Nie oddychaj

Don't Breathe
2016
6,5 82 tys. ocen
6,5 10 1 82371
6,7 32 krytyków
Nie oddychaj
powrót do forum filmu Nie oddychaj

prawie pół roku później niż wszędzie na świecie, tak powinno być z każdym filmem - nie dla psa kiełbasa

mercx

To znaczy, że świat dla Ciebie kończy się na USA, ponieważ we wszystkich pozostałych krajach, premiera tegoż filmu ma zaplanowaną premierę najszybciej 25 sierpnia, a w niektórych (Francja, Holandia) to jest koniec września.

P.S.
Zdanie zaczyna się od wielkiej litery i kończy kropką. Nazwy państw również z wielkiej litery.

ocenił(a) film na 7
Olaf

nie wiem jak jest w pozostałych krajach i nie chce mi się sprawdzać - ważne że tu na tym filmwebiE napisano że PREMIERA na ŚWIECIE jest w MARCU a w POLSCE we WRZEŚNIU dziekuje za uwagE.

PS tylko w tradycyjnej pisowni obowiązują TAKIE zaSaDy a ja nie jestem tradycjonalistą, niepozdrawiaM

mercx

Proponuję zatem stosować się do zasady, że jak się na jakiś temat nie ma wiedzy to się na ten temat nie wypowiada.

ocenił(a) film na 7
Olaf

ja też to tobie chciałbym zaproponować.

PREMIERA tego filmu jest w MARCU ale w POLSCE do kin wejdzie ten film we WRZEŚNIU. takie są fakty.

mercx

Przeczytaj jeszcze raz swoje pierwsze "zdanie" w tym wątku i zastanów się poważnie nad własną znajomością faktów w tym względzie.
Kończę, ponieważ widzę, że obecnie w gimnazjach (podstawówkach?) poważnie obniżył się poziom j. polskiego, zwłaszcza jeśli chodzi o poprawną pisownię i czytanie ze zrozumieniem. Jak się okazuje nawet własnych słów, ale może to przypadek odosobniony.

ocenił(a) film na 7
Olaf

jakim młotkiem trzeba być żeby nie zrozumieć takiego prostego przekazu ze miedzy premiera swiatowa a premiera w polsce jest kilka miesiecy roznicy ??

mercx

Bredzisz. Premiera światowa jest 25-26 sierpnia, a Polsce 2 września tydzień po
światowej. 12 marca film był wyświetlany w ramach festiwalu :)
Dowód:
http://www.filmweb.pl/film/Nie+oddychaj-2016-727968/dates

ocenił(a) film na 6
mercx

przeciez ten film w USA wchodzi we wrzesniu jesli dobrze pamietam do kin, i podobnie wchodzi w innych krajach, opoznienie jest praktycznie zerowe, a marcowa premiera to premiera filmu na festiwalach jakis tam, trzebabylo sie wybrac na jakis i obejrzec, bylbys cool ;p pol roku przed calym swiatem bys widzial ;d

ocenił(a) film na 6
mercx

Nie chce ci się sprawdzać, a pisać posty ci się chce?

użytkownik usunięty
mercx

Premiera festiwalowa, matole.

ocenił(a) film na 9
mercx

A data polskiej premiery już zniknęła...

ocenił(a) film na 8
Kierokat

Ponoć polscy dystrybutorzy zrezygnowali z tego filmu, zastępując go innymi. Typowe.

ocenił(a) film na 9
MyNameIsDeath

http://www.tylkohity.pl/filmy/nie-oddychaj-141
Może jednak?

ocenił(a) film na 8
Kierokat

Strona mało wiarygodna, ale oby była to prawda. Wtedy trzeba będzie tylko wybierać w dniu premiery między "Don't Breathe" a "Blair Witch" - bo oczywiście na co dzień nie ma w polskich kinach horrorów, a jak jakieś wypuszczają, to hurtowo :P

ocenił(a) film na 9
MyNameIsDeath

No to jest strona dystrybutora United International Pictures Sp z o.o., więc wiesz :p
Też planuję na oba iść, pewno tydzień po tygodniu. Na Don't Breathe czekam już tyle czasu, że jest dla mnie priorytetem.

ocenił(a) film na 8
Kierokat

Dla mnie "Don't Breathe" był drugą najważniejszą premierą roku (po "31"), ale teraz wyprzedzony jest jeszcze przez "Blair Witch", który, jako sequel, jest jednak wydarzeniem bez precedensu.

ocenił(a) film na 9
MyNameIsDeath

Zanim 31 pojawi się w internecie (bo przecież w polskich kinach go nie będzie), to może nawet się 2017 rok zacząć. :p

ocenił(a) film na 8
Kierokat

Nie. I żeby było śmiesznie, w sieci "31" debiutuje 16 września :P

ocenił(a) film na 9
MyNameIsDeath

Na serio? To już sobie zaznaczam w kalendarzu. :D
Tylko pewno wersja z wymuszoną R-ką, więc na reżyserską akurat poczekamy. :p

ocenił(a) film na 8
Kierokat

Nie jestem pewien czy wersja rezyserska w ogole sie pojawi. Sceny usuniete z Lords of Salem i director's cut Domu tysiaca trupow tez mialy sie ukazac.

mercx

Wybieram się do kina,
Dam znać czy warto czekać aż pojawi się w necie, skoro w Polsce nie będzie wyświetlany.

ocenił(a) film na 10
mercx

12 marca film miał premierę na South by Southwest Film Festival, a do normalnego obiegu wszedł w USA dopiero w miniony piątek 26 sierpnia.

mercx

właśnie zaczęłam się zastanawiać dlaczego Filmweb robi podzał premiery filmu na Polskę i resztę świata i różnica to zazwyczaj minimum 2 miesiące (w Polsce z dużym opóźnieniem), skoro to jest wcale nie miarodajne. Przykład ?
- Sausage Party - Polska 12.08.2016, UK 2.09.2016
- Złe mamuśki (Bad moms) - Polska 5.08.2016, UK 24.08.2016
- Noc oczyszczenia: Czas wyboru (The Purge: Election Year) - Polska 8.07.2016, UK 26.08.2016
- Suicide squad - Polska i UK 5.08.2016
O czym to świadczy? Widzę coraz wiecej komentarzy, że Polska na zadupiu i że nie możemy w tym samym czasie obejrzeć jakiegoś filmu :/ Przykre to. Tym bardiej że strona imdb.com (bardzo podobna do naszego filmweb.pl) podaje date premiery tylko dla UK.

mercx

W Anglii wyszedl 9 wrzesnia... wiec niech Polacy nie marudza !