Udało mi się film obejrzeć i cóż mam mieszane uczucia..... muszę przyznać że troszkę przereklamowany...
Choć pomysl i scenariusz świeży i nowy trzeba przyznac że orginalna i poruszająca historia..
Oczywiście John mega zaskoczył aktorstwem (bardzo przekonujaco odegrał ból strach, łzy itp..)..
A Irfan Khan miał genialną role i postać która miała fajne sarkastyczno ironiczne dialogi z których mozna sie było pośmiać...
"Film ten jest współczesną historią o przyjaźni większej niż życie, pokazanej na tle miasta uważanego za centrum świata. "
Jednakże film ma charakter przemyśleniowy (nie jest to masala) o odnajdowaniu swojej osobowości w tle zaistniałych złych zdarzeń...
i odzyskaniu szacunku i poważania w oczach innych oraz niepowodzeń stlamszenia konsekwencji dnia 9/11.
Film ukazuje również osobowość ludzi i to co się działo z nasileniem terroryzmu czyli co powoduje że niewinni ludzie tak postępują...
Ciekawe zwroty akcji oraz przeslanie o tym że religia nie powinna być przeslanką do dyskryminacji,
a ona sama nie powinna byc powodem dla którego ludzie obdarci sa ze swojego prawa do społeczeństwa....
Muzyka hmm wprowadzona w narracje raczej jest w tle niż w głównym temacie jednakże dla tego filmu to najlepszy wybór ...
Najciekawsze piosenki to Hai Junnon i Tune Jo Na Kaha... Mera Sang jakoś mnie nie zachwyciła...
no i najważniejsze "podwójnie" poruszająca końcówka ....
Film na piąteczkę z małym minusikiem... warto obejrzeć w oczekiwaniu na My Name Is Khan
Czyli oglądałaś tą słabą kinówkę która jest w sieci? Masz może polskie napisy? Bo te angielskie są kiepsko przetłumaczone przynajmniej w kilku miejscach (oglądałem do 21 minut i wyłączyłem) Poczekam jednak na DVD-ripa z 5.1 dźwiękiem i porządnymi angielskimi napisami, bo ta kinówka to ma słaby obraz, dźwięk a co najważniejsze brakuje w niej ok. 15 minut filmu, bo czytałem że trwa 152 minuty, a cam ma 134 :(
Ogladałam z ang napisami ale nie narzekam raczej dosyc łatwo jest zrozumieć ang słowa i hindi (choc pewnie to ta wersja nap którą ty masz) na razie na nic lepszego nie ma co liczyc ;)Więc życzę cierpliwości w oczekiwaniu na lepsze wydanie...
Pozdrawiam serdecznie ;);))
http://peb.pl/dvdrip-hq-1/618942-rapidshare-new-york-2009-dvdrip-2.html film z napisami... może trochę po czasie ale zawsze ;)
Film byłby dobry gdyby nie końcówka. Nie rozumiem jakim cudem snajperzy FBI zabili Maye-jakaś paranoja o_O Po za tym nie kumam też po co zabijali Sama skoro już było wiadomo, że nie zdetonuje ładunku.