie pełne smutku a gdzieś tam może
jest jakaś nadzieja ,I do taki filmów przyzwyczają nas reżyserowie.To nie znaczy że te filmy są wszystkie złe tylko w ten sposób
opowiadają historię,a ich nie upiększają .Najmro to film opowiadający historie auetycznej postaci która spowijała sen spowiek milicjii
gdy upatrzył sobie kradzieże Pevexu ,Ludzie go podziwiali a milicja nie W końcu szary człowiek tam nie zaglądał wiec Najmro okradał
państwo które nie zabardzo dbało o naród a bardziej odwrotnie .Najmro to film w komediowy czasy Prlu pokazane nie w szarych Barwach
ale w tych kolorowy z takim optynizmem .Film na dobre tempo wartką akcje chociaż ja bym właczył jeszcze jeden bieg dla mnie też
dobrze zrobione dynamiczne wyścigi do tego mocnym dodatkiem są umieszczenie znany z tych lat polski przebojów które znacząco
podnieśli ten film .Trochę dla mnie brakło pomysłu na końcówkę bo trochę taki standard Czasy się zmieniły na lepsze to nasi
bohaterowie zaczyną ucziwie żyć Najmro już nie ucieka dla miłości postanawia już odbębnić swą karę a jak już wyjść robić to jak
powinno być jego kompan postanawia spróbować w polityce czy znowu mamy sobie dopowiedzieć że do Polityki idą tylko złodzieje
Dziewczyna chyba zaczęła jeżdzić na taxi jak nic nie pomyiłem .No i żeby nie było za dobrze to najmłodszy buntownik Jakub Gierszał
który jakoś nie chciał schodzić z tej drogi a nawet jeszcze głębiej w nią wszedł No i wyrównane rachunki twój kompan staje się
dla ciebie wrogiem a wróg sprzyżeńcem który pomaga u kartować twą śmierć .Ja nie znam jak było z tą historią w naprawde i jak Najmro
zginał w czasie pościgu który widzieliśmy na ekranie ,i zamiast być tu zaskoczony ze może przeżył a może jednak nie a tu pochwil juz
wiesz że to wszystko ukartowane .Bo twórcy nie meli pomysłu na końcówkę i tylko czekalem chociaż miałem cichą taką nadzieje .czy
rodzinna ostawia cyrk ze stypą by ci co powinni uwierzyc że Namro nie żyje czy naprawdę nie żyje tylko ja w drugą opcję wierzyłem
i tylko czekałem kiedy Najmro wyskoczy na ekranie i o to sie pojawił No i końcówe już trochę oglądało się na siłę .Ale całość to
zrobione kino z przytubem i jakby tak bardziej w jaśniejszych kolorach a nie szarych Prlu chociaż film toczy się w tych czasach,7/10