Nie oddychaj

Don't Breathe
2016
6,5 82 tys. ocen
6,5 10 1 82371
6,7 32 krytyków
Nie oddychaj
powrót do forum filmu Nie oddychaj

1. na początku filmu jest pokazane jak główny antagonista wlecze tą dziewczynę i widać ślady krwi, a na końcu filmu w ogóle nie ma o tym wspomniane w wiadomościach.
2. na końcu jest powiedziane że gościu przeżył i za nie długo będzie mógł wrócić do domu. Kiedy na końcu filmu główna bohaterka włącza alarm i przyjeżdża policja to nie dziwi ich że gościu ma w piwnicy jakiś pokoik z materacami i łańcuchy, w filmie nie jest to pokazane ale policja powinna przeszukać całe mieszkanie choćby ot tak.
3. Gościu porwał dziewczynę która zabiła mu córkę i ją zapłodnił żeby urodziła mu dziecko, a potem mówi że po wszystkim ją wypuści, i co myślał że jak ją wypuści to ona by siedziała cicho.
Dałem 8 bo pomimo dziur film się fajnie ogląda

dawiddarko

1. Faktycznie dziwne to trochę było. Może policja pomyślała najpierw, że to złodzieje dogonili ślepca, który chciał uciec i zawlekli go do domu.

2. Na początku myślałem, że wejście do tego pokoiku było ukryte (raz pokazali scenę, w której stary zamyka właz ukryty w podłodze w łazience). Jednak przecież dziewczyna i chłopak uciekli drzwiami, które na początku filmu rozwalił pistoletem Money. Jeśli tam zajrzeli to na 100% powinno ich zaskoczyć to miejsce. Z tego wynika, że nie przeszukali dokładnie mieszkania, co jest ewidentnym błędem filmu, ponieważ po takiej jatce to przeszukaliby cały dom.

3. Również bzdura totalna. Możliwe, że tylko tak to palnął bez sensu. Ewentualnie planował ucieczkę razem z dzieckiem. Mając taką kasę i zapewne dobre kontakty, to mógł sobie załatwić transport, jakąś chatkę na zadupiu i nową tożsamość.

ocenił(a) film na 8
slawmm

ja chce jeszcze dodać że jak by to miejsce zbadał Dexter z serialu dexter, to wszyscy by mieli prze... hehe

dawiddarko

Mnie zastanawia jak koleś znalazł Rocky w samochodzie , pies gonił ja dobre kilka min... niby co słuch jak Superman?

ocenił(a) film na 8
dawiddarko

Nie było żadnej krwi na betonie. To po prostu jakieś ślady betonu na drodze. Jak się prześledzi tą scenę dokładnie to widać, że ta "krew" była tam jeszcze przed przeciągnięciem Rocky.

ocenił(a) film na 8
Szymi511

masz racje zwracam honor, te ślady to jakieś pęknięcia w betonie, ale mimo wszystko w cały filmie i tak jest dużo dziur logicznych.

dawiddarko

Mnie zdziwiło, że trójka nieudolnych złodziei narobiła tyle hałasu przy włamywaniu się, a staruszek sobie spokojnie spał. Nie wiem czy spokojnie bym spał, mając w domu pół miliona dolarów, ale na pewno włączyłbym czuwanie, zwłaszcza mając wyostrzony słuch, jak to bywa w przypadku osób, które są głuche.

ocenił(a) film na 4
_wilczur_

Staruszek? Miał 50 lat. To był weteran z Iraku, a nie z Ivo Jimy.

_wilczur_

Na początku filmu jeden z nich rozpylił gaz usypiający, ale i tak się obudził:D

ocenił(a) film na 7
dawiddarko

2. A czemu miałby ich zdziwić ten pokoik? Przecież Stary mógł mieć równie dobrze takie fantazje erotyczne, sam pokoik nic by im nie powiedział. A zwłoki tej porwanej dziewczyny są przecież pod podłogą.

ocenił(a) film na 4
figielek2

no właśnie. A krew tej dziewczyny też pewnie wymył idealnie Sidoluxem i policja by się nie połapała, że nie pasuje do reszty.

dawiddarko

1. Nie potrafili uderzyć czymś ciężkim NIEWIDOMEGO faceta, a mieli wiele okazji, np. Gdy dziewczyna idzie do drzwi, a ten facet wchodzi, broń miał schowaną i schylił się nad ciałem.
2. Stał 2-3 metry od włamywaczy i ich nie czuł, ale jak stał nie daleko od butów to od razu poczuł "zapach"
3. Płakał nad dziewczyną, którą więził, bo nieświadomie zabiła mu córkę, swoją drogą, ciekawe jak tam się dostała?
4. Facet znał swój dom, ale jak zwalił tego chłopaka na szybę, to nie wiedział gdzie on spadł.

ocenił(a) film na 6