Nie czas umierać

No Time to Die
2021
7,0 99 tys. ocen
7,0 10 1 99486
6,5 75 krytyków
Nie czas umierać
powrót do forum filmu Nie czas umierać

Minimlana ilość Bonda w Bondzie. Coraz gorzej to wygląda. Oby nowy - no właśnie, Bond, ale jak skoro Bond nie żyje - nie zszedł jeszcze głębiej w otchłań odbondawiania 007. Oby...

ocenił(a) film na 7
zibi2002

"Odbondawianie" Bonda polegało na tym, że był bardziej książkowy, a taki się w wykonaniu Craiga udał.

Shiloh

Książka swoje a film swoje. Stworzony przez lata i nieco tylko zmieniany "worzec" Bonda filmowego jest filmowym, a nie książkowym. Film nie musi i często wzoruje się na książce, a nie przenosi jej literalnie na ekran. Zresztą ostatni Bond był nudny i nawet nie powodujący żadnych emocji w chwili śmierci 007. Jak się chce coś zmieniać to trzeba umieć to zrobić. W tym wypadku raczej KLAPA.

ocenił(a) film na 7
zibi2002

Dla mnie "Skyfall" przywrócił Bonda na właściwe tory.

Shiloh

Ale Skyfall jest inny niż ostatni. To nawet widać jak różnią się dotychczasowe Bondy Craiga od No Time to Die.

zibi2002

Widziałem to niedawno, i dla mnie to był właśnie Bond jak za pierwszych filmów. Tylko z pominięciem ilości kochanek. Był jeden facet kontra cała armia(normalka w całej serii, począwszy od Doktor No), były gadżety. Były wszystkie postacie które zawsze wtedy występowały. Byli złoczyńcy którzy za dużo mówią, zamiast działać.