Nimfomanka - Część I

Nymphomaniac
2013
6,0 75 tys. ocen
6,0 10 1 74580
7,3 43 krytyków
Nimfomanka - Część I
powrót do forum filmu Nimfomanka - Część I

Czekalem na ten film, dopóki nie dowiedziałam się ze bedzie wyświetlana wersja ocenzurowana i chyba go sobie daruję.
Poczekam kilka miesięcy aż w sieci pojawi się pełna wersja.
Zastanawiam się co zostanie z filmu gdy wszystkie sceny typu: vagina-vulva, penis, erection, vaginal penetration zostaną usunięte.

morgoth_1973

Niby dlaczego ocenzurowana? W kinach przecież może być pełna wersja, tyle że od 18 lat. Mnóstwo jest golizny w kinie, więc dlaczego to mieliby cenzurować?

Matkowsky

Niedawno to przeczytalem na fw ze zobaczymy wersje ocenzurowana.
Nie wiem, moze chodzi o kase jak w przypadku Hobbita, pozniej pewnie wyjdzie pelna wersja na dvd.

Matkowsky

Jeśli wytną mocniejsze sceny to film będzie mógł być puszczany w kinach w mniejszych ograniczeniach wiekowych przez co zarobi dużo więcej.

ocenił(a) film na 7
Bejts

Czyli sugerujesz, że jeśli wytną niektóre ostrzejsze sceny (na pewno nie wytną wszystkich, bo to byłoby głupie) to nagle przedział wiekowy spadnie do +16? Nie spadnie. Tak czy siak będzie +18. No chyba, że zrobią z tego film familijny i z dużej chmury spadnie bardzo mały deszcz ;)

Flaku

Wilk z Wall Street jest przesiąknięty erotyką a ma 15+, więc Nimfomanka po wycięciu ostrzejszych scenek też zmieści się w tej kategorii

ocenił(a) film na 8
morgoth_1973

Nie dość, że skrócona to jeszcze ocenzurowana? Nie wiele z tego filmu zostanie. Też poczekam na wersję reżyserską. Mam nadzieję, że w co lepszych kinach będzie dostępna i takowa, bo ten film koniecznie trzeba zobaczyć na dużym ekranie.

barton79

Faktycznie przed obiema częściami pojawia się informacja, że film został skrócony i ocenzurowany oraz że LvT tej wersji nie widział ale wyraził zgodę na taki zabieg. Wersja reżyserska (5,5h) ma zadebiutować na festiwalu w Berlinie ale czy będzie potem w kinach, tego nie wiem i nie bardzo to sobie wyobrażam... 2 części+reklamy+przerwa 20 minut - razem 5h20minut - ale było warto :)