Nieustraszony

Huo Yuan Jia
2006
7,6 21 tys. ocen
7,6 10 1 21496
6,7 3 krytyków
Nieustraszony
powrót do forum filmu Nieustraszony

Niestety film ten jest przykładem przerostu formy nad treścią. Rozczarowuje pomimo całego wewnętrznego pragnienia by tak się niestało. Dlaczego ?? po pierwsze jest strasznie naiwny i infantylny co w połączeniu z "animacją" wręcz komputerową tworzy kombo o'zgrozy ... niestety jako wielki fan Jeta musze dziś tu i teraz napisać - minęły czasy tegoż aktora i wielkiego mistrza wu-szu ... nie jest on w stanie podzwignąć ciężaru walk sam bez efekciarstwa ... są jednak plusy: wspaniałe zdjęcia, stylizacja oraz aktorstwo (to nie ocierające się o walki) przypominające złote czasy filmów z hongkongu tzn lata 80 i 90 ... film obejrzałem i zapamiętałem (scena kiedy jet uderza w pierś mistrza (nie pamiętam nazwiska) my zaś widzimy co dzieje się z jego łopatką i plecami - jest niesamowita jeśli chodzi o filmy walki i jest powiewem świeżości większym niż wirgley) niestety nie moge wystawić mu oceny wyższaj niż 7/10 ... mimo to cieszę się że obejrzałem ten film, bo jak by nie patrzeć to jeden z lepszych filmów jeta ostatnimi laty ... pozdrawiam wszystkich fanów oraz oponentów :):)