Czekalem na ten film, dopóki nie dowiedziałam się ze bedzie wyświetlana wersja ocenzurowana i chyba go sobie daruję.
Poczekam kilka miesięcy aż w sieci pojawi się pełna wersja.
Zastanawiam się co zostanie z filmu gdy wszystkie sceny typu: vagina-vulva, penis, erection, vaginal penetration zostaną usunięte.
Niby dlaczego ocenzurowana? W kinach przecież może być pełna wersja, tyle że od 18 lat. Mnóstwo jest golizny w kinie, więc dlaczego to mieliby cenzurować?
Niedawno to przeczytalem na fw ze zobaczymy wersje ocenzurowana.
Nie wiem, moze chodzi o kase jak w przypadku Hobbita, pozniej pewnie wyjdzie pelna wersja na dvd.
Jeśli wytną mocniejsze sceny to film będzie mógł być puszczany w kinach w mniejszych ograniczeniach wiekowych przez co zarobi dużo więcej.
Czyli sugerujesz, że jeśli wytną niektóre ostrzejsze sceny (na pewno nie wytną wszystkich, bo to byłoby głupie) to nagle przedział wiekowy spadnie do +16? Nie spadnie. Tak czy siak będzie +18. No chyba, że zrobią z tego film familijny i z dużej chmury spadnie bardzo mały deszcz ;)
Wilk z Wall Street jest przesiąknięty erotyką a ma 15+, więc Nimfomanka po wycięciu ostrzejszych scenek też zmieści się w tej kategorii
Nie dość, że skrócona to jeszcze ocenzurowana? Nie wiele z tego filmu zostanie. Też poczekam na wersję reżyserską. Mam nadzieję, że w co lepszych kinach będzie dostępna i takowa, bo ten film koniecznie trzeba zobaczyć na dużym ekranie.
Faktycznie przed obiema częściami pojawia się informacja, że film został skrócony i ocenzurowany oraz że LvT tej wersji nie widział ale wyraził zgodę na taki zabieg. Wersja reżyserska (5,5h) ma zadebiutować na festiwalu w Berlinie ale czy będzie potem w kinach, tego nie wiem i nie bardzo to sobie wyobrażam... 2 części+reklamy+przerwa 20 minut - razem 5h20minut - ale było warto :)