PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694715}
5,6 237  ocen
5,6 10 1 237
1,0 2 krytyków
Niosła Go Polska
powrót do forum filmu Niosła Go Polska

Obecnie rządzący tym krajem w porównaniu z Lechem Kaczyńskim nie mają połowy jego pomysłu na Polskę, wizjonerstwa, refleksu, odwagi, nie mówiąc już o takich wyrazach im "obcych" (nie tylko etymologicznie) jak patriotyzm i honor.

sisterspooky

100% racji, lepiej bym tego nie ujal , pzdr

sisterspooky

Nie porównuj nawet zdrajców (Tuska i Komorowskiego) do Lecha Kaczyńskiego bo to niezbyt na miejscu moim skromnym zdaniem.
Co do meritum Twojej wypowiedzi to rzecz jasna masz rację.
Lech Kaczyński był i jest najlepszym prezydentem III RP.

użytkownik usunięty
Lisowczyk

Dokładnie tak jak piszesz. Powiem więcej, Lech Kaczyński nie może się nawet mierzyć na osiągnięcia z tymi pajacami, bo oni nie mają żadnych osiągnięć. ( Komorowski, Kwaśniewski, Wałęsa)

sisterspooky

dlaczego ocena 9, a nie 10? ciężko mi zrozumieć skrajnych 100% patriotów, którzy są jednak 90%. Arcydzieło jest arcydziełem. Kropka.

ocenił(a) film na 9
kaszojad

Ech... nie wiem nawet czy się do tego odnosić czy nie...
Powiem jedynie, że bardzo mi miło, że ktoś, kto mnie zupełnie nie zna, zaklasyfikował mnie jako 100% patriotę. Zawsze to komplement, choć mało wiarygodny, bo oparty na jednej opinii.

Ale skąd przeświadczenie, że ta cecha powinna mieć jakiekolwiek przełożenie na ocenę filmu przez osobę tą cechą obdarowaną? Czy 100% miłośnik przyrody powinien każdy film przyrodniczy oceniać na 10? Jeśli w twoim pojęciu tak, to w pewnym sensie zazdroszczę tak prostego i klarownego sposobu postrzegania świata, musi sporo w życiu ułatwiać.

kaszojad

W takim razie-czy film dokumentalny o delfinach powinny oceniać same delfiny? i tylko prawdziwy delfin da 10? Pomijam prawdziwość rozumianego przez Pana patriotyzmu i arcydzieła (oceniając film bierzemy pod uwage wszystkie jego aspekty, a nie tylko interesującą nas tematykę).

sisterspooky

Kaczyński miał pomysł... na zrujnowanie Kraju

SensationTMF

Może jakiś argument podasz?
Bo z tego co wiem to właśnie zrujnował ten kraj Wałęsa i Tusk.

Lisowczyk

Mam inne poglądy, a argumentów nie bede podawal bo nasza rozmowa by trwała bardzo długo

SensationTMF

Oczywiście. Bo lepiej klepać głupoty a potem bać się zripostowania i zmykać z podkulonym ogonem. Pewnie też jesteś świetnym szachistą ale nie chodzisz na turnieje bo musiałbyś zapłacić za bilet autobusowy.

Lisowczyk

Pis nigdy nie zrozumie PO ani PO Pis tyle w temacie

SensationTMF

A kto Ci każe być PiSem lub PO?

Lisowczyk

Polska jest w jednym wielkim Pacie już od dawna i nic tu nie dadzą roszady szachowe. Po prostu trzeba zwinąć szachownice i rozstawić plansze z warcabami bo polscy politycy nie potrafią grać w szachy. A Lech Kaczyński był jednym z pionków warcabowych niczym nie wyróżniającym się.
A i Leszek nie płacił za bilet lotniczy do Smoleńska, tak się kończy jak się jeździ / lata na gapę :D

rafalk13

Taki był z niego pionek, że Putin postanowił go zlikwidować za Gruzję.

Lisowczyk

Prezydent kraju powinien ginąć za swój kraj a nie za inny. A Kaczyńscy są tak sfrustrowani że sami dali by się Putinowi zabić aby tylko leżeć na Waweli i być uznanymi za świętych.........

rafalk13

Tej wypowiedzi nie raczę nawet skomentować.

Lisowczyk

Spoksik nie liczę nawet na to a jeden już na Wawel się w j e ba ł - (nie raczę nawet skomentować.):(

Lisowczyk

Niczego nie zrujnował.Był po prostu miernym prezydentem.Równie dobrze Bożena z Kielc mogła tam siedzieć zamiast niego albo Zbigniew z Bytowa.A zagrożeniem dla Putina był takim jak Leon z Pabianic.Im dalej od jego śmierci to się dowiadujemy o coraz to nowych zasługach.Jak z Leninem.Im dalej od śmierci Lenina tym więcej osób które go znały.

ocenił(a) film na 10
SensationTMF

Milcz...

sisterspooky

Lech Kaczyński nie był żadnym patriotą. Uwieńczył likwidację polskiej państwowości podpisując traktat lizboński i pozostawił po sobie antypolską spuściznę w postaci wynegocjowanego przez niego pakietu klimatycznego UE, który dorżnie naszą gospodarkę. Ten człowiek był jednym z największych zdrajców w całych dziejach naszego kraju. Niczego dobrego nie zrobił dla Polski. Paplał patriotycznie brzmiące hasła typu "Polska jest najważniejsza", a realnym działaniem im zaprzeczał.

miotacz plomieni

Ty też się nie zapędzaj z tą "likwidacją państwowości", bo brzmisz jak Jarosław K.

Lech Kaczyński był po prostu miernym prezydentem, nie mającym niczego ciekawego do zaproponowania poza swoją małostkowością. Na dodatek nie był w tych działaniach samodzielny, bo sterował nim jego brat.

Mnie się nóż w kieszeni otwiera, czytając i słuchając jak buduje się mit wokół kogoś takiego.

marcin261287

"Ty też się nie zapędzaj z tą "likwidacją państwowości", bo brzmisz jak Jarosław K."

Jarosław K. zlikwidował państwowość III RP do spółki ze swoim bratem, więc nie brzmię tak jak on.
http://www.youtube.com/watch?v=4F744NGZ5GA
Widzę, że nie atakujesz Lecha Kaczyńskiego z pozycji niepodległościowych, tylko innych - prawdopodobnie POwskich - czyli nie za to, że Lech Kaczyński był zdrajcą Polski, ale za to, że jest guru leszczy głosujących na konkurencyjną względem PO partię, która tak naprawdę (oni tego nie rozumieją) poza drobiazgami niczym się od PO nie różni i jest drugą (pseudo-alternatywną) głową tej samej demoliberalnej hydry.

sisterspooky

Hahaha :) Wchodzisz bez mydła jak PiSmaki z "Od Rzeczy" Najgorszy prezydent

paw_2

Łaaaaaaaaaaaaaaaaaaanie, to znowu ty!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tobie nikt nie wejdzie, bo pawia byś puścił.

paw_2

Przyjmijcie to do siebie KO?
I choćby przyszło tysiąc kretynów,
a każdy miał po stu głupich synów,
i wszyscy zrobili coś takiego,
że już się nie da nic głupszego...
Stanąłby Andrzej w pełnej krasie
i udowodnił, że jednak da się!

sisterspooky

Okazuje się, że może być jeszcze gorzej.

sisterspooky

Batmany i Maniaki kaput. Jeżdzą do Putina i zamiast obiecanych orderów dostają ... kulkos w łepos. Co się tam nie dzieje. Morderstwa, kłamstwa, zbrodnie.... Ech, ta kacapska mentalność.
Poczytajcie sobie sami:
https://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/konflikt-na-ukrainie-porachunki-mied zy-separatystami-nie-zyje-oskarzony-o-porywanie-ludzi,502914.html