PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 113644
6,6 35 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2
ocenił(a) film na 8
Spidey_

Też właśnie o tym przeczytałem; i to jest naprawę dobra wiadomość. Teraz chciałbym jeszcze, by Spidey dostał symbionta w 'The Amazing Spider-Man'.

smiglo1993

Ja to widzę tak, mamy symbiot już w tasm 2, ale tylko wzmianka, potem w tasm 3, mamy sinister six którzy walczą ze spider-manem, ten przegrywa, zdobywa symbiot i wygrywa, potem go porzuca i dostaje go eddie brock, oczywiście do tego odpowiednia fabuła o tym co symbiot robi z człowiekiem, zmiany w peterze, oczywiście śmierć gwen w tasm 2 lub tasm 3, a po tasm 3, mamy the sinister six oraz venom, a po nich dopiero tasm 4, choć... przecież spider-man może wystąpić w tych spin offach, tyle, że byłby drugoplanową postacią i dana historia byłaby opowiadana z perspektywy sinister six i venoma.

ocenił(a) film na 8
Spidey_

Z Venomem się zgodzę, choć nie jestem pewny do Sinister Six. Trochę dziwne podejście obiorą jeżeli tak zrobią. Ja raczej wolałbym najpierw zobaczyć film Sinister Six, jak się zbierają pod wodzą Normana, obmyślają swoje plany itd. a dopiero ewentualnie w TASM4 Spider-Man mógłby się z nimi zmierzyć. Cóż, pozostaje czekać.

smiglo1993

To sinister six musiałoby powstać przed tasm3, a to raczej mało prawdopodobne, z resztą, patrz, po tasm 2, jest tasm 3, mamy sinister six itd. i symbiot. a potem mogą być swego rodzaju filmy w których miesza się historię np. powstanie grupy, a także tym jakie są ich motywacje, jak chcą pokonać spider-mana, to może być prequel, zobaczymy jak to będzie.

Venom jest prostszy bo jeśli w tasm3 będzie black spider-man, to potem mamy spin off o venomie i po nim tasm4 a tam walkę spider-mana z venomem i to by było super... chyba, że w filmie o venomie byłby też spider-man.

ocenił(a) film na 8
Spidey_

a skąd wiesz że w the amazing spider man 3 spider man będzie walczyć z sinister six
ja w trzeciej części widział bym green goblina jako wroga lub doctora octopusa i volture

mrPARADOKS

Bo skoro w drugiej części zobaczymy Rhino, Harry'ego goblina i Electro (na twitterze reżyser dawno temu gdy kręcili tasm 2, dał zdjęcie szafeczki, takiej w jakiej w komiksie ultimate spider-man, trzymano symbiota), a w zwiastunie widzieliśmy gotowy sprzęt dla Vulture i Octopusa to...

1. Lizard
2. Rhino
3. Electro
4. Green Goblin (norman)
5. Vulture
6. Dr. Octopus

samo się to nasuwa, iż to przygotowanie do sinister six, szczególnie iż wielu przeczuwa, że Harry jako Goblin zginie i Norman w ramach zemsty uwolni tych złych z ravencraft czyli connorsa, rhino i electro, a następnie dołączy do niego octopus i vulture.

ocenił(a) film na 8
Spidey_

wiele wskazuje że w trzeciej części będzie sinister six ale lizard jego historia i postać zostały zaprezentowane w pierwszej części natomiast w drugiej wątek electro i rhino zostanie przedstawiony oraz rodzina osbornów kształtowała się epizodycznie w pierwszej jak i w drugiej bardziej gdzie mamy harrego i normana .Wiec podsumowując czterej wrogowie zostali jakoś pokazani a co z pozostałą dwójka dr octopusem i volture pasowało by opowiedzieć jakoś ich historie przed dołączeniem do parszywej szóstki no i według mnie najpierw wspomniana dwójka złoczyńców powinna pojawić się w trzeciej części a punktem kumulacyjnym będzie w czwartej części .

mrPARADOKS

To jest dość proste, podobno jakiś aktor, taki łysy, już będzie przedstawiony w tasm 2, więc nic nie stoi na przeszkodzie by na początku tasm 3, zaatakował miasto, bo przecież taki rhino to też typowa płotka, ile go może być w filmie tasm2? z 10 minut? to góra.

Zaś octopus, jeśli zrobią coś na wzór z ultimate, to wystarczy 30 minut na jego powstanie, a potem norman zbiera sinister six i jest :P

ocenił(a) film na 8
Spidey_

no może tak być

ocenił(a) film na 6
Spidey_

Żaden film nie będzie opowiedziany z perspektywy villaina, już od czasów pierwszych X Menów fani opowiadali jakby to fajnie było zobaczyć film solo z Magneto albo film solo z Szablozębym. Hollywood nigdy na coś takiego nie pójdzie, ba! żaden reżyser nie pójdzie na coś takiego, te postaci po prostu nie mają takiego potencjału kasowego, bo tylko o taki chodzi, jak superbohaterowie jak Spiderman

katedra

Może najpierw zapoznaj się z oficjalnym stanowiskiem webb'a i sony, czereśniaku.

ocenił(a) film na 6
Spidey_

Ale co mnie obchodzi co mówi facet od Amazing Spidermana, przecież wiadomo będzie,że to kolejny film o Spidermanie z Venomem. Wrzucanie 30 postaci do jednego filmu jeszcze nigdy nie wyszło nikomu za dobrze, tym bardziej twórcom komiksów

katedra

30 pewnie nie, nie wiem jak z 6, choć nie... poczekaj, the dark knight rises, batman, john blake, bane, thalia, catwoman, scarecrow, no i gówno :(

ocenił(a) film na 6
Spidey_

Akurat tam wszyscy oni byli albo głównymi bohaterami albo to ich tyczył się origin, bo nie byli w jednym filmie, a w 3. A tutaj 6 największych przeciwników Spidermana ma po prostu spaść z kosmosu i zacząć z nim walkę. Nikt się nie uczy na błędach Spidermana 3

katedra

Rozumiem iż oglądałeś film i wiesz skąd się wezmą, zaś sm3 miał słaby scenariusz, to nie kwestia ilości przeciwników.

ocenił(a) film na 6
Spidey_

Widzę co było do tej pory w filmach, duża ilość bohaterów nigdy nie była dobra w przypadku komiksowych adaptacji

Spidey_

Wiec teraz pytanie, kto zagra Brocka? Oby dali kogoś dużego tym razem.

ocenił(a) film na 8
RobinOne

Moim zdaniem, aktorem, który udźwignąłby tą rolę bez problemu, zarówno ze strony aktorskiej, jak i przygotowania fizycznego jest Tom Hardy. Choć, nie łudzę się, że go zobaczymy w tej serii. Nawet jakby wyszli z taką propozycją (co jest mało prawdopodobne) to wątpię, by się zgodził.

smiglo1993

No Tom już grał jedną komiksowa role w Batmanie, wiec wątpię. Tylko niech nie biorą czarnoskórego aktora, jak to ostatnio zazwyczaj bywa. .

ocenił(a) film na 8
Spidey_

http://www.youtube.com/watch?v=WURvn7gn2UI
Jeśli ktoś jest ciekawy to zrobiłem fanowski zwiastun filmu sinister six