Wybrałem się na to do kina bo pomyślałem - hej oglądasz tyle amerykańskiego 'szajsu' oglądnij wreszcie coś europejskiego' Zadowolony poleciałem do kina I co? Zawiodłem się bardzo. Po pierwsze straszliwa nuda, akcja bardzo wolno sie rozwija, scenaria straszliwie przygnębiająca, ich zachowanie, sposób życia i meble.
Oglądało się go strasznie także ze względu na to, że nie mogłem sobie poprzewijać do przodu, a uwierzcie mi było by co przewijać. Co do samego pomysłu na scenariusz to miałem wrażenie, że taki motyw już gdzieś widziałem i to nie raz. Właściwie w pierwszych 20 minutach filmu całą zagadka zostaje wyjawiona w dość ciekawy sposób, tak, że podejrzewamy jak to się skończy, w moim przypadku trafiłem w dziesiątkę. Więc cóż mamy z filmu, który bazuje na zagadce, której zarsy poznajemy dość szybko i tylko wyczekujemy końca by móc sobie to potwierdzić? Mamy niewiele. Ten film to jakieś żałosne połączenie motywów z horrorów (motyw z tym uciekającym, czającym się gdzieś za plecami dzieckiem) z thrillerem, który właściwie thrilluje niespecjalnie. Mówiłem już, że nic się nie dzieje?
Klimat jest wymuszony, te przydługawe ujęcia kamer, muzyka co totalnie do mnie nie przemówiła. Nuda
Jestem fanem filmów z gatunku Mystery, ten jednak to dość słaby komercyjny - bo postawiono na 2 znane aktoreczki - gniot.
Na plus może być fakt fajnych efektów zmiany twarzy, było to naprawdę płynne.
Obejrzyjcie, nie słuchajcie się innych, wyróbcie sobie własną opinie, ale nie radze wam iść na to do kina, szkoda kasy, a i wyjść w trakcie troche głupio. Download z netu to najlepsze wyjscie.